شهر استانبول در ترکیه، مقصد گردشگران زیادی است. این شهر با وجود جاذبه‌های تاریخی و تفریحات مدرن در کنار یکدیگر هر گردشگری را مجذوب خود می‌کند. شهر استانبول که پایتخت حکومت عثمانی در زمان قدیم بوده آثار تاریخی زیادی از آن دوران را هنوز با خود به همراه دارد.

این آثار تاریخی شما را به دوران حکومت عثمانی می‌برد و معماری شکوهمند آن دوره را خواهید دید. یکی از بناهای تاریخی جذاب، مساجد آن دوره می باشد که به دست معروف‌ترین و ماهرترین معماران آن زمان ساخته شده است. با مجله گردشگری پرشین هتل همراه باشید تا بهترین مساجد استانبول را بشناسید.

مساجد استانبول
مسجد ایاصوفیه استانبول

مسجد ایاصوفیه از بهترین مساجد استانبول

مسجد ایا صوفیه از زیباترین و بزرگترین مساجد استانبول است. در ابتدا نام آن کلیسای ایاصوفیه بود و قدمت آن به 537 سال می‌رسید تا اینکه به دستور محمد فاتح این کلیسا به مسجد تبدیل شد. در حال حاضر این مسجد تبدیل به موزه شده است و هر ساله گردشگران زیادی از آن دیدن می‌کنند. 

معماری مسجد ایاصوفیه

وسعت مسجد ایاصوفیه استانبول، حدود 6 هزار مترمربع است.  این مسجد طاق‌ها و ستون‌های خیره کننده‌ای دارد. همچنین 9 درب مجزا در مسجد ایاصوفیه قرار گرفته است. یکی از این درها که طراحی ویژه‌ای دارد و از دیگر درها بزرگتر می‌باشد، مخصوص ورود بزرگان و امپراطور عثمانی بوده است.

این درب با چهارچوب فلزی به همراه قاب مرمر بسیار دیدنی است. در مسجد ایاصوفیه ۴ ستون بسیار بزرگ وجود دارد که وظیفه ی نگهداری ۴  طاق بالا را دارند که گنبد اصلی هم بر روی آن‌ها قرار گرفته است. این بنا در مجموع دارای ۱۰۷ ستون و ۹ درب است.

اطلاعات بازدید از مسجد ایاصوفیه

هزینه بازدید از این مسجد که حالا تبدیل به موزه شده،  72 لیر است. ساعات بازدید آن در بهار و تابستان 9 صبح تا 19 عصر و در پاییز و زمستان 9 صبح تا 17 عصر است. 

آدرس مسجد ایاصوفیه : استانبول، منطقه فاتح، محله سلطان احمد، میدان ایاصوفیه، مسجد ایاصوفیه

مساجد استانبول
مسجد سلطان احمد استانبول

مسجد سلطان احمد یا مسجد آبی

مسجد سلطان احمد استانبول که مشهور به مسجد آبی استانبول است در قرن هفدهم پس از پیروزی‌های زیاد عثمانی در جنگ‌ها ساخته شد. این مسجد که به خاطر شکرگذاری سلطان احمد از خداوند پای گرفت از مهم‌ترین و بزرگ‌ترین مساجد استانبول است.

مسجد آبی اولین مسجد بعد از مسجد الحرام است که 9 مناره دارد. این مسجد چیزی از جلال و شکوه کم ندارد و در لیست بهترین مسجدهای استانبول قرار می‌گیرد. یکی دیگر از ویژگی‌های مسجد سلطان احمد یا مسجد آبی نزدیکی آن به مسجد ایاصوفیه و تنگه بسفر است.

معماری مسجد آبی

مسجد آبی با داشتن 5 گنبد اصلی، 6 مناره، 8 گنبد فرعی یا ثانویه به عنوان آخرین مسجد بزرگ کلاسیک جهان شناخته می‌شود. این مسجد با ترکیبی از معماری بیزانس و اسلامی ساخته شده است. مسجد آبی، ساختاری مکعب‌شکل دارد و فضای بیرونی آن را مجموعه‌ای از گنبدها و شبه‌گنبدها تشکیل می‌دهند.

