باغ هفت تنان شیراز به عنوان قدیمی ترین باغ در این استان دوست داشتنی شناخته می شود که می توان آن را از بهترین جاذبه های تاریخی شهر دانست. شهر شیراز یکی از دیدنی ترین و زیبا ترین شهر های کشور ایران است که سالانه گردشگران بسیاری را از داخل و خارج ایران به سمت خود جذب می کند. از این رو جاذبه های گردشگری در این شهر بیش از هرچیزی اهمیت دارد. 

باغ هفت تنان شیراز یکی از این جاذبه های گردشگری و جذاب شیراز است که علاوه بر جنبه زیبایی، تاریخی نیز بوده و تاریخچه ای جذاب را به دوش می کشد. اگر قصد سفر با تور شیراز را دارید و به اینگونه از جاذبه ها علاقه نشان می دهید، در ادامه مطلب با پرشین هتل همراه شوید تا بتوانید تمامی اطلاعات کامل و جذاب درباره تمامی بخش های این هتل باغ را به دست آورید.

تاریخچه ای کوتاه از باغ هفت تنان شیراز 

باغ هفت تنان
نگاره های باغ هفت تنان شهر شیراز

باغ هفت تنان در شیراز از نظر قدمت به سده های پیش از زندیه باز می گردد که این خود تاریخچه ای بلند مدت را ایجاد کرده و آن را به قدیمی ترین باغ در شهر شیراز تبدیل می کند. این باغ همچنین دارای عمارتی بزرگ در فضای خود می باشد که سال ها پس از اولین تاسیس آن، در زمان کریم خان زندیه بنا شده و از طراحی بسیار زیبا و چشم گیری برخوردار است.

آشنایی با مراکز تفریحی و گردشگری شهر شیراز 

در داخل عمارت باغ زیبای هفت تنان شیراز مقبره هفت تن از عارف های بزرگ در گذشته قرار گرفته است. کریم خان زندیه بر روی هر یک از این قبر ها، سنگی بدون ایجاد کتیبه جای داده که این امر به نشانه گمنام بودن این عارف های بزرگ می باشد. دلیل نام گذاری باغ نیز به منظور وجود همین هفت تن در در دامنه کوه چهل مقام محسوب می شود. شما می توانید به عنوان مکانی همچون موزه، در زمان بازدید این قبر ها را از نزدیک مورد مشاهده قرار دهید.

باغ هفت تنان
سنگ نبشته های قدیمی در باغ تاریخی هفت تنان

عمارت باغ هفت تنان، شبیه به دیوان خانه های دوران زندیه

همانطور که در بالای مقاله گفته شد، باغ تاریخی هفت تنان شیراز داری عمارتی زیبا می باشد که به دستور کریم خان زندیه در مجموعه باغ بنا شده است. این عمارت با توجه به سال ساخت آن دارای طراحی خاص شبیه به دیوان های خانه های دوران زندیه بوده و از زیر بنایی بالغ بر 998 متر مربع برخوردار می باشد. مساحت کل باغ نیز حدود 3388 متر مربع اعلام شده است.

باغ ارم شیراز یا باغ گیاه شناسی؟

تالار عمارت باغ هفت تنان شیراز 

عمارت باغ هفت تنان به دو قسمت تقسیم بندی شده است که در طبقه دوم قسمت شمالی این باغ تالاری زیبا وجود دارد. در این تالار دو ستون سنگی با طراحی های خاص قرار گرفته که تمامی نقش و نگاره هایی از رنگ روغن با معانی خاص بوده و می توانند حتی برای لحظه ای بازدید کنندگان را به خود خیره نگه دارند. البته ناگفته نماند این طراحی ها بر اثر مرور زمان بسیار کم رنگ شده و سریعا نیاز به مرمت دارند.

باغ هفت تنان
موزه سنگ نام دیگر باغ هفت تنان

در زمان ورود به تالار باغ هفت تنان شیراز در انتهای دو طرف این تالار، دو اتاق کوچک و نقلی را مشاهده خواهید کرد که هر کدام ابعادی بالغ بر 28 متر را دارا می باشند. در جلوی درب ورودی تالار نیز دو ایوان به چشم می خورد که با نقش و نگار هایی مجلل و سنگ مرمر تزئین شده و جذابیتی خاص را به چشم بازدید کنندگان می کشد. ضمن اینکه طراح و نقاش این ایوان ها، یکی از هنرمندان بزرگ در زمان زندیه به نام آقا صادق بوده است.

