استانبول شهری سرشار از فرهنگ و تاریخ است. شهری که معمولا در بسیاری از مواقع از آن به عنوان قلب و روح ترکیه یاد می‌شود. به همین دلیل، در لیست بزرگ‌ترین و توریستی‌ترین شهر‌های جهان جای گرفته و معمولا صحبت از جاهای دیدنی استانبول و جاهای تاریخی استانبول آن نیز به درازا می‌کشد!

بنابراین اگر قصد دارید در سفرتان به ترکیه سری به معروف‌ترین و در عین‌حال بی‌نظیر‌ترین جاهای تاریخی استانبول بزنید، بهتر است قبل از آن شناخت خوبی را از این شهر به دست آورید. با این کار از بروز چالش‌های احتمالی در طول سفر به استانبول هم جلوگیری خواهید کرد.

جاهای تاریخی استانبول
جامع ترین اطلاعات درباره جاهای تاریخی استانبول

بنابراین اگر دوستدار و یا مسافر این شهر هستید، فرقی ندارد که مقصدتان قلعه‌ای تاریخی باشد یا کاخی با چندین سال قدمت! اگر تاریخ‌دوست باشید، طبیعتا در بازدید از جاهای تاریخی استانبول، محو جذابیت‌های نهفته در هر مکان آن خواهید شد! با توجه به جست‌وجوی پی‌در‌پی کاربران و مسافران علاقه‌مند به بازدید از این شهر در ادامه این مطلب از مجله گردشگری پرشین هتل، به معرفی بهترین جاهای تاریخی استانبول پرداخته ایم.

جاهای تاریخی استانبول
فضای داخلی کلیسای چورا

کلیسای چورا از جاهای تاریخی استانبول

استانبول شهری‌ست که با کمی کاوش در گوشه و کنار آن، با لذت به تماشای ثروت‌های فرهنگی عظیم بر جای مانده از دوران باستان خواهید نشست. اما علاوه بر این مکان‌ها، در این شهر پر از هیاهو و شگفتی، جواهری تاریخی وجود دارد که معمولا کمتر به آن توجه می‌شود. کلیسای چورا استانبول که در برخی از مواقع به آن موزه کاریه گفته می‌شود، یکی از زیباترین جاهای تاریخی استانبول است که دیوار‌های آن مزین به هنر دوران بیزانس و نقاشی‌های مذهبی متعلق به همان دوره است.

جاهای تاریخی استانبول
کلیسای چورا

اگر به این کلیسا بروید، همچون سایر بازدیدکندگانش، محو نقاشی‌های زیبای موجود در آن خواهید شد که به جرات می‌توان گفت در هیچ کجای جهان نمونه‌ای نداشته و منحصر‌به‌فرد هستند! با وجود آسیب‌های ناشی از زلزله سال 1894 میلادی اما هنوز هم با کمی دقت می‌توان موزاییک‌های درون این کلیسا را پیدا کرد که آغشته به رنگ‌های غنی هستند. خانه‌های چوبی بازسازی شده اطراف کلیسای چورا و نوشیدن قهوه و چای در فضایی آرام و به دور از شلوغی‌های شهر، تجربه‌ای لذت‌بخش و خاص را برای افراد رقم می‌زنند.

 

تاریخچه کلیسای چورا

قدمت قدیمی‌ترین بخش‌های موجود در کلیسای چورا به قرن چهارم میلادی و سال‌های 527 تا 565 میلادی باز می‌گردد. کلیسای چورا بر فراز تپه‌های گلدن هورن و در جنوب خلیج شاخه طلایی قرار گرفته است. به طور دقیق‌تر این کلیسا در محله ادیرنکاپی در شمال منطقه فاتح و در فاصله پنج کیلومتری از شمال غربی محله سلطان احمد شهر استانبول واقع شده است.

مسیر های دسترسی به کلیسای چورا

کلیسای چورا با میدان تکسیم در حدود 7 کیلومتر ( 14 دقیقه ) با محله رنگارنگ بالات 1 کیلومتر ( 5 دقیقه ) و با خلیج شاخ طلایی در حدود 2.5 کیلومتر ( 7 دقیقه ) فاصله دارد. این کلیسا در فاصله 12 کیلومتری فرودگاه آتاتورک و در 30 کیلومتری فرودگاه استانبول واقع شده است.

شهر استانبول دارای دو بخش اروپایی و آسیایی‌ست. در صورت حضور در بخش آسیایی آن می‌توانید با استفاده از مترو استانبول خودتان را به ایستگاه ادیرنکاپی برسانید و بعد از پیاده شدن در این ایستگاه، با چند دقیقه پیاده‌روی به کلیسای چورا برسید.