از دیگر شگفتی‌هایی که در این بنا به‌کار رفته است، می‌توان به بیش از 200 پنجره و 21000 کاشی ایزنیک برای تزئیین فضای داخلی مسجد اشاره کرد که در نوع خودش کم‌نظیر است. قسمت انتهایی صحن مسجد سلطان احمد، مزین به 20 هزار کاشی سرامیک است که با دست ساخته شده‌اند. ساختار صحن مسجد آبی به‌نحوی است که تمامی نمازگزاران می‌توانند امام جماعت را ببینند.

اطلاعات بازدید مسجد آبی

ساعات بازدید: 8:30 صبح تا 11:30 | 12 تا 14:30 | 15:30 تا 16:45

آدرس: استانبول، منطقه اروپایی فاتح، محله سلطان احمد، خیابان آت میدانی، مسجد آبی

مساجد استانبول
فضای داخلی مسجد رستم پاشا استانبول

مسجد رستم پاشا استانبول

این مسجد با کاشی‌های قرمز رنگ خود بسیار زیبا و منحصر به فرد است. مسجد رستم پاشا استانبول که در میان مساجد استانبول شهرت زیادی دارد به دستور وزیر و داماد سلطان سلیمان، رستم پاشا ساخته شد. البته یکسال بعد از دستور ساخت، رستم پاشا فوت می‌کند و هیچگاه مسجد خود را نمی‌بیند. او که ثروت خود را برای ساخت این مسجد هزینه کرد همچنان چهره‌ای منفور در تاریخ ترکیه است. 

معماری مسجد رستم پاشا

این مسجد به دست معمار معروف ترکی، سنان آغا ساخته شده است. این معمار که در کارنامه خود مسجدهای باشکوهی دارد؛ مسجد رستم پاشا را قبل از مسجد آبی ساخته که به نوبه خود شاهکاری در زمینه معماری به شمار می رود. یکی از مواردی که  باعث تمایز مسجد رستم پاشا با دیگر مساجد استانبول شده است، رنگ قرمز به کار رفته در آن است.

در این مسجد 2300 کاشی رنگارنگ به کار رفته که هر بیننده ای را مجذوب خود می‌کند. یکی از جذابیت‌های معماری مسجد رستم پاشا تفاوت داخل و بیرون آن است. هر چند از بیرون بنای ساده‌ای به نظر می‌رسد اما داخل مسجد با کاشی‌های کمیاب ایزنیک شما را مسحور می‌کند. 

مسجد رستم پاشا کجاست؟

آدرس مسجد رستم پاشا: منطقه فاتح، محله رستم پاشا، خیابان Hasırcılar

مسجد نور استانبول

به آن مسجد نور می‌گویند، چون آیات سوره نور در داخل گنبد این مسجد بسیار هنرمندانه نوشته شده است. مسجد نور عثمانی در اواسط قرن هجدم و به دستور سلطان محمود اول ساخته شد. جانشین او سلطان عثمان سوم این مسجد را تکمیل کرد. معمارهای معروف دوره‌ سلطان محمود،  مصطفی آقا و سیمون کالفا بودند. ساخت مسجد به آن‌ها سپرده شد. تا شاهکار خارق العاده‌ای خلق کنند.

معماری زیبای مسجد نور

این مسجد نمونه‌ای از دوره معماری گذراست که معماری مدرن جای خود را به معماری کلاسیک داده است. مسجد نور عثمانیه 174 پنجره کوچک و بزرگ دارد. در بالاترین نقطه مناره بهترین مسجدهای استانبول، هلال‌هایی دیده می‌شود که از برنز ساخته شده‌اند اما هلال‌های مسجد نور عثمانیه از جنس سنگ است.

دور تا دور دیوارهای شبستان مسجد با آیات طلایی رنگ قرآن و خطاطی بسیار زیبا تزیین شده‌‌اند و ترکیب آن‌ها با سفیدی چشم‌نواز سنگ مرمر فضایی حیرت انگیز را به وجود آورده است. دو طرف خیابان مسجد نور عثمانی را مغازه‌های لوکس و هیجان‌انگیزی گرفته‌اند. برای رسیدن به بازاری که در امتداد آن‌ها وجود دارد باید از حیاط مسجد عبور کنید. 

