به گفته کارشناسان پرشین هتل ، یزد، شهری تاریخی و افسانه‌ای در قلب کویر ایران، نخستین شهر خشتی جهان و دومین شهر تاریخی دنیا به شمار می‌رود. این شهر با لقب‌هایی چون عروس کویر، دارالعباده و شهر بادگیرها شناخته می‌شود. کوچه‌ها و بناهای قدیمی یزد، روایت‌گر تاریخ کهن ایران هستند و معماری منحصر به‌فرد آن، گردشگران بسیاری را جذب می‌کند.

موقعیت جغرافیایی خاص یزد در حاشیه دو کویر بزرگ، باعث شکل‌گیری سبک زندگی هوشمندانه‌ای برای مقابله با گرما و کم‌آبی شده است. سازه‌هایی مانند بادگیرها، قنات‌ها، آب‌انبارها و خانه‌های سنتی با حیاط مرکزی، نماد سازگاری مردم یزد با طبیعت خشک کویرند. سفر به یزد، تجربه‌ای متفاوت از فرهنگ، هنر و معماری اصیل ایرانی را به همراه دارد. در ادامه این مطلب از مجله گردشگری ، به معرفی مهم ترین جاهای دیدنی یزد میپردازیم .

-

مسجد جامع یزد؛ شاهکار هزار ساله معماری ایرانی

مسجد جامع یزد، یکی از باشکوه‌ترین جاهای دیدنی یزد به شمار می‌رود که تاریخی نزدیک به هزار سال دارد. این مسجد از دوره ساسانیان پایه‌گذاری شده و در دوران ایلخانی و تیموری به شکل کنونی درآمده است. اگر قصد بازدید از این شاهکار معماری را دارید، اقامت در یکی از هتل‌های یزد در نزدیکی بافت تاریخی شهر می‌تواند تجربه شما را کامل‌تر و راحت‌تر کند. آنچه امروز از این مسجد می‌بینیم، شاهکاری از معماری اسلامی-ایرانی است که مناره‌های بلند، سردر باشکوه، ایوان رفیع و گنبد فیروزه‌ای‌اش از کیلومترها دورتر نیز خودنمایی می‌کند.

مسجد جامع یزد با مساحتی حدود ۱۰ هزار متر مربع، دارای ۷ ورودی است و کاشی‌کاری‌های بی‌نظیر، محراب گچ‌بری‌شده و گنبد دوپوسته، آن را به یکی از شاهکارهای هنری ایران تبدیل کرده است. اگر قصد سفر به این شهر تاریخی را دارید، بهتر است قبل از حرکت به فکر رزرو هتل در نزدیکی بافت قدیم یزد باشید تا بازدید از مسجد جامع و دیگر جاذبه‌های دیدنی برایتان آسان‌تر شود. علاوه بر زیبایی خیره‌کننده، این مسجد دارای مهندسی هوشمندانه‌ای است که برای غلبه بر گرمای کویر طراحی شده است. برای دیدن این اثر تاریخی باید به ضلع غربی خیابان امام خمینی در محله فهادان یزد مراجعه کنید.

-

مجموعه امیر چخماق؛ نماد باشکوه یزد

مجموعه امیر چخماق یکی از جاهای دیدنی یزد است که با نمای خاص و چشم نواز خود، به نمادی از این شهر تبدیل شده است. این مجموعه تاریخی که از دوره تیموریان به یادگار مانده، شامل میدان، تکیه، بازار، آب انبار و مسجد می شود. سبک معماری منحصر به فرد و طاق نماهای خاص آن، این بنا را به یکی از زیباترین آثار معماری ایران تبدیل کرده است.

امیرجلال الدین چخماق، حاکم یزد در دوره تیموریان، دستور ساخت این مجموعه را داد تا شهر و کسب و کارهای آن رونق بگیرند. مسجد امیر چخماق پس از مسجد جامع، دومین مسجد شهر یزد به شمار می آید. حضور در میدان امیر چخماق به ویژه در شب های یزد، با نورپردازی های زیبا، تجربه ای به یاد ماندنی را برای گردشگران رقم می زند. هنگام رزرو هتل یزد به اقامتگاهی در نزدیکی این مجموعه فکر کنید و در نظر داشته باشید که بسیاری از جاذبه های تاریخی شهر در اطراف همین منطقه قرار گرفته اند.