علاوه بر آن برای دسترسی به کلیسای چورا از بخش‌های مختلف استانبول می‌توانید از اتوبوس هم استفاده کنید. اتوبوس‌های زیادی وجود دارند که مسافران را از میدان تکسیم، کاخ توپکاپی، لاونت، قاضی‌کوی، میدان بیازیت، مجیدیه‌کوی به مقصد ادیرنه کاپی می‌رسانند.

معماری کلیسای چورا

کلیسای چورا بعد از بنای معروف ایاصوفیه به عنوان یکی از مهم‌ترین بناهای متعلق به دوره بیزانس در استانبول شناخته می‌شود. دیوار‌های داخلی این بنا مزین به نقاشی‌های دیواری و موزاییک‌های آبرنگی قرن چهاردهم هستند. علاوه بر آن‌ها، صحنه‌هایی از زندگی مسیح و مریم باکره با رنگ‌هایی درخشان روی این دیوار‌ها طراحی شده‌اند. این نقاشی‌ها و موزاییک‌ها از خیره‌کننده‌ترین نمونه‌های آخرین دوره هنر بیزانس و حاکی از پویایی و پیشرفت جاری در آن دوره هستند.

نمای حال‌حاضر چورا به سال 1077 میلادی بر‌می‌گردد. در آن سال، اقدامات مربوط به صلیبی‌سازی کلیسا انجام گرفت. در سیر تحولی، این سبک آجر‌ها جایگزین سنگ‌ها و موزاییک‌ها نیز جایگزین تزیینات و حکاکی‌ها شده و به دنبال آن، گنبد‌ها ساختار پیچیده‌تری پیدا کردند. به عنوان مثال در بالای درب اصلی کلیسای چورا، موزاییک‌کاری‌های بسیار ازشمندی از دوران حضرت مسیح و حواریون به چشم می‌خورد.

قسمت های مختلف کلیسای چورا

درب اصلی این کلیسا در قسمت غربی آن قرار گرفته و با ورود به بنا باید از آستانه یا فضای ورودی هر ساختمان عبور کنید. بعد از آن به هشتی داخلی و یا سرای اصلی خواهید رسید. با ورودتان به این قسمت، توجه‌تان به نقاشی‌های آبرنگی و موزییک‌کاری‌های موجود در فضا جلب خواهد شد. در هشتی داخلی، دری وجود دارد که شما را به کلیسای کوچکی هدایت می‌کند.

در این قسمت، مقبره‌های کوچک و بزرگی قرار دارند. به طور کلی، کلیسای چورا دارای 6 گنبد است که دو گنبد آن در هشتی‌های داخلی و یک گنبد دیگرش در ساختمان اصلی قرار گرفته‌اند. بزرگ‌ترین گنبدی که در سرای اصلی قرار گرفته، قطری برابر با هفت متر دارد.

بازدید از کلیسای چورا استانبول

هزینه ورود به کلیسای چورا قبل از تبدیل شدنش به مسجد برابر با 65 لیر بود اما در حال‌حاضر این ساختمان سیر بازسازی خود را طی کرده و به زودی افتتاح خواهد گردید. با توجه به آن که برای ورود افراد به مسجد استانبول هزینه‌ای دریافت نمی‌شود، پس می‌توان گفت که ورود به این مسجد نیز برای عموم افراد رایگان است.
ساعات کاری این مسجد از ساعت 9 صبح تا 6 بعد از ظهر است. در ساعات نماز در‌های آن بسته شده و موزاییک‌هایش هم در این زمان پوشیده می‌شوند. بعد از اقامه نماز پوشش موزاییک‌ها برداشته و بازدید‌کنندگان نیز امکان ورود دارند.

آدرس کلیسای چورا: فراز تپه‌های گلدن هورن_جنوب خلیج شاخه طلایی

کاخ های قسطنطنیه جزئی از جاهای تاریخی استانبول

به جرات می توان کاخ های استانبول را جزء بهترین جاهای تاریخی استانبول دانست. زیرا در تمامی این کاخ ها پادشاهان اول تا آخر دودمان عثمانی زندگی میکرده اند که تاریخ آن ها همچنان پار برجاست. در ادامه این بخش از مطلب به شرح مختصر برخی از کاخ های استانبول می پردازیم.

