اماکن زیارتی و مذهبی یزد

معرفی اماکن تاریخی و مذهبی یزد به همراه آتشکده زرتشتیان و مساجد معروف یزد

اماکن مذهبی یزد در این مقاله برای شما شرح داده شده اند تا گردشگران تور یزد بتوانند با خاطری آسوده و اطمینان خاطر اقدامات سفر خود را انجام دهند. پرشین هتل که یک سایت جامع است سعی کرده است تا شما عزیزان را با مراکز مذهبی یزد آشنا کند و به معرفی نزدیک ترین هتل های یزد به این اماکن مذهبی بپردازد. در عنوان اول با امامزاده های این شهر و در عناوین دیگر با آتشکده های زرتشتی شهر بادگیر ها آشنا خواهید شد.
اماکن مذهبی یزد از جمله جاذبه هایی هستند که در شهر بادگیر ها پذیرای توریست های بسیاری است. از آنجایی که شهر یزد به عنوان یکی از خواستگاه دین زرتشت بوده آتشکده ای در این شهر وجود دارد که نه تنها برای زرتشتیان، بلکه برای مسلمانان نیز قابل احترام است. این آتشکده در عناوین بعدی به طور مختصری شرح داده می شود. علاوه بر این آتشکده، امامزاده هایی نیز در این شهر وجود دارند که بسیار مقدس بوده و برای مردم دین دار یزد از اهمیت و جایگاه ای ویژه ای برخوردار می باشند.
اماکن مذهبی یزد عضوی جدانشدنی از سفر توریستی و گردشگری به شهر بادگیر ها می باشند زیرا در این شهر می توانید به تماشای ابنیه های تاریخی بروید و سپس برای معنوی تر کردن سفر خود، سری هم به امامزاده های این شهر بزنید. امامزاده های این شهر شامل امامزاده جعفر (ع)، امامزاده حسین بن موسی کاظم (ع) و ... می شود که در نوع خود واجب التعظیم هستند و از آتشکده های این شهر می توان به آتشکده زرتشتیان که قدمتی چندین هزارساله دارد اشاره کرد.
اماکن مذهبی یزد تنها شامل امامزاده ها نمی شود، بلکه مسجد های مهم و تاریخی نیز در این شهر وجود دارند که هر کدام ارزش و جایگاهی ویژه نزد مسلمانان دارد. مسجد سرآسیاب، مسجد ملا اسماعیل، مسجد امیرچخماق و مسجد جامع یزد از جمله مساجد یزد هستند که تاریخی گهربار داشته و در تمامی مراسم های مذهبی، پذیرای عاشقان و دلسوختگان اهل بیت عصمت و طهارت (ع) می باشند.

مکان های مذهبی یزد
 مکان های مذهبی یزد پذیرای عاشقان و دلسوختگان اهل بیت عصمت و طهارت (ع)

امامزاده ای واجب التعظیم به نام امامزاده جعفر (ع) یزد

اماکن مذهبی یزد همچون امامزاده سید جعفر یزد در میان تمامی توریست های ایرانی و خارجی دارای اهمیت فراوانی است. این امامزاده یکی از معتبر ترین امامزاده های مدفون در ایران هستند که شجره نامه این بزرگوار نشان می دهد از نوادگان امام جعفر صادق (ع) می باشند. این امامزاده در محله ای به نام مصلی عتیق واقع شده که مردم این محله همواره به زیارت این امامزاده مشرف می شوند تا خیر و برکت در زندگی آنان جریان داشته باشد.
امامزاده جعفر یزد دارای گنبدی زیبا است که کاشی کاری های آن به رنگ لاجوردی و سفید بوده که منقش نیز می باشند. این امامزاده 4 صحن و سرا دارد که بسیار دنج هستند و 2 گلدسته زیبا و بلند برای این امامزاده تعبیه شده است. لازم به ذکر است مقبره و صحن ورودی این امامزاده قدیمی ترین نقطه حرم بوده و صحن های شمالی، جنوبی و شرقی به طور کلی بازسازی شده است. این امامزاده در خیابان امامزاده جعفر یزد واقع می باشد. هتل ساباط یزد یکی از هتل های نزدیک به این امامزاده جلیل القدر می باشد.