باغ دولت آباد؛ خانه بلندترین بادگیر جهان

باغ دولت آباد یزد، گنجینه ای بی نظیر از معماری و باغ سازی ایرانی است که در فهرست میراث جهانی یونسکو ثبت شده است. این باغ از یادگارهای دوره زندیه به شمار می رود و مشهورترین ویژگی آن، بلندترین بادگیر خشتی جهان با ارتفاع 33.8 متر است. تماشای این شاهکار معماری و مهندسی که قرن ها پیش برای خنک کردن فضای داخلی عمارت طراحی شده، برای هر گردشگری شگفت انگیز است.

باغ دولت آباد با وسعتی حدود 6 هکتار، از بخش های مختلفی چون عمارت هشتی، عمارت طنبی، سردر تاریخی و فضای سبز گسترده تشکیل شده است. حوض مرکزی باغ، درختان سرسبز و گل های رنگارنگ، تضاد زیبایی با فضای خشک و کویری شهر یزد ایجاد کرده اند. برای بازدید از این جاهای دیدنی یزد، به خیابان شهید رجایی، کوچه فردوسی مراجعه کنید.

خانه لاری ها؛ شکوه معماری خانه های سنتی یزد

خانه لاری ها یکی از زیباترین خانه های تاریخی یزد است که قدمت آن به دوره قاجار می رسد. این خانه که متعلق به حاج محمد ابراهیم لاری، از تاجران سرشناس یزد بوده، نمونه ای عالی از معماری خانه های سنتی کویری ایران است. این بنای تاریخی با سه حیاط مجزا، اتاق های متعدد، بادگیرها، ایوان ها، پنجره های ارسی و تزئینات چشم نواز، یکی از بهترین جاهای دیدنی یزد به شمار می رود.

خانه لاری ها در محله فهادان، یکی از قدیمی ترین محله های یزد قرار دارد و امروزه به عنوان موزه و محلی برای نمایش صنایع دستی و اسناد تاریخی مورد استفاده قرار می گیرد. معماری این خانه به گونه ای طراحی شده که در فصول مختلف سال، شرایط زیستی مناسبی را برای ساکنان فراهم می کرده است. بازدید از این خانه، فرصتی است تا با سبک زندگی اشرافی دوره قاجار در یزد آشنا شوید.

-

زندان اسکندر (مدرسه ضیائیه)؛ میراثی از هشت قرن پیش

مدرسه ضیائیه که به زندان اسکندر نیز شهرت دارد، یکی از قدیمی ترین جاهای دیدنی یزد است که حدود 800 سال قدمت دارد. این بنای تاریخی در اصل مدرسه ای علمی بوده که در سال 631 هجری قمری توسط ضیاءالدین حسین رضی بنا شده است. چاه عمیق وسط حیاط و سرداب پنج متری آن، از ویژگی های خاص این بناست که به شکل گیری افسانه هایی درباره ارتباط آن با اسکندر مقدونی انجامیده است.

معماری ساده و بی آلایش که تنها از خشت خام کمک گرفته، گچبری های به رنگ آبی و طلایی و گنبد باشکوه 18 متری، این بنای تاریخی را به اثری ارزشمند تبدیل کرده است. زندان اسکندر در محله فهادان یزد و در نزدیکی بقعه دوازده امام قرار دارد و یکی از نقاط دیدنی است که در سفر به یزد نباید از دست بدهید.

بافت تاریخی یزد؛ جاذبه ای ثبت شده در یونسکو

بافت تاریخی یزد، پهنه ای وسیع به مساحت 700 هکتار است که در سال 2017 در فهرست میراث جهانی یونسکو ثبت شد. خانه های خشتی با بادگیرهای سر به فلک کشیده، کوچه های پیچ در پیچ، ساباط ها (کوچه های سرپوشیده)، مساجد قدیمی و بازارهای سنتی، همگی بخشی از این میراث ارزشمند هستند. گشت و گذار در این بافت تاریخی، شما را به سفری در زمان می برد.