جاهای تاریخی استانبول
کاخ دلماباغچه

کاخ دلما باغچه

کاخ دلما باغچه از نظر معمری به کاخ ورسای فرانسه شباهت دارد و معماری آن به سبک نئو باروک است. در این کاخ اتفاقات بسیار زیادی افتاده که یکی از آن ها فوت مصطفی کمال آتا تورک است. این کاخ زیبا 3 طبقه دارد که راه پله کریستال آن بسیار مسحور کننده بوده و شما را جذب خود می کند. موزه نقاشی نیز در قسمتی از کاخ دلما باغچه واقع شده است. ضمن اینکه برج گالاتا هم در نزدیکی دلما باغچه قرار گرفته است.

آدرس کاخ دلما باغچه استانبول : بشیکتاش، محله ویشنزاده، خیابان دلما باغچه

جاهای تاریخی استانبول
کاخ بیلربی استانبول

کاخ بیلربی

یکی دیگر از کاخ های زیبای قسطنطنیه که در لیست جاهای تاریخی استانبول قرار می گیرد، کاخ بیلربی است. کاخ بیلربی استانبول هم همانند دیگر کاخ های عثمانی، سبکی اسلامی و اروپایی دارد. کاخ بیلربی در قسمت آسیایی استانبول قرار دارد که عظمت و شکوهی خاص به این منطقه داده است. دستور ساخت کاخ بیلربی توسط سلطان عبدالعزیز داده شد تا در تفرجگاهی تابستانی باری خود داشته باشد.

آدرس کاخ بیلربی استانبول : قسمت آسیایی، منطقه اسکودار، خیابان اقا عبدالله

 

کاخ ییلدیز

کاخ ییلدیز یکی از زیباترین کاخ های شهر است که قدمت آن به قرن 17 میلادی می رسد. این کاخ به دستور سلطان محمود اول عثمانی ساخته شد که قصد آن هدیه دادن به دخترش کایا سلطان بود. پس از گذشت سال ها، سلطان سلیم دستور داد یک اقامتگاه تابستانی بسازند که مشهور به کاخ ییلدیز گشت.

آدرس کاخ ییلدیز : منطقه بشیکتاش، خیابان ییلدیزماه

جاهای تاریخی استانبول
حرمسرای کاخ توپکاپی

کاخ توپکاپی

جایگاه مهم و استراتژیک کاخ توپکاپی را به هیچ وجه نمی توان زیر سوال برد. چون کاخ توپکاپی اصلی ترین اقامتگاه بین پادشاهان عثمانی به خصوص سلطان سلیمان بوده که در آن سال ها زندگی می کرده اند. کاخ توپکاپی بزرگ ترین کاخ قسطنطنیه است که بیش از 6 دروازه دارد که هر یک از آن ها برای ورود اشخاص مختلف و آخرین درب مخصوص حرمسرای شاه بوده است.

آدرس کاخ توپکاپی استانبول : منطقه فاتیح میدان سلطان احمد

جاهای تاریخی استانبول
با جاهای تاریخی استانبول آشنا شوید

موزه باستان شناسی استانبول

اگر بخواهیم یکی از زیباترین و شگفت انگیز ترین جاهای تاریخی استانبول را نام ببریم، آن موزه باستان شناسی استانبول است. موزه باستان شناسی استانبول درون خود 3 موزه دارد که هر یک از آن ها بازتابی از تاریخ استانبول را روایت می کند.

موزه باستان شناسی استانبول توسط سلطان عبدالعزیز عثمانی ساخته شد تا یادگارها و افتخاران دودمان عثمانی را برای آیندگان به یادگار بگذارد. موزه شرق باستان، موزه هنرهای اسلامی نیز درون موزه باستان شناسی جای گرفته اند. از این موزه ها که بگذریم باید به طبقه همکف موزه باستان شناسی اشاره کنیم که سنگ قبر و تابوت های افراد سرشناس در آن به نمایش عموم گذاشته می شود.

جاهای تاریخی استانبول
عکس دیگری از موزه باستان شناسی

چه چیزهایی در موزه باستان شناسی استانبول وجود دارد؟

تابوت اسکندر مقدونی مهم ترین اشیاء موجود در موزه است که هزاران سال قدمت دارد. اسکندر مقدونی کسی بود که با به آتش کشیدن ایران، سبب براندازی حکومت هخامنشیان شد و توانست امپراطوری روم را برای خود بنیان گذاری کند.

موزه باستان شناسی استانبول شما را با فرهنگ و اشیاء عتیقه یونان باستان نیز آشنا خواهد کرد. اشیاء تاریخی از بین النهرین، آناتولی و ... هم در این موزه دیده می شود. موزه هنرهای اسلامی نیز اندوخته های معنوی دودمان عثمانی را نشان می دهد که در نوع خود کم نظیر و با ارزش هستند.