امام زاده جعفر یزد
امام زاده جعفر یزد

امامزاده حسین بن موسی کاظم (ع) برادر دیگر امام رضا (ع) در یزد

امامزاده حسین بن موسی الکاظم (ع) برادر دیگر امام رضا در یزد است که البته در شهر طبس جای دارد. شهر طبس فاصله اندکی با شهر یزد دارد از این رو می توانید از این امامزاده نیز دیدن کنید. امامزاده حسین بن موسی جعفر (ع) در مسیر جاده مشهد قرار دارد که گردشگران بسیاری از این امامزاده به عنوان منزلگاه و پناهگاهی امن استفاده می کنند. طبق اعتقاد برخی از مردم مسیر جاده این امامزاده را مسیر بهشت می نامند. لازم به ذکر است این بنا در زلزله سال 57 به کلی تخریب شد اما با همت آستان قدس، گنبد و بارگاهی در خور شان این امامزاده احداث گردید.
امامزاده حسین بن موسی کاظم (ع) یک گنبد فیروزه ای همراه با گلدسته های زیبا دارد که چشمان هر آدمی را به خود خیره می کند. سقاخانه ای نیز در صحن این امامزاده وجود دارد که برای سیراب کردن زائران استفاده می شود. صحن و سرای دلگشای این امامزاده بسیار با صفا بوده و قلب و روح آدمی را جلا می بخشد. طبق شواهد و قرائن مستند، این امامزاده از فرزندان بلا فصل امام کاظم بوده و برادر امام رضا (ع) می باشند. این امامزاده جزئی از آخرین فرزندان امام هفتم بوده که دوران نوجوانی ایشان با حکومت هارون الرشید غاصب بوده است.

امامزاده حسین بن موسی الکاظم (ع)
امامزاده حسین بن موسی الکاظم (ع) یزد

امامزاده سید تاج الدین یزد معروف به امامزاده پنهان

امامزاده سید تاج الدین یزد معروف به سید پنهان است که دلیل این کنیه، گوشه گیری و ازلت نشینی این امامزاده برای عبادت بوده است. این امامزاده در محله فهادان یزد واقع شده که هتل صفائیه یزد یکی از هتل های نزدیک به این امامزاده است که 5 ستاره بوده و دسترسی به این امامزاده را برای میهمانان مقیم خود آسان می کند. برخلاف دیگر امامزاده ها که دارای صحن و سرا و گنبد و گلدسته می باشند، این امامزاده از بقعه‌ای معمولی و بنایی ساده برخوردار است که همت خیرین را می‌طلبد تا به شکلی شایسته درآید.
نام اصلی سید پنهان سید تاج الدین جعفر است که یکی از نوادگان امام ششم می باشند. امامزاده یک شنبه نیز از دیگر نام های سید پنهان است که در سنه ششم هجری قمری و در زمان اتابکان زندگی می کرده است. به دلیل این که مردم در روز یکشنبه به زیارت سید پنهان می روند به نام امامزاده یک شنبه نیز معروف شده است. 
این امامزاده دارای یک سالن 50 متری می باشد که بسیار ساده و بی آلایش است. قبر این امامزاده در وسط سالن قرار دارد که گنبدی به قطر 3 متر و ارتفاعی 6 متری دارد. این امامزاده دارای معجزاتی بوده که یکی از آن ها به این شرح است: سید قبل از فوت خود یک قبر کن و یک غسالی را طلبید و اجرت آن ها را تمام و کمال پرداخت کرد. سپس از آن ها خواست کسی را از این موضوع آگاه نکنند. سید شب هنگام درون حجره خود رفت و دیگر از آن بیرون نشد. آن 2 مرد از سر کنجکاوی وارد حجره سید شده و متوجه شدند که فوت شده است. سپس مردم را با خبر کرده و در همان قبر خانه خود، مدفون شد. 