این بافت کهن شامل محله های قدیمی فهادان، شش بادگیر، گودال مصلی، پشت باغ و گازرگاه است که در آن ها بناهای تاریخی متعددی قرار گرفته اند. قدم زدن در کوچه های آشتی کنان و تماشای معماری خشتی و بادگیرهای متعدد، تجربه ای است که در هیچ شهر دیگری نمی توان یافت. برای اقامت در نزدیکی جاهای دیدنی یزد و تجربه زندگی در فضای سنتی، می توانید از پرشین هتل برای رزرو اقامتگاه های بوم گردی و هتل های سنتی یزد کمک بگیرید.

آب انبار شش بادگیر؛ شاهکار مهندسی آب در کویر

آب انبار شش بادگیر یکی از شاخص ترین جاهای دیدنی یزد و شاهکاری از مهندسی آب در کویر است. این سازه تاریخی که از دوره قاجار به یادگار مانده، تنها آب انباری در یزد است که 6 بادگیر دارد. سه بادگیر آن اصلی و سه بادگیر دیگر در بازسازی های بعدی اضافه شده اند. این آب انبار نمونه بارزی از نبوغ مهندسی ایرانیان در مدیریت منابع آب در مناطق کویری است.

بادگیرهای این آب انبار به شکل هشت وجهی ساخته شده و ارتفاع آن ها به 10 متر می رسد. مخزن آب انبار با ظرفیت 2000 متر مکعب، آب مورد نیاز مردم منطقه را تأمین می کرده است. گنبد تخم مرغی شکل آن نیز از شاهکارهای معماری به شمار می رود. این آب انبار در خیابان دهم فروردین، محله تل یزد و کوچه شش بادگیر قرار دارد و بازدید از آن در کنار سایر سازه های آبی یزد، درک عمیقی از تلاش مردم کویر برای دسترسی به آب به شما می دهد.

قنات زارچ؛ طولانی ترین قنات جهان

قنات زارچ با طول 80 کیلومتر، عنوان طولانی ترین قنات جهان را به خود اختصاص داده و در سال 2016 در فهرست میراث جهانی یونسکو ثبت شده است. این شاهکار مهندسی آب که قدمتی بیش از هزار سال دارد، از روستای فهرج آغاز می شود و پس از عبور از چندین روستا و محله یزد، به شهر می رسد و سپس به سمت زارچ امتداد می یابد.

از ویژگی های متمایز قنات زارچ، می توان به مقطع مربعی چاه های آن (برخلاف سایر قنات ها که مقطع دایره ای دارند) اشاره کرد. پس از ورود اسلام به ایران، مسجد تاریخی یزد در کنار این قنات ساخته شد تا از آب آن برای آب انبار مسجد و وضوی نمازگزاران استفاده شود. بازدید از پایاب قنات زارچ که در خیابان سید گلسرخ، محله کوشک نو قرار دارد، تجربه ای آموزنده درباره تاریخ مهندسی آب در ایران است.

-

آب انبار رستم گیو؛ یادگاری از دوران قاجار

آب انبار رستم گیو یکی دیگر از جاهای دیدنی یزد است که به همت رستم گیو، نماینده زرتشتیان در مجلس دوران قاجار ساخته شده است. این آب انبار با چهار بادگیر بلند و خزینه های استوانه ای بزرگ، از نظر معماری و کاربرد بسیار قابل توجه است. نکته جالب درباره این آب انبار، وجود دو دهانه مجزا برای استفاده مسلمانان و زرتشتیان است که نشان از همزیستی مسالمت آمیز پیروان ادیان مختلف در یزد دارد.

این بنای تاریخی در حاشیه بلوار بسیج و در محله زرتشتیان یزد واقع شده است. معماری آب انبار رستم گیو به گونه ای است که در تابستان های گرم یزد، آب درون مخزن خنک می مانده و بادگیرها جریان هوا را به داخل هدایت می کرده اند. این آب انبار در سال 1375 در فهرست آثار ملی ایران ثبت شده است.

آسیاب آبی کوشک نو؛ نبوغ مهندسی آب در یزد

آسیاب آبی کوشک نو یکی از جالب ترین جاهای دیدنی یزد است که نشان دهنده نبوغ مهندسی ایرانیان در استفاده از نیروی آب است. این آسیاب که قدمت آن به پیش از اسلام می رسد، در مسیری ساخته شده که چند قنات به هم می رسیدند و نیروی آب، چرخ های آسیاب را به حرکت در می آورد. طول این آسیاب حدود 90 متر است و معماران یزدی با حفر نورگیرهایی، تهویه و روشنایی مناسب را برای آن فراهم کرده اند.

آسیاب آبی کوشک نو به دلیل قرار گرفتن در عمق زمین، در تابستان های گرم یزد دمایی بسیار کمتر از سطح شهر دارد و به محلی برای استراحت افراد تبدیل می شده است. این آسیاب در خیابان سید گلسرخ، کوچه کوشک نو قرار دارد و با چند قدم پیاده روی می توانید از آن به آسیاب آبی وزیر نیز دسترسی پیدا کنید. بازدید از این آسیاب، درکی عمیق از زندگی روزمره مردم یزد در گذشته به شما می دهد.

آتشکده زرتشتیان؛ خانه آتش جاودان

آتشکده زرتشتیان یزد، معروف به آتشکده بهرام که با نام های خانه زرتشتیان و آتشکده ورهرام نیز شناخته می شود، یکی از مهم ترین جاهای دیدنی یزد است. این آتشکده در سال 1313 خورشیدی ساخته شده، اما آتش درون آن بیش از 1500 سال است که روشن نگه داشته شده است. آتش مقدس ورهرام ابتدا در پارس دوران ساسانیان روشن شد و پس از گذراندن سال ها در مکان های مختلف، سرانجام به محل فعلی منتقل شده است.

معماری آتشکده با الهام از معماری هخامنشی بنا شده و سرستون های سنگی و نگاره فروهر (نقش اصلی در آیین زرتشتی) از ویژگی های بارز آن است. فضای داخلی آتشکده با درختان سرسبز، حوض دایره ای شکل و ساختمان زیبای آن، محیطی آرام و روحانی ایجاد کرده است. آتشکده زرتشتیان در بلوار شهید منتظر قائم، خیابان آیت الله کاشانی قرار دارد و هر روز میزبان گردشگران داخلی و خارجی بسیاری است.

-

دخمه زرتشتیان (برج خاموشان)؛ آیین های کهن ایرانی

دخمه زرتشتیان یا برج خاموشان، سازه ای منحصر به فرد در 15 کیلومتری جنوب شرقی یزد است که برای اجرای آیین های تدفین زرتشتیان مورد استفاده قرار می گرفته است. این برج که بر فراز تپه ای در منطقه صفائیه بنا شده، طبق باور زرتشتیان مبنی بر پاک نگه داشتن چهار عنصر مقدس (آب، خاک، باد و آتش)، محلی برای قرار دادن اجساد درگذشتگان بوده است.

ساختار دخمه شامل سه بخش مجزا برای قرار دادن اجساد زنان، مردان و کودکان است، با چاهی در وسط برای جمع آوری استخوان های باقی مانده. این شیوه تدفین تا دهه 1970 میلادی ادامه داشت، اما با تغییرات فرهنگی و قوانین بهداشتی، متوقف شد. امروزه دخمه زرتشتیان به عنوان یکی از جذاب ترین جاهای دیدنی یزد، میزبان گردشگرانی است که مایل به آشنایی با آیین های کهن ایرانی هستند.

موزه تاریخ و فرهنگ زرتشتیان یزد

موزه تاریخ و فرهنگ زرتشتیان یزد، معروف به موزه مارکار، یکی دیگر از جاهای دیدنی یزد است که در ساختمانی با قدمت 80 سال واقع شده است. این موزه که به همت پستونجی دوساباهای مارکار، خیّر زرتشتی بنا شده، در گذشته به عنوان پرورشگاه کودکان بی سرپرست استفاده می شده است. در این موزه می توانید با وسایل و ابزارهای مورد استفاده زرتشتیان در مراسم مختلف، پوشاک و آداب و رسوم آنها آشنا شوید.

موزه مارکار در خیابان منتظر قائم، کوچه میلاد قرار دارد و ارزشمندی از اشیا و اسناد مرتبط با فرهنگ زرتشتیان را به نمایش گذاشته است. در این موزه می توانید سیستم آب رسانی قدیمی شامل آب انبار، قنات، حمام و سرویس بهداشتی و همچنین بخش هایی مربوط به پوشش دینی، لباس، جشن ها، مراسم، زیارتگاه و خانه زرتشتیان را مشاهده کنید.

-

کاروانسرای زین الدین؛ اقامتگاهی تاریخی در دل کویر

کاروانسرای زین الدین یکی از نادرترین کاروانسراهای ایران است که به شکل دایره ای ساخته شده و قدمتی بیش از 400 سال دارد. این کاروانسرا که از آثار دوره صفوی است، در 60 کیلومتری جاده یزد به کرمان قرار گرفته و در سال 2006 جایزه بهترین پروژه بازسازی بنای تاریخی را از سازمان یونسکو دریافت کرده است. معماری دایره ای و قرینه بخش های شرقی و غربی آن، این کاروانسرا را از سایر کاروانسراهای ایران متمایز می کند.

امروزه کاروانسرای زین الدین به یک اقامتگاه بوم گردی تبدیل شده و با سکوهایی که با فرش دست بافت، ترمه و گلیم تزئین شده اند، میزبان گردشگران است. بهترین زمان برای بازدید از این کاروانسرا، غروب آفتاب است تا بتوانید چشم اندازی زیبا از کویر را از پشت بام آن تماشا کنید. اگر قصد اقامت در نزدیکی این کاروانسرای تاریخی را دارید، می توانید از طریق رزرو هتل در پرشین هتل اقدام کنید.

روستای خرانق؛ سکونتگاهی هزار ساله

روستای تاریخی خرانق، در 85 کیلومتری شمال شرقی یزد، یکی از جاهای دیدنی یزد است که با تاریخی بیش از هزار سال، گنجینه ای از معماری کویری ایران را به نمایش می گذارد. این روستا زمانی پررونق و پر جمعیت بوده، اما امروزه بخشی از آن متروکه شده است. با این حال، قلعه تاریخی 4500 ساله، کاروانسرای صفوی، مسجد جامع، قنات باستانی، پل تاریخی و بقعه مشهدک (قدمگاه امام رضا) از جاذبه های دیدنی این روستا هستند.

خرانق به دلیل معماری خشتی منحصر به فرد، منظره های بکر کویری و آثار تاریخی متعدد، به مقصدی محبوب برای گردشگران داخلی و خارجی تبدیل شده است. اقامت در کاروانسرای خرانق که اخیراً بازسازی شده، تجربه ای بی نظیر از زندگی در دل کویر را برای شما فراهم می کند. برای رسیدن به خرانق باید از جاده اردکان-طبس حرکت کنید و حدود 50 کیلومتر از اردکان فاصله بگیرید.

منارجنبان خرانق؛ تنها منارجنبان خشتی جهان

منارجنبان خرانق یکی از شگفت انگیزترین جاهای دیدنی یزد است که در ضلع شمالی مسجد جامع خرانق قرار دارد. این مناره تنها منارجنبان تمام خشتی دنیاست که با فشار دست به حرکت در می آید و حرکت آن با چشم قابل تشخیص است. منارجنبان خرانق از منارجنبان اصفهان قدیمی تر است و به دوره سلجوقیان تعلق دارد.