مکان‌های گردشگری اطراف مسجد نور

اگر به این مسجد زیبا رفتید دیدنی‌های اطراف آن را هم از دست ندهید. مسجد نور که یکی از زیباترین مساجد استانبول است. جاذبه‌های گردشگری همچون آب انبار باسیلیکا سیسترن استانبول و بازار بزرگ استانبول را در نزدیکی خود دارد. 

مسجد نور کجاست؟

آدرس مسجد نور : ترکیه، استانبول، محله فاتح، خیابان وزیر هان

مسجد قلیچ علی پاشا

مسجد‌ زیبای قلیچ علی پاشا به دست معمار سنان و‌ به دستور قلیچ علی پاشا که یکی‌ از فرماندهان عثمانی بود، ساخته شده است. مسجد قلیچ پاشا‌ شبیه مسجد ایاصوفیه و‌ با الهام از آن ساخته شده است. در ایوان اصلی مسجد اسامی ائمه حکاکی شده است.

محراب اصلی آن از سنگ مرمر و به رنگ سفید تعبیه شده، کتیبه‌های قرآنی این مسجد بسیار زیبا است. قلیچ پاشا نیز هچون دیگر مسجدهای استانبول به سبک معماری عثمانی ساخته شده است. آرامگاه قلیچ علی پاشا در این مسجد قرار دارد. معماری خاص مسجد قلیچ پاشا را در لیست دیدنی‌ترین مساجد استانبول جای داده است. 

جاذبه‌های گردشگری اطراف مسجد قلیچ علی پاشا

شما در عین دیدن این مسجد زیبا می‌توانید از دیگر جاذبه‌های گردشگری اطراف آن همچون: برج گالاتا استانبول، موزه پاموگ استانبول و حمام قلیچ پاشا بازدید کنید.

مسجد قلیچ پاشا کجاست؟

آدرس مسجد قلیچ پاشا: استانبول، میدان توپخانه، خیابان مسلیس مبوسان

مسجد ینی جامی استانبول

این مسجد یکی از قدیمی‌ترین مساجد استانبول است. در این مسجد پنج امپراطور عثمانی دفن شده‌اند. مسجد ینی جامی به دستور همسر سلطان مراد سوم ساخته شده‌ است. این مسجد مناره‌های کمتری نسبت به بقیه مساجد استانبول دارد اما فضای داخلی آن که با ورق طلا حکاکی شده، شما را  مجذوب خود می‌کند. یکی دیگر از جذابیت‌های این مسجد کتابخانه بزرگ آن است. این کتابخانه قدیمی بسیار دیدنی و جذاب است.

جاذبه‌های گردشگری اطراف مسجد ینی جامی

شما بعد از اینکه از مسجد زیبای ینی جامی دیدن کردید، می‌توانید جاذبه‌های گردشگری دیگر اطراف آن را هم ببینید و لذت ببرید در نزدیکی مسجد ینی جامی، قلعه یدیکوله، منطقه امینونو استانبول و پل گالاتا قرار گرفته است.

مسجد مهر و ماه سلطان

باید بدانید که زیباترین مسجد در محله اسکودار، مسجد مهر و ماه سلطان است. این مسجد هم مانند دیگر مساجد استانبول، معماری چشم‌نوازی دارد که با دستان ماهر معمار سنان ساخته شده است. در مسجد مهر و ماه یک گنبد بزرگ به همراه مناره‌های باریکی قرار گرفته است که  روی تمام آن‌ها با نقوش و  آیات قرآنی تزیین شده است. در این مسجد زیبا راهروهایی با آبنماهای حیرت انگیز به همراه کاشی‌کاری هنرمندانه تعبیه شده است. مسجد مهر و ماه سلطان حدودا ۱۶۱ پنجره دارد که در طول روز زیبایی خاصی به مسجد می‌بخشد.

