بازار ادویه استانبول را می شناسید؟ آیا می دانید این بازار در کدام قسمت شهر استانبول (اروپایی یا آسیایی) قرار گرفته است؟ آیا می دانید اصلی ترین سوغات قسطنطنیه را می توان از میصیر چاریشی پیدا کرد؟ پس در ادامه همراه مجله گردشگری پرشین هتل باشید تا با این بازار خوش عطر و بو بیشتر آشنا شوید.

بازار ادویه استانبول
ازدحام جمعیت در بازار ادویه

بازار ادویه استانبول مشهور به میصیر چاریشی

بازار ادویه استانبول نه تنها یکی از مراکز خرید سنتی استانبول است، بلکه جزئی از جاهای تاریخی استانبول هم به شمار می رود. بازار ادویه استانبول رنگ و بویی خاص دارد که عطر تمامی ادیه ها شما را مست و مدهوش می کند. در بازار ادویه یا همان میصیر چاریشی می توانید به راحتی اصلی ترین سوغات استانبول (ادویه) را خریداری کنید و برای عزیزان خود ببرید.

بازار ادویه استانبول
رفت و آمد مردم در میصیر چاریشی

بازار ادویه استانبول مختص ادویه بوده و هر نوع ادویه ای که احتیاج به خرید آن باشد را می توان در این بازار پیدا نمود. البته باید بدانید که میصیر چاریشی بزرگ ترین بازار ادویه جهان است که برترین آشپزها نیز از این بازار، ادویه مورد نیازخود را تهیه می کنند.

بازار ادویه استانبول
نمایی از بازار ادویه استانبول

در بازار ادویه استانبول علاوه بر کلیه ادویه های خوراکی می توانید داروهای گیاهی مرغوب را نیز تهیه کنید. بدنیست بدانید که بهترین و نایاب ترین داروهای گیاهی را از این بازار استانبول می توان خریداری نمود. همچنین خوراکی های خوشمزه و لذیذ و دیگر سوغاتی ها نیز در بازار مذکور به فروش می رسد.

بازار ادویه استانبول
بازار ادویه استانبول

قدمت بازار ادویه استانبول 

در سال 1660 میلادی عثمانی ها که حاکم آن دوره قسطنطنیه بودند، دستور ساخت بازار ادویه را دادند و درآمدی که از مغازه های بازار ادویه کسب می شد، صرف ساخت مسجد جدید می شد. کلیه محصولاتی که در این بازار ارائه می شود از کشور های خارجی و شهر های داخلی ترکیه بوده که حتی برای کشور های دیگر نیز صادر می شود.

بازار ادویه استانبول
بازار ادویه معروف به میسیر چاریشی

فردی که بازار ادویه را طراحی کرده، کوجا قاسم آغا بوده که از شهرت بی نظیری در آن دوره برخوردار بوده است. معمار بازار ادویه استانبول مصطفی آغا می باشد که در این زمینه مهارتی فراوان داشت. حدود 88 غرفه در بازار ادویه وجود دارد.

درب همه غرفه ها در تمامی طول هفته طبق ساعات 8 صبح تا 19 بعد از ظهر باز هستند. ناگفته نماند در روز های یکشنبه از ساعت 10 صبح تا 18 بعد از ظهر این بازار باز می باشد، ضمن این که در روز های تعطیلات رسمی کشور ترکیه و جمعه بازار ادویه به صورت کلی بسته خواهد بود.

بازار ادویه استانبول
بازار ادویه استانبول

آیا در میصیر چاریشی فقط ادویه به فروش می رسد؟

خیر، در بازار ادویه استانبول می توان شیرینی های سنتی و متنوع، خشکبار، پنیر ترکی، راحت الحلقوم ترکی، خاویار ترکی، آجیل، موم عسل، قهوه و چای، سبزیجات خشک شده، میوه جات خشک شده و ... را پیدا کرد. همچنین می توان از دست فروش ها سبد، دمپایی، حوله و جعبه های تزئینی را نیز خریداری نمود که همین امر کمی موجب تعجب گردشگران نیز خواهد شد.