این مناره سه طبقه دارد و مناره آن راه پله حلزونی با عرض 70 سانتی متر دارد که دو راه پله مجزا برای بالا رفتن و پایین آمدن در آن تعبیه شده است. معماری منحصر به فرد و ویژگی جنبانی آن، این بنا را به یکی از نقاط دیدنی خاص ایران تبدیل کرده است. منارجنبان خرانق در 65 کیلومتری اردکان و در مسیر طریق الرضا قرار دارد و بازدید از آن را می توان همراه با گشت در روستای تاریخی خرانق برنامه ریزی کرد.

-

کویر کاراکال؛ بهشتی برای عاشقان طبیعت گردی

کویر کاراکال یا کویر صادق آباد، بهشتی برای طبیعت گردان و عاشقان سکوت و آرامش کویر است. این کویر زیبا که در نزدیکی شهرستان بافق در حدود 100 کیلومتری یزد واقع شده، با تپه های شنی طلایی، شب های پرستاره و چشم اندازهای بکر خود، یکی از جذاب ترین جاهای دیدنی یزد به شمار می رود.

نام کویر کاراکال از گربه سانی کمیاب به همین نام گرفته شده که زیستگاه اصلی آن همین منطقه است. در کویر کاراکال می توانید از تفریحات متنوعی چون موتورسواری، شترسواری، سافاری، کویرنوردی و ستاره شناسی لذت ببرید. همچنین امکانات اقامتی مانند سوئیت، اقامتگاه و کافه رستوران در این منطقه فراهم شده است. برای رزرو تور کویرگردی کاراکال و تجربه ای به یاد ماندنی از شب های کویر، می توانید از خدمات پرشین هتل استفاده کنید.

یخچال خشتی میبد؛ شاهکار مهندسی سرما در گرمای کویر

یخچال خشتی میبد، شاهکاری از مهندسی سنتی ایرانیان برای تولید و نگهداری یخ در گرمای طاقت فرسای کویر است. این بنای تاریخی که در فاصله 50 کیلومتری شمال یزد قرار گرفته، از دوره صفویه به یادگار مانده و بزرگترین یخچال در نوع خود در ایران است. یخچال خشتی میبد از سه بخش اصلی مخزن یخ، حوضچه تولید یخ و دیوار سایه انداز تشکیل شده است.

معماری هوشمندانه این سازه به گونه ای است که از خشت و گل به عنوان عایق حرارتی استفاده شده تا مانع ورود گرما و خروج سرما شود. در زمستان، آب را در حوضچه های کم عمق می ریختند تا در سرمای شب یخ بزند و سپس یخ ها را جمع آوری کرده و در مخزن نگهداری می کردند. دیوار بلند جنوبی نیز سایه اندازی می کرد تا حوضچه ها از تابش مستقیم آفتاب در امان بمانند. این یخچال در سال 1381 در فهرست آثار ملی ایران ثبت شده و امروزه یکی از جاذبه های گردشگری مهم میبد و جاهای دیدنی یزد به شمار می رود.

موزه آب یزد؛ داستان نبرد با کم آبی

موزه آب یزد یکی از ارزشمندترین جاهای دیدنی یزد است که در خانه تاریخی کلاهدوزها قرار گرفته و داستان نبرد هوشمندانه مردم یزد با کم آبی را روایت می کند. این موزه 5 طبقه دارد که 3 طبقه آن زیر زمین است و یک رشته کاریز (قنات) چند صد ساله از میان آن عبور می کند. در این موزه مجموعه ای از ابزارهای سنتی حفر قنات، نقشه های قدیمی، اسناد مرتبط با مدیریت منابع آب و وسایل مقنی ها به نمایش گذاشته شده است.

یکی از جذابیت های این موزه، تالار آیینه آن است که با ظرافت و هنرمندی خاصی تزئین شده است. همچنین در این موزه می توانید اولین ساعت آبی دنیا را ببینید که 700 سال عمر دارد. موزه آب یزد در خیابان قیام، نزدیک چهارراه شهدا واقع شده و بازدید از آن، درک عمیقی از اهمیت آب در فرهنگ و تمدن ایران به شما می دهد.