جاهای تاریخی استانبول
موزه باستان شناسی

جاهای دیدنی استانبول در نزدیکی موزه باستان شناسی

موقعیت مکانی عالی موزه باستان شناسی باعث شده تا گردشگران علاوه بر مشاهده جاهای تاریخی استانبول، از جاهای دیدنی استانبول هم سر بزنند. یکی از این جاهای دیدنی کاخ توپکاپی استانبول است که در همجواری موزه باستان شناسی قرار گرفته است. مسجد سلطان احمد استانبول معروف به مسجد آبی نیز فاصله ای حدود 5 دقیقه تا این موزه دارد.

علاوه بر مسجد سلطان احمد استانبول، یکی دیگر از جاهای تاریخی استانبول به نام کلیسای ایاصوفیه یا همان مسجد ایاصوفیه هم در نزدیکی موزه باستانب شناسی است. این کلیسا تا هزاران سال، بزرگ ترین کلیسای کاتولیک در جهان بود که پس از ساخت کلیسای مشهور در اسپانیا، جایگاه خود را از دست داد و به مسجد ایاصوفیه تبدیل شد. البته داستان هایی درباره این مسجد وجود دارد که می توانید با مراجعه به مقاله مسجد ایاصوفیه استانبول همه آن ها را بخوانید.

جاهای تاریخی استانبول
مسجد آبی استانبول

چگونه به موزه باستان شناسی استانبول برویم؟

دسترسی به این موزه زیبا بسیار راحت و آسان است، علی الخصوص اگر در هتل های میدان تکسیم اقامت داشته باشید. میدان تکسیم شاهراه اصلی وسایل حمل و نقل عمومی استانبول است که تراموا، مترو و اتوبوس افراد را به اقصی نقاط شهر منتقل می کنند.

جهت دسترسی به این موزه باید سوار مترو استانبول ام 2 استانبول شوید و در ایستگاه اولوباتلی پیاده شوید و بقیه مسیر را پیاده طی کنید. البته اگر اهل پیاده روی باشید می توانید از مسیر زیبای خیابان استقلال به منطقه فاتح و محله امینونو برسید. کشتی های کروز استانبول نیز در میدان سلطان احمد نیز پهلو می گیرند که پس از دیدن جاذبه های تاریخی استانبول می توانید یک گشت دریایی را هم تجربه کنید.

آدرس موزه باستان شناسی استانبول : منطقه فاتیح، محله جانکورتاران، میدان سلطان احمد

جاهای تاریخی استانبول
عکسی از جاهای تاریخی استانبول به نام برج گالاتا

پارک گلخانه از دیگر جاهای تاریخی استانبول

بدون شک پارک گلخانه یکی از زیبا‌ترین، بزرگ‌ترین و قدیمی‌ترین پارک‌های موجود در شهر استانبول است. این پارک که دارای نقش شهری_تاریخی بوده که در مجاورت زمین‌های کاخ توپکاپی قرار گرفته است. ورودی جنوبی این پارک یکی از بزرگ‌ترین دروازه‌های کاخ محسوب می‌شود.

پارک گلخانه در گذشته، به عنوان باغ بیرونی قصر توپکاپی شناخته شده و تنها افراد دربار امکان ورود به آن را داشتند. در سال 1912 بخش بیرونی باغ قصر توپکاپی توسط شهرداری استانبول و برای استفاده عموم مردم باز شد. در ابتدا این پارک شامل منطقه‌ای تفریحی، چندین قهوه‌خانه و زمین‌های بازی بود.

مدت‌ها بعد یک باغ‌وحش کوچک نیز در آن افتتاح گردید. اولین مجسمه آتاتورک در سال 1926 در این پارک توسط شخصی به نام هینریک کرپیل ساخته شد. در سال‌های اخیر در این پارک، بازسازی‌های بسیاری انجام شده است. به عنوان مثال باغ‌وحش، شهربازی و محوطه پیک‌نیک آن حذف شده‌اند. حذف سازه‌های بتنی منجر شد تا این پارک مجددا چشم‌انداز طبیعی خود را به دست آورد.

زیبایی های بی پایان پارک گلخانه!

در گذشته، پارک گلخانه نمادی از عشق جاری در میان سلطان و حرم‌سرایش بود. امروزه نیز این پارک تبدیل به پاتوقی جذاب برای عاشقان و جوانان ترک شده تا در محیطی آرام و بدون هیاهو، بهترین لحظات زندگی خود را سپری کنند. به همین دلیل، سال‌هاست که این پارک یکی از جاذبه‌های گردشگری استانبول به شمار رفته و با جامه گل‌پوش خود، جلوه خاصی را به دست آورده است.

در بسیاری از مواقع، مردم محلی برای پیک‌نیک این مکان را انتخاب کرده و زیر درختان زