به گزارش پرشین هتل سید یاسر و سید ناصر (ع) از فرزندان موسی ابن الجعفر (ع) هستند که آرامگاه آن هادر یک منطقه بکر و ییلاقی قرار دارد. بیشتر زائرانی که به مشهد مقدس سفر می کنند بعد از زیارت امام رضا به زیارت سید یاصر و سید ناصر می روند. آستانه مبارکه امام زادگان یاسر و ناصر (ع) در ابتدای روستای گلستان واقع شده است.
امامزاده سید یاسر و سید ناصر مشهد، نزدیک به هتل 5 ستاره
سید یاسر و ناصر (ع) در روستای کوهپایهای گلستان با چشم انداز های زیبا حدود 5 کیلومتری غرب شهر مشهد مقدس و در شهرستان طرقبه واقع شده است. این روستا در مسیر اصلی مشهد به سمت طرقبه قرار دارد. در ادامه با برخی از هتل های طرقبه نزدیک این امامزاده ها نیز آشنا خواهید شد.
امامزاده سید یاسر و سید ناصر مشهد در روستای گلستان
وجود سید یاسر و ناصر در روستای گلستان باعث شده تا رونق بسیار چشمگیری داشته باشد. روستای گلستان به وسیله رودخانهها و کوههای متعدد در اطراف احاطه شده و به دلیل شرایط آب و هوایی مطلوب، سرسبزی،مهماننوازی مردم خونگرم و مهربان این روستا، بیش از پیش محبوب شده است. آرامگاه سید یاسر و سید ناصر (ع) یکی از پر جاذبه ترین و فرح بخش ترین مکان های مذهبی مشهد می باشد. از هتل های مشهد که نزدیک به امامزادگان یاسر و ناصر هستند می توان به هتل پارک حیات طرقبه و هتل سحاب اشاره کرد.
سید ناصر و یاسر طرقبه مشهد و تاریخچه بارگاه این دو عزیز
وضعیت پیشین روستای گلستان و آستان متبرکه وجود یک باب حسینیه و یک باب مسجد بسیار قدیمی مجاور هم در مرکز این روستا بیانگر عشق و علاقه بسیار زیاد و دیرینه اهالی به ائمه اطهار(ع) است، همچنین طبق اسناد و مدارک سنت حسنه وقف و موقوفات در این ناحیه بسیار رایج بوده و موقوفات زیادی در این منطقه وجود دارد.
از جمله معتمدان و بزرگان واقف این ناحیه مرحوم « آخوند ملاقاسم» بوده که بالغ بر 130 سال پیش علاوه بر وقف زمین، باغ مشجّر و مثمر و در نگهداری و بازسازی حسینیه و مسجد روستا و همچنین قبور متبرک امام زادگان همت زیادی داشته است. آستانه مبارکه سید ناصر و سید یاسر (ع) مامنی برای عاشقان اهل بیت است. اکنون بقاع این دو امامزاده بسیار زیبا و با شکوه هستند.
با مراکز مذهبی مشهد بیشتر آشنا شوید
بنای قدیمی و پیشین آستانه مبارکه سید یاسر و سید ناصر(ع) مشهد
برخی سوال می کنند که چرا به عوض اسم یاسر، باصر نوشته شده است. دلیلش را در انتهای همین مطلب خواهید دانست. سید ناصر و یاسر در حال آمدن به مشهد بودند که بنابر متون صدر اسلام و آنچه راویان نقل کردهاند خلفای اموی و حکمرانان عباسی همواره در نابودی اولاد و نسل اهلبیت رسول اکرم(ص) همت گماشته اند.
به طوری که تا مرحله نابودی آثار این بزرگواران سعی بسیار داشته اند، به همین دلیل سالیان طولانی از سوی حکومت وقت برای جلوگیری از اشاعه فرهنگ علوی، اجازه ساخت بارگاه به مردم داده نمی شد. از این رو مردم به فکر آن شدند تا برای حفظ از تعرض،تخریب و دستبرد توسط حکمرانان عباسی و عوامل آنان این قبور را به شکل ساده و غیر قابل تشخیص میگذاشتند.
آستانه مبارکه سید یاسر و سید ناصر مشهد و رفت و آمد مردم
از سوی دیگر تحقیقات صورت گرفته نشان میدهد که این منطقه در گذشته به دلیل در مسیر قرار گرفتن و محل تردد مسافران ولایت توس و شرایط آب و هوای مساعد، جایگاه برخی از عرفا و مشاهیر بزرگی از سده ششم هجری و پس از آن بوده است، بنابراین میتوان متصور شد که به اهتمام و سعی عرفای شیعه مذهب و دوستداران اهلبیت(ع) بنایی هر چند کوچک و مختصر به صورت نشانه بر مزار آستانه مبارکه امامزادگان برپا شده باشد.