قصه عاشقانه مسجد مهر و ماه

این مسجد یک داستان جذاب هم دارد. اینچنین نقل شده است که در زمان گذشته معمار سنان عاشق دختر سلطان یعنی مهر و ماه سلطان می‌شود اما با وجود عشق زیاد هیچگاه این دو با هم ازدواج نمی‌کنند و او عشق خود را در ساختن دو مسجد برای این بانو به یادگار می‌گذارد. یکی از این مساجد در اسکودار روی یک تپه بلند ساخته شده و دیگری در ادیرنیکاپی که محله‌ای‌نسبتا‌ ناشناخته است بنا نهاده شده است.

شاید با خودتان بگویید چرا این دو مسجد در نقاط متفاوتی ساخته شده اند؟! اما دقیقا همین مسئله نشان دهنده ذوق معمار سنان است. هر سال در فرودین و اردیبهشت زمانی که خورشید از مناره‌های‌مسجد در اسکودار طلوع می‌کند، ماه مستقیما بالای گنبد مسجد در ادیرنکاپی غروب می‌کند. و اینچنین اسم دختر سلطان در هر دو مسجدی که برای ایشان ساخته شده‌ نمود عینی دارد.

مسجد مهر و ماه کجاست؟

آدرس مسجد مهر و ماه سلطان:استانبول، محله اسکودار

مساجد استانبول
نمایی از مسجد سلیمانیه استانبول

مسجد سلیمانیه استانبول

مسجد سلیمانیه در میان زیباترین مساجد استانبول قرار گرفته است. این مسجد همچون نگینی بر روی تپه‌ای می‌درخشد. سلطان سلیمان دستور ساخت مسجد سلیمانیه را داده است و مقبره خود این سلطان، همسرش و معمار سنان در این مسجد قرار دارد. مسجد سلیمانیه بسیار دیدنی است و معماری شکوهمند آن، شما را به حیرت می‌آورد. مسجد سلیمانیه یکی از مهم‌ترین مقصدهای گردشگری در استانبول است.

معماری مسجد سلیمانیه

این مسجد توسط معمار سنان آغا در طی 7 سال ساخته شد. سبک معماری مسجد سلیمانیه، کلاسیک عثمانی است. ده بالکنی که در این مسجد می‌بینید، نشان‌دهنده رتبه سلطان سلیمان دهم، در میان سلاطین امپراتوری عثمانی است. مسجد سلیمانیه استانبول دارای ساختاری برجسته است که پژواک صداهای درون آن را منعکس می‌کند.

این مسجد یک حیاط بسیار بزرگ در ورودی با یک آبنما در مرکز آن دارد. هنگام قدم زدن به سمت ورودی این حیاط، نمای بیرونی شما را محو تماشای خود می‌کند.  این حیاط با سنگ مرمر، گرانیت و پورفیری ساخته شده است. گنبد اصلی، تزئینات روی دیوارها، طرح کروی، کتیبه‌های مذهبی و چلچراغ بزرگ به زیبایی‌های مسجد سلیمانیه افزوده است.

جاذبه‌های تاریخی اطراف مسجد سلیمانیه

در داخل مسجد سلیمانیه زیبایی‌های چشمگیری توجه شما را جلب خواهد کرد. همچنین بیمارستان، حمام و کتابخانه آن بسیار دیدنی است. در نزدیکی مسجد سلیمانیه نیز  گورستان عثمانی قرار گرفته که توجه گردشگران زیادی را به خود جلب می‌کند. همچنین بازار بزرگ استانبول در نزدیکی این مسجد است. 

مسجد سلیمانیه کجاست؟

آدرس: منطقه اروپایی فاتح، محله سلیمانیه، خیابان پروفسور صدیق سامی اونار، مسجد سلیمانیه

مسجد دولما باغچه

مسجدی به سبک نئوکلاسیک و امپریالیستی در شهر استانبول به نام دولماباغچه ساخته شده است. این مسجد به دستور  بزمی عالم، مادر سلطان مجید عثمانی، ساخته شد. اما عمر او کفاف نداد تا تکمیل شدن مسجد را ببیند. بعد از آن سلطان مجید عثمانی کار ساخت مسجد را تکمیل کرد. این مسجد یکی از زیباترین و در عین‌حال جزئی از خاص‌ترین مساجد استانبول محسوب می‌شود . مسجد دولما باغچه در نزدیکی برج و ساعت کاخ دولماباغچه قرار دارد. 