امامزاده سید تاج الدین یزد

مسجد لرد آسیاب یک جاذبه ی مذهبی در یزد

در شهر دارالعباده ایران اماکن تاریخی فراوانی دیده می شود که مسجد لرد آسیاب یکی از آن ها بوده که علاوه بر تاریخی بودنش، ابنیه ای مذهبی نیز محسوب می شود. ساختمان بنا مربوط به دوره قاجار است که در اسفندماه 85 به ثبت آثار ملی ایران رسیده است تا میراثی برای آیندگان باشد. زیلوهایی در این مسجد وجود دارد که نشان می دهد در سال 1270 ربیع الاول، این مسجد ساخته شده است. 
مسجد لرد آسیاب یک درب چوبی داشته که ازقضا بازارچه ای به این نام نیز وجود دارد. مسجد لرد آسیاب دارای دالان باریکی است که با انبوهی از گچ پوشیده شده و متصل به حیاط می باشد. حیاط این مسجد بزرگ بوده و دارای یک گرمخانه است. سقف موجود گرمخانه به صورت طاق، چشمه و ضربی ساخته شده و درب ورودی آن دارای 2 هلال می باشد که دو سکوی سنگی در مدخل ورودی نیز وجود دارد. 

مسجد لرد آسیاب یزد
مسجد لرد آسیاب یزد

مسجد امیر چخماق، مکانی مذهبی تاریخی در یزد

مگر می شود نام یزد را شنید اما نام امیر چخماق را فراموش کرد. بله امیر چخماق یکی از سرداران دوران تیموری بوده که حاکم وقت یزد بوده است. مجموعه امیر چخماق شامل اجزایی همچون: تکیه امیر چخماق، مسجد امیر چخماق و 2 آب انبار بزرگ است که در این مطلب می خواهیم به شرح مسجد امیر چخماق بپردازیم. لازم به ذکر است این مسجد به مسجد نو نیز معروف می باشد که بعد از مسجد جامع یزد دومین مسجد زیبا، وسیع و تاریخی شهر بادگیر ها محسوب می شود. 
ساخت مسجد امیر چخماق در سال 841 هجری قمری به پایان رسید و برای پذیرایی از مردم یزد بازگشایی شد. گنبد این مسجد نیز مانند دیگر مسجد ها و امامزاده های این شهر با کاشی کاری های زیبایی تزئین شده که چشمان هرکسی را به خود خیره می کند. صحن و سرسرای قسمت شمالی مسجد امیر چخماق به میدان آن باز می شود که یک سنگ بزرگ حجاری شده بر روی آن وجود دارد که یک متن بر روی آن حک شده است. طبق گفته مورخین وقف نامه حک شده روی سنگ، مربوط به همان سردار امیر چخماق است. 
مقرنس های زیبای موجود در مسجد فضایی خاص و جذاب را ایجاد نموده که در نوع خود کم نظیر هستند. بر روی گنبد کلمه ای به نام السلطان ضل الله دیده می شود که به خط کوفی بنایی نگاشته شده است. محراب مسجد نیز با کاشی کاری های ظریفی تزئین شده که سنگ مرمرینی خوش تراش، بر زیبایی محراب افزوده است. کتیبه ای در سردر شرقی مسجد وجود دارد که به خط ثلث زیبای محمد الحکیم منقوش است.

مسجد امیر چخماق یزد
مسجد امیر چخماق یزد

مسجد امام حسن مجتبی (ع) یزد معروف به مسجد سرچم

از دیگر ابنیه های مذهبی در شهر یزد مسجد سرچم می باشد بله تعجب نکنید نام دیگر مسجد امام حسن مجتبی (ع) همان مسجد سرچم است که به معنی جمع می باشد. ساختمان این مسجد بسیار قدیمی بوده که به قرن پنجم هجری بر می گردد. محله سرچم یکی از محله های قدیمی یزد است که وجه تسمیه آن وقع سیلی بوده که تمامی مردم با تجمع بر بلندای آن خود را نجات داده اند. از این رو به این محله سرچم می گویند.
مسجد امام حسن مجتبی (ع) در فهرست اثار ملی ایران جای دارد تا میراثی برای آیندگان باشد. اکنون این مسجد زیبا بازسازی شده اما هنوز می توان بقایایی از تاریخ و قسمت های قدیمی آن را مشاهده کرد. این مسجد هنوز هم بعد از مدت ها پا برجا بوده و برای مردم این محله اهمیت بسیار زیادی دارد. مسجد سرچم نیز همواره پذیرای مردم برای برپایی عزاداری ها و ... بوده که یکی از اماکن مذهبی تاریخی یزد محسوب می شود.