به گفته اهالی محل در سالیان گذشته به اهتمام “مرحوم ملاقاسم” آرامگاهی به صورت ایوانکی کوچک با 2 سنگ قبر وجود داشته که پس از آن در سال 1320 توسط ساکنین روستا مقبرهای گلین به پوشش تقریبی 70 مترمربع به صورت اتاقکی با سقف و دو ستون چوبی،درب ورودی مشبک چوبی و همچنین دو ضریح مشبک چوبی ساخته شده است.
پس از آن در سال 1379 شمسی قطعه زمینی در ضلع شمالی بنا به مساحت هزار و 120 مترمربع جهت توسعه آستانه مبارکه امامزادگان خریداری شد. عملیات اجرایی بازسازی، تعریض،گسترش و بهسازی فضای آستانه مبارکه در طی سالیان سال با تلاشهای تولیت آستان مقدسو همچنین اهالی و دستگاههای اجرایی بخش طرقبه در سال 1388 به پایان رسید.
با یک کلیک تمامی اطلاعات حرم مطهر رضوی امام رضا (ع) را بخوانید
معرفی بخشهای آستانه مبارکه امام زادگان
سقف بلند و مزین به گچبریهای زیبا، دیوارهای آینهکاری شده با دو شبستان و 2 ضریح زیبای پر نقش و نگار طلایی و نقرهای ساخت هنرمندان اصفهان که در سال 1383 نصب شده است. فضایی روحانی و سرشار از جاذبههای معنوی که نسیم ولایت و امامت روح عاشقان و ارادتمندان را نوازش میدهد و این مکان محل زیارت، دعا و نماز، برگزاری مجلس وعظ هیئتهای مذهبی و مراسمهای سوگواری است.
صحن حیاط سید یاسر و ناصر مشهد
از یک سو به بخش ورودی، کفشداریهای زنانه و مردانه، سرویسهای بهداشتی و وضوخانه و آسانسور طبقات فوقانی شبستانها و از سوی دیگر بخش ورودی به حرم امامزادگان منتهی میشود. صحن حیاط مفروش بوده و زائران پس از تحویل کفش به کفشداری، حیاط مرکزی را طی نموده و وارد حرم میشوند.
تالار حکمت سید یاسر و ناصر مشهد
تالار حکمت در طبقه فوقانی واقع شده است و مکانی برای برگزاری مجالس و مراسمهای فرهنگی، همایشهای مذهبی و امور فرهنگی، سخنرانی و تعزیه است. از دیگر بخشهای این آستان متبرکه میتوان به آشپزخانه، دفتر نذورات، دفتر امامزادگان و فروشگاه کتاب و محصولات فرهنگی اشاره کرد. اینجا قطب فرهنگی شهرستان است.
امامزاده یحیی (ع) و داستانی جذاب
سید یاسر و سید ناصر مشهد و سخنی از حجتالاسلام احمدزاده
حجتالاسلام احمدزاده رئیس اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان طرقبه شاندیز در ارتباط با فعالیتهای صورت گرفته در این مکان گفت: با توجه به تأکید مقام معظم رهبری در خصوص تبدیل بقاع متبرکه و امامزادگان به قطبهای فرهنگی، هدف ما برنامهریزی برای ارتباط موثرتر مردم با این مرکز فرهنگی و دینی میباشد.
وی در ادامه به برنامههای متعدد این مکان اشاره کرد و افزود: ویژهبرنامههایی از قبیل آرامش بهاری، سوگواره یاس نبوی، بصیرت عاشورایی و نشاط معنوی با استقبال؛ خوب مردم منطقه در این مکان برگزار میشود. احمدزاده ادامه داد: در ایام تعطیلات این بقاع با برگزاری نماز جماعت، حلقههای معرفت، فعالیت دفاتر پاسخگویی و مشاوره دینی، نمایشگاه عرضه محصولات فرهنگی، برگزاری مراسم و سخنرانیهای مذهبی و راهاندازی ایستگاه شادمانی کودکان میزبان زائران است.
مطالب مفید بود اگر اطلاعات بیستری از تاریخ وزندگانی این امام زادگان علیهما السلام گفته شود مفیدتر خواهد بود .موفق باشید