معماری مسجد دولما باغچه

در معماری مسجد دولماباغچه از دو مناره بزرگ 40 متری استفاده شده و حجره اصلی آن مربع است. جذاب‌ترین قسمت این مسجد، پنجره‌های مدور زیر گنبد است. این پنجره‌ها چشم هر گردشگری را به خود خیره می‌کند. مسجد دولماباغچه در دو طبقه ساخته شده که طبقه بالای مسجد مخصوص خانواده سلطنتی و استفاده از طبقه پایین هم برای عموم مردم آزاد بوده است.

جاذبه‌های گردشگری اطراف مسجد دولما باغچه

اگر دلتان می‌خواهد روزی را با آرامش روحانی در مسجدی زیبا بگذرانید قطعا مسجد دولما باغچه بهترین انتخاب است. این مسجد با توجه به نزدیکی به کاخ دولما باغچه شما را به دیدن تاریخ هم دعوت می‌کند. البته باید بدانید مسجد دولما باغچه در نزدیکی تنگه بسفر قرار گرفته است.

این تنگه زیبایی مسجد را دو چندان کرده و دیدن از آن برای شما بسیار لذت بخش خواهد بود. همچنین یکی از موزه های استانبول به نام موزه معصومیت یا موزه اورهان کمال هم در مجاورت این مسجد قرار گرفته است. پارک تقسیم نیز در نزدیکی مسجد دولما باغچه است.

اطلاعات بازدید مسجد دولما باغچه

ساعت بازدید از این مسجد ۹ صبح تا ۱۸ عصر است

آدرس مسجد دولما باغچه: ترکیه، استانبول، ناحیه اروپایی بی اوغلو، محله عمر آونی

مسجد فاتح استانبول

یکی از زیباترین و مهم‌ترین مساجد استانبول مسجد فاتح است. ساخت این مسجد به یک دهه پس از فتح قسطنطنیه بر می‌گردد. در سال 1463 دستور ساخت این مسجد داده شد و پس از هفت سال تلاش معماران، مسجد فاتح استانبول افتتاح گردید.

در زمان گذشته این مسجد شامل بخش‌های مختلفی مثل مدرسه مذهبی، کتابخانه، حمام، بیمارستان و حتی مرکز خرید بوده است که متأسفانه به دلیل زلزله تعداد معدودی از آن‌ها تا امروز باقی‌مانده است. درواقع، چیزی که امروز از مسجد فاتح استانبول می‌بینید، با شکلی که در قرن پانزدهم داشته، بسیار متفاوت است. مسجد فاتح استانبول، نماد پیروزی عثمانی بر قسطنطنیه بوده و یکی از موزه‌های ساخته شده توسط سلطان محمد است.

معماری مسجد فاتح

معماری مسجد فاتح کاملا به سبک اسلامی است. این مسجد با گنبد و منارهای زیبا احاطه شده است. فضای داخلی مسجد فاتح با کاشی کاری‌های ظریف هنر دست معماران را به نمایش گذاشته است. هر چند مسجد فاتح بارها مورد بازسازی و مرمت قرار گرفته اما همچنان زیبا و باشکوه است.

جاذبه‌های گردشگری اطراف مسجد فاتح

مسجد فاتح مورد استقبال مردم این شهر هم علاوه بر گردشگران است. هر هفته در روزهای چهارشنبه بازارچه جذابی در این محل اجرا می‌شود. علاوه بر این موزه مسجد فاتح نیز بسیار دیدنی است. موزه باستان شناسی استانبول که از جذابترین موزه‌های این شهر محسوب می‌شود در نزدیکی مسجد فاتح قرار دارد.