تمامی اطلاعات درباره باغ عفیف آباد مشهور به باغ گلشن

روایت پنج مجلس نقش بسته بر ایوان های تالار باغ هفت تنان شیراز

بر روی ایوان های تالار باغ هفت تنان شیراز، پمج مجلس نفش بسته است که هرکدام روایتی را به تصویر می کشند و برای لحظه ای شما را هنگام بازدید به فکر فرو خواهند برد. مجلس اول بر روی این ایوان ها درویشی را نمایانگر است که تبر به دست گرفته و دارای کلاه و ریش سفید می باشد. مجلس دوم نقشی از حضرت موسی در حال چوپانی می باشد که تعدادی گوسفند در اطراف آن به چرا پرداخته اند.

باغ هفت تنان
نمایی خیره کننده از ساختمان باغ جذاب هفت تنان شهر شیراز

مجلس سوم نقش بسته بر ایوان تالار، روایتی از داستان جذاب شیخ صنعان و دختر ترسا می باشد که نمایانگر عشق شیخ به دختر صنعان است. به گونه ای که در این طراحی دختر ترسا بر بالای سر شیخ ایستاده و شیخ به طوری خیره انگیز به صورت او نگاه می کند. مجلس چهارم نمایشی از حضرت ابراهیم در حال قربانی کردن اسماعیل، بزرگترین وابستگی دنیوی او می باشد که به شکلی ماهرانه، آمادگی حضرت ابراهیم برای این امر را نمایانگر است. 

باغ جنت شیراز را بیشتر بشناسید

مجلس پنجم تصویری از شاه عباسی صفوی با لباس مردم عادی در بین شهروندان می باشد که نشانگر اهمیت بالای مردم این شاه برای او بوده است. در واقع در آن زما شاه عباس صفویه به واسته اعتقادی نداشت و ترجیح می داد تا به صورت حضوری بدون فاش جایگاه خود به میان مردم رود و به مشکلات و نیاز های آنان رسیدگی کند. طراح این نقاشی بر روی ایوان، شاه عباس را شبیه به درویشی نقاشی کرده است.

باغ هفت تنان
مقبره های سنگی در باغ موزه هفت تنان

چرا به باغ هفت تنان شیراز، موزه سنگ گفته می شود؟

در میان باغ هفت تنان شیراز، در باغچه ای همان حوالی، مقبره هفت تن به چشم می خورد که 6 مقبره به صورت ردیفی قرار گرفته اند و یک مقبره زیر باقی آن ها ایجاد شده است. ابعاد تمامی قبر ها به یک اندازه و یک شکل می باشد و هیچکدام نام و نشانی ندارند.

لازم به ذکر است باغ هفت تنان در سال های اخیر کاربردی همچون خانقاه درویشان داشته، اما امروزه به میراث فرنگی کشور واگذاری شده است. به دلیل قرار گیری سنگ های ساده و یا طراحی شده در باغ هفت تنان شیراز، این باغ به عنوان موزه سنگ نیز شناخته می شود که افراد می توانند در صورت علاقه از آن بازدید به عمل آورند. 

باغ هفت تنان
وجود سنگ هایی با قدمت 300 ساله در هفت تنان شیراز

ضمن اینکه خطوط استفاده شده روی سنگ های عمارت باغ هفت تنان در شهر شیراز از نوع کوفی، نستعلیق، نسخ و توقیع می باشد. این موزه در حال حاصل در اختیار سازمان میراث قرنگی کشور قرار دارد و به ثبت آثار ملی ایران نیز رسیده است. آدرس موزه در انتهای بلوار هفت تنان شیراز، شمال آرامگاه حافظیه، رو به روی چهل مقام، محله هفت تن وقع شده است.

هتل های نزدیک به موزه و باغ هفت تنان شیراز 

باغ موزه هفت تنان شیراز از نظر موقعیت مکانی به برخی از هتل های شیراز نزدیک می باشد که شما می توانید با اقامت در این هتل ها از جمله هتل جهان نما شیراز، هتل بزرگ شیراز و یا هتل آپارتمان هفت تنان شیراز به راحتی و در کمترین زمان به این باغ موزه دسترسی پیدا کنید و از بازدید آن نهایت لذت را کسب نمایید. همچنین آرامگاه حافظیه نیز در نزدیکی  باغ هفت تنان واقع شده است.

بیشتر بخوانید :
منابع :