مسجد امام حسن مجتبی (ع) یزد
مسجد امام حسن مجتبی (ع) یزد

آتشکده زرتشتیان مکانی مقدس برای 2 مذهب در یزد

آتشکده زرتشتیان یکی از اماکن مذهبی یزد است که برای دو مذهب مختلف قابل احتران است. بله در شهر یزد علاوه بر مسلمانان شهروندانی هم هستند که دین زرتشتی داشته و برای عبادت به این آتشکده می روند. طبق افسانه و اعتقادات این آئین، شعله ای که در آتشکده زرتشتیان وجود دارد یکی از 9 آتش بهرام (آتش پیروزی) است که بالا ترین درجه گرما را دارد. این آتش از 16 آتش تشکیل شده که تنها آتش موجود خارج از هند است. 
آتشی که در آتشکده زرتشتیان است قدمتی از زمان پادشاهان ساسانی دارد که بیش از هزار سال روشن مانده است. از مهم ترین مزایایی که آتشکده ها دارند وجود آب کنار آتش است که نشان پاکی می باشد. در دین زرتشت آب بسیار مقدس بوده که حتی الهه ای به نام آناهیتا نیز از آن نگهداری می کند. اکنون این شعله آتش در یک ظرف برنزی می سوزد و هیروب نگهدارنده آتش است که چوب آن را هر روز تغذیه می کند. 
در کنار آتشکده زرتشیان باغ میوه، موزه ی عکس و ... نیز وجود دارد که برای بازدید گردشگران در این آتشکده باز است. لازم به ذکر است کسانی که از دیگر مذاهب باشند می توانند به این آتشکده رفته و آتش مقدس را نگاه کنند اما اجازه ورود به محراب آتش را نخواهند داشت. قنات های زیر زمینی نیز مسئول تامین آب شرب این مکان هستند که می توانید از آن ها نیز بازدید کنید.

آتشکده زرتشتیان یزد
آتشکده زرتشتیان یزد

مسجد جامع یزد و پایه هایی از سلسله ساسانی

مسجد جامع یزد اصلی ترین مسجد شهر یزد می باشد که پایه های اولیه آن در زمان ساسانیان بنا شده است. این مسجد مانند ایوانی در دل کویر می باشد که طی 100 سال و طی سه ادوار مختلف ساخته شده است. با این که پایه های مسجد مربوط به ساسانیان است اما بنای فعلی مسجد به دو دوره آذری بر می گردد. گنبد این مسجد متعلق به دوره ایلخانی بوده و سر درب مسجد متعلق به زمان شاهرخ تیموری است. مسجد جامع یزد از نظر زیبایی گنبد، سر در بلند و کاشی کاری های خیره کننده کم نظیر می باشد.
مسجد جامع یزد کتیبه هایی دارد که به خط کوفی آجری و خط ثلث سفید نگاشته شده است. شبستان این مسجد نیز دارای ستون هایی یکدست است که در زمان های گذشته محلی برای بی پناهان بوده تا در یک مکان سرپوشیده شب خود را به صبح برسانند. از دیگر زیبایی های این مسجد وجود عرق کاری ها، مقرنس های زیبا، کاشی کاری های متحیر کننده و ... است که توانسته نظر بسیاری از توریست ها را به سمت خود جلب نماید.

مسجد جامع یزد
مسجد جامع یزد

نکته ای از اماکن مذهبی یزد

در این مطلب مهم ترین اماکن مذهبی یزد را برای شما شرح داده ایم تا بتوانید با آگاهی کامل سفر خود را انجام دهید. این اماکن مذهبی به ثبت آثار ملی ایران رسیده است و میراثی برای آیندگان می باشد. در این مطلب سعی کرده ایم نام چند هتل یزد را ببریم که در نزدیکی این اماکن قرار دارند تا شما دسترسی راحت تری به آنان داشته باشید. آرزوی ما سفری مقرون به صرفه و معنوی برای شما عزیزان است.

لیست اماکن زیارتی و مذهبی یزد

امامزاده سید جعفر یزد، نگینی در کویر
امامزاده سید جعفر یزد از معتبر ترین امامزاده های دفن شده در ایران هستند که با وجود مبارک خود، تبدیل به نگینی در کویر شده اند. این امامزاده که واجب ...
اکرم ترشیزی اکرم ترشیزی