همچنین، مسجد و حمام سلیمانیه، برج گالاتا استانبول، آب انبار باسیلیکا استانبول، بازار بزرگ استانبول و موزه هنرهای ترکی از دیگر جاذبه‌های گردشگری اطراف مسجد فاتح است. همچنین کاخ توپکاپی استانبول نیز در فاصله کمی از این مسجد قرار دارد.

مسجد فاتح کجاست؟

آدرس مسجد فاتح: ترکیه، استانبول، منطقه تاریخی پنینسولا، منطقه فاتح، خیابان فوزی پاشا

مسجد چاملیجا استانبول

مسجد چاملیجا استانبول قدمت تاریخی ندارد و در قرن حاضر ساخته شده اما یکی از بزرگترین مساجد استانبول شناخته می شود. اگر به دیدن مسجدهای استانبول رفته اید، از مسجد چاملیجا غافل نشوید. این مسجد عظیم بسیار زیبا و حیرت انگیز است.

ساختمان این مسجد با ترکیب نمادهای معماری عثمانی، سلجوقی و مدرن ساخته شده تا هم بتواند نشانگر تاریخ پرشکوه عثمانی و معماری کم‌نظیر سلجوقی‌ها باشد و هم این‌که در زمینه معماری مدرن دنیا هم حرفی برای گفتن داشته باشد. مسجد چاملیجا 6 مناره بلند و 70 گنبد در اندازه‌های مختلف دارد. مساحت کل این مسجد حدود 15 هزار متر مربع است که یک‌سوم آن فضای روباز و مابقی‌اش سرپوشیده است. 

اطلاعات بازدید مسجد چاملیجا

در این مسجد شگفت‌انگیز می‌توانید از امکاناتی مثل موزه فرهنگ، کتابخانه، سالن کنفرانس و نمایشگاه هنری بازدید کنید و در کنار معماری حیرت انگیز از تماشای آن‌ها هم لذت ببرید. ساعت بازدید از مسجد چاملیجا: 9:00 تا 17:00 (بازدید در ساعات نماز و اذان امکان‌پذیر نیست) است. برای ورود به مسجد نیازی به هزینه ورودی نیست.

آدرس مسجد چاملیجا: محله کسیسکلی، تپه چاملیجا استانبول

مساجد استانبول
مسجد اورتاکوی از دیگر مساجد استانبول

مسجد اورتاکوی استانبول

مسجد اورتاکوی که به آن مروارید درخشان هم می‌گویند، یکی از زیباترین و‌ متفاوت‌ترین مسجدهای استانبول است این مسجد به سبک معماری گوتیک ساخته شده است.  مسجد اورتاکوی در نزدیکی تنگه بسفر قرار گرفته که با نمای سنگ مرمر در شب زیبایی ویژه‌ای دارد.

معماری مسجد اورتاکوی

این مسجد توسط معماری به نام نیکوقوس در قرن نوزدهم میلادی ساخته شده است. مسجد اورتاکوی معماری عثمانی را با شکوه خاصی به تصویر می کشد. این مسجد که به دستور سلطان عبدالمجید ساخته شده با پایه‌هایی محکم و ستون‌هایی به عمق بیست متر بسیار مستحکم است.

سبک معماری گوتیک به کار رفته در این مسجد، نمایانگر فرهنگ غرب و شرق در شهر استانبول است. ساختمان مسجد اورتاکوی از‌ دو بخش تشکیل شده که گنبد خیره کننده‌ای روی آن قرار دارد. نمای بیرونی مسجد نیز با نقش و‌نگارهای برجسته روی سنگ مرمر،  زیبایی وصف ناشدنی را به نمایش می‌گذارد.

جاذبه‌های گردشگری اطراف مسجد اورتاکوی

در نزدیکی مسجد اورتاکوی تنگه بسفر قرار گرفته است. قایق سواری بر روی آب‌های این تنگه و‌ دیدن منظره مسجد در شب بسیار لذت بخش خواهد بود. همچنین پارک ییلدیز و کاخ و مسجد دولما باغچه نیز در نزدیکی مسجد‌ اورتاکوی است.