بازار ادویه استانبول
گردشگران در بازار ادویه استانبول

موقعیت مکانی بازار ادویه استانبول

موقعیت مکانی بازار ادویه عالی بوده و واقع در محله امینونو می باشد. این محله در منطقه فاتیح استانبول قرار گرفته و به صورت سرپوشیده است. آن دسته از گردشگرانی که در هتل های میدان تکسیم استانبول اقامت دارند نگران نباشند، چرا که با چند دقیقه پیاده روی می توانند به منطقه فاتیح برسند.

چگونه به بازار ادویه برویم؟

جهت رسیدن به بازار ادویه استانبول کافی است سوار مترو استانبول شده و در ایستگاه امینونو پیاده شوید. همچنین تاکسی و تراموا هم شما را تا این محله دیدنی می رسانند. البته توصیه می کنیم با مراجعه به بازار مصری ها حتما سری هم به جاذبه های دیدنی نزدیک بازار بزنید.

بازار ادویه استانبول
مسیر رفت و آمد به بازار ادویه استانبول

جاهای دیدنی استانبول نزدیک بازار ادویه

واقعا حیف نیست تا منطقه فاتیح بروید و از جاهای تاریخی استانبول بازید نکنید؟ بله شما می توانی با کمی برنامه ریزی و پیاده روی، بیشتر جاذبه های استانبول را از نزدیک به تماشا بنشینید. در ادامه مهم ترین جاهای دیدنی استانبول نزدیک بازار مصری ها را ذکر کرده ایم.

مسجد سلطان احمد یا همان مسجد بلو

مسجد سلطان احمد استانبول که به مسجد آبی استانبول مشهور است در فاصله کمی از بازار قرار گرفته است. این مسجد به دلیل استفاده از کاشی های اوزتانیک به رنگ آبی درآمده که سبب شده نام مسجد بلو را به خود بگیرد. این مسجد در حال حاضر نیز برای برپایی نماز جماعت و جمعه دایر می باشد.

کاخ توپکاپی استانبول

کاخ توپکاپی استانبول یکی از جاهای تاریخی استانبول است که د منطقه فاتیح قرار دارد. کاخ توپکاپی دارای دوازه های مختلفی است که هر یک از آن ها برای اطرافیان شاه کارایی داشته است. به عنوان مثال درب 6 و 7 کاخ توپکاپی مختص زنان حرمسرا بوده که هیچکسی جز خواجه ها و خود شاه، اجازه ورود به آن را نداشته است.

پل گالاتا

پل گالاتا همان پلی است که قسمت آسیایی و اروپایی را به هم متصل می کند. این پل که بر روی تنگه بسفر واقع شده شما را به تمشای ماهیگیران، رستوران ها و کافه های بی شمار دعوت می کند. توصیه می کنیم در زمان بازدید از بازار ادویه، این پل را هم فراموش نکنید.

بازار بزرگ استانبول

یکی دیگر از بازار های مشهور استانبول که در مجاورت بازار ادویه قرار دارد، بازار بزرگ استانبول است. بازار بزرگ استانبول که به کاپالی چاریشی مشهور است انواع سوغاتی ها و لوازم روزمره را به فروش می رساند. پس حتما با یک تیر چند نشان بزنید.

کلام آخر درباره بازار ادویه استانبول

سفر به استانبول یکی از رایج ترین سفرهای خارجی است که می تواند برای ماه عسل یا سفرهای دوستانه بهترین گزینه باشد. اگر شما هم جزء آن دسته از بانوانی هستید که می خواهید غذاهای خوش عطر و طعم بپزید، حتما در سفر به استانبول از بازار ادویه استانبول هم خرید کنید.

بیشتر بخوانید :
منابع :