-

موزه آیینه و روشنایی؛ تنها موزه تخصصی نور ایران

موزه آیینه و روشنایی یزد، تنها موزه تخصصی در زمینه نور و روشنایی در ایران است که در ساختمانی متعلق به دوره پهلوی اول قرار گرفته است. این موزه در سال 1377 در خانه صراف زاده افتتاح شد و انواع وسایل روشنایی از دوران مختلف تاریخی را به نمایش گذاشته است. در این موزه می توانید انواع پیه سوز، شمع سوز، نفت سوز و وسایل برقی را از جنس سفال، شیشه، برنج، مس و برنز مشاهده کنید.

معماری ساختمان موزه که تلفیقی از معماری ایرانی و اروپایی است و تزئینات به کار رفته در اتاق ها، درها، پنجره ها و حوض آن، از ویژگی های بارز این بناست. آینه کاری های سقف و دیوار موزه نیز بسیار چشم نواز هستند. موزه آیینه و روشنایی یزد در خیابان آیت الله کاشانی، روبروی پارک هفت تیر قرار دارد و بازدید از آن، سفری به تاریخ روشنایی در ایران است.

موزه سکه و مردم شناسی؛ گنجینه ای از فرهنگ و تاریخ

موزه سکه و مردم شناسی یزد یکی دیگر از جاهای دیدنی یزد است که در خانه تاریخی عرب زاده، متعلق به دوره قاجار واقع شده است. این موزه توسط حسین حیدرزاده، استاد علم سکه شناسی تأسیس شده و بیش از 5000 سکه تاریخی از دوران هخامنشیان تا دوره قاجار را در خود جای داده است. علاوه بر سکه ها، این موزه مجموعه ای از وسایل جنگی قدیمی، ابزار آشپزی، تسبیح، انگشتر و سایر اشیای مرتبط با زندگی روزمره مردم یزد را به نمایش گذاشته است.

معماری خانه عرب زاده مانند سایر خانه های سنتی یزد، شامل حیاط مرکزی، حوض و اتاق هایی در اطراف آن است. این موزه دارای 10 سالن نمایشگاهی است که در آن ها صحنه هایی از رسوم و سبک زندگی سنتی مردم یزد به تصویر کشیده شده است. موزه سکه و مردم شناسی در خیابان امام، خیابان فهادان قرار دارد و بازدید از آن، فرصتی برای آشنایی با تاریخ و فرهنگ غنی یزد فراهم می کند.

-

سخن پایانی: چرا یزد فراتر از یک مقصد گردشگری است

یزد، این شهر افسانه ای در قلب کویر ایران، فراتر از یک مقصد گردشگری معمولی است. جاهای دیدنی یزد ، دریچه ای به تاریخ، فرهنگ و تمدن کهن ایران می گشاید. معماری خشتی منحصر به فرد، سیستم آب رسانی هوشمندانه، بادگیرهای سر به فلک کشیده و بافت تاریخی بی نظیر آن، همگی روایتگر داستان تلاش و نبوغ انسان ایرانی در همزیستی با طبیعت کویری هستند.

در سفر به یزد، علاوه بر بازدید از بناهای تاریخی، زمانی را برای درک عمیق تر فرهنگ و سبک زندگی یزدی ها اختصاص دهید. تماشای غروب آفتاب از بام یکی از بناهای سنتی شهر، چشیدن قهوه یزدی در یکی از کافه های سنتی محله فهادان و خرید صنایع دستی نفیس همچون ترمه، سفال و زیلو، بخشی جدایی ناپذیر از تجربه سفر به یزد است. این شهر با ثبت در فهرست میراث جهانی یونسکو، تنها به ایرانیان تعلق ندارد، بلکه میراثی ارزشمند برای تمام بشریت است که از گذشته تا امروز، درس هایی ارزشمند درباره همزیستی انسان با طبیعت به ما می آموزد.

بیشتر بخوانید :
منابع :