شرایط بازدید مسجد‌ اورتاکوی

این مسجد‌ زیبا هر‌ روز از ۸ صبح تا ۱۸ عصر میزبان بازدیدکنندگان است. برای دیدن این مسجد زیبا نیازی به پرداخت ورودی نیست. بازدید از مسجد اورتاکوی رایگان است.

آدرس مسجد اورتاکوی: ترکیه، استانبول، منطقه بشیکتاش، کوچه مجیدیه

مساجد استانبول
مسجد جدید استانبول

مسجد جدید استانبول

به آن مسجد جدید می‌گویند اما قدمتی بیش از 350 سال دارد. مسجد جدید استانبول که در شمار دیدنی‌ترین مسجدهای استانبول قرار می‌گیرد توسط والد سلطان عثمانی ساخته شده است. مسجد جدید استانبول دارای ۶۶ گنبد و دو مناره مرتفع است. یکی از زیباترین صحنه‌هایی که می‌توانید در اطراف مسجد جدید ببینید مردمی هستند که به کبوتران دانه می‌دهند. مسجد جدید علاوه بر داشتن کتابخانه‌ای که بعدها توسط سلطان احمد سوم به آن اضافه شد، محل دفن بیش از پنج  امپراطور عثمانی است.

اسم این مسجد مختصر شده نام «مسجد جدید والد سلطان» است. آرامگاه سلطان محمد چهارم عثمانی و پسرش، محمود یکم، محمود سوم، عثمان سوم و مراد پنجم هم در این مسجد قرارگرفته است. مسجد جدید یکی از جاذبه‌های گردشگری، بخش تاریخی استانبول است که در کنار بازار ادویه استانبول در گلدن هورن در بخش جنوبی پل گالاتا ساخته شده است،

معماری مسجد جدید

مسجد جدید، یکی از زیباترین منظره‌هایی‌ است که شما را مجذوب خود می‌کند. شبستان این مسجد مربعی شکل و هر ضلع دیوار آن حدود 40 متر طول دارد. ارتفاع گنبد اصلی مسجد نیز حدود 36 متر است. این مسجد، همراه با مناره‌ها و گنبد‌های متعددی که دارد، زیبایی و شکوه معماری عثمانی را به شما نشان می‌دهد.

در مسجد جدید از کاشی‌های ایزنیک و لوح‌های خوشنویسی‌شده به چشم می‌خورد که جلوه روحانی و معنوی خاصی به فضا بخشیده است. از مهم‌ترین و جذاب‌ترین بخش‌های این مسجد می‌توانیم به صفحه طلایی قسمت شمال شرقی مسجد اشاره کنیم که آن‌طرفش، محل انجام امور و کارهای اعضای دربار امپراتوری عثمانی بوده است.

از نظر ارزش و زیبایی شناختی، این مسجد یکی از بهترین مسجد های استانبول است. این ساختمان بزرگ از بیرون زیبا به نظر می‌رسد، به خصوص با نور زردی که پس از غروب خورشید در اطراف آن روشن می‌شود. 66 گنبد و نیمه گنبد آن به همراه 2 مناره آن حیرت انگیز است. 

اطلاعات بازدید مسجد جدید

ساعت بازدید از مسجد جدید استانبول، هر روزه از ساعت 9 صبح تا 18 عصر است. قیمت ورودی این مسجد زیبا رایگان است. آدرس مسجد جدید استانبول: انتهای جنوبی پل گالاتا، منطقه شاخ طلایی استانبول، خیابان رشادیه

مساجد استانبول
زیبایی های مسجد ایوب سلطان

مسجد ایوب سلطان 

مسجد ایوب سلطان یکی از مهمترین مساجد استانبول است. این مسجد که مقبره ایوب از یاران پیامبر (ص) در آن قرار گرفته محبوبیت زیادی در میان مسلمانان دارد. این مسجد به عنوان چهارمین مکان مقدس بعد از مکه، مدینه و اورشلیم در بین ترک ها به شمار می رود.

مسجد ایوب سلطان استانبول، در سال 1458 میلادی ساخته شده و اولین مسجدی است که مسلمان‌ها، بعد از فتح قسطنطنیه، در این شهر بنا کردند. این بنا در طول سال‌های حیاتش بارها تخریب شده، اما بازسازی‌ها و ترمیم مداوم بنا، تا امروز این مسجد را سرپا نگه داشته است.

جاذبه‌های گردشگری اطراف مسجد ایوب سلطان

مسجد ایوب سلطان در ورودی اصلی تنگه بسفر و کنار شاخ طلایی قرار گرفته است. موقعیت جغرافیایی خاص این مسجد باعث شده تا به دیگر مناطق گردشگری استانبول نزدیک باشد. تپه پیر لوتی استانبول، مجتمع نساجی فشانه، مسجد زال پاشا، پارک تفریحی آیوات استانبول، مقبره تاریخی ایوب سلطان، مدرسه جعفر پاشا، مجتمع تاریخی سانترال و برکه گوکتورک استانبول از جمله مکان‌هایی هستند که شما می‌توانید بعد از بازدید از مسجد ایوب سلطان سری به آن‌ها بزنید و روز خاطره انگیزی را برای خود بسازید. 

مسجد ایوب سلطان کجاست؟

آدرس مسجد ایوب سلطان: ترکیه، استانبول، ناحیه اروپایی ایوب، محله مرکزی، خیابان جامی کبیر

مساجد استانبول
مسجد شاهزاده استانبول

مسجد شاهزاده از مساجد استانبول منتسب به فرزند سلطان سلیمان

یکی دیگر از مساجدی که توسط معمار معروف، سنان ساخته شده مسجد شاهزاده نام دارد. این مسجد به یاد پسر سلطان سلیمان تاسیس شد. این مسجد باشکوه اولین سفارش بزرگ معمار سینان، معمار بزرگ دولت عثمانی بوده است. مسجد آبی و ایاصوفیه از دیگر شاهکارهای این معمار برجسته است. 

موقعیت استراتژیک این مسجد را به یکی از مهم‌ترین مساجد ترکیه تبدیل کرده است. مسجد شاهزاده با الگوهای بسیار استادانه‌ای تزئین شده که چشمان هرکسی را محو خود می کند. در حال‌حاضر مقبره چند تن از افراد بزرگ حکومتی در این مسجد قرار دارد.

معماری مسجد شاهزاده

این مسجد یکی دیگر از شاهکارهای معمار سنان است که به سبک معماری عثمانی ساخته شده است. البته نشانه‌هایی نیز از معماری سلجوقی و بیزانس نیز در آن دیده می‌شود. فضای شبستان مسجد مساحتی بالغ بر 1444 متر دارد که در چهارگوشه‌اش گنبدهای کوچکی جای گرفته‌اند؛ در مرکز این گنبد‌ها یک گنبد بزرگ قرار دارد که 19 متر قطر و 53 متر ارتفاع دارد.

 وسعت و بزرگی فضای سه بعدی مسجد شاهزاده هیچ‌گاه مانعی برای دقت معمار سنان در به کار بردن جزئیات و تزئینات مسجد نشد. بلکه او تمام نبوغ خود را به کار گرفت تا در جای‌جای این مسجد قرینگی و هنر خطاطی وجود داشته باشد.

مسجد شاهزاده کجاست؟

آدرس مسجد شاهزاده: استانبول، منطقه فاتح، خیابان Sehzade Basi، مسجد شاهزاده

استانبول شهری با زیبایی‌های فراموش نشدنی

همانطور که دیدید، شهر استانبول مسجدهای بی‌نظیری دارد که هر بیننده‌ای را سر ذوق میاورد. این مسجدها با سبک معماری عثمانی ساخته شده‌اند. برای گردشگران بسیار جذاب هستند. شما نیز اگر به شهر استانبول در کشور ترکیه رفتید از مسجدهای استانبول دیدن کنید. آن‌ها بسیار حیرت انگیز هستند. برای سفر به شهر استانبول با جاذبه‌های تاریخی و تفریحات مدرن بی شمارش، فقط کافیست به سایت پرشین هتل مراجعه کنید تا به راحتی تور استانبول و بهترین هتل‌ های استانبول را رزرو کنید.

بیشتر بخوانید :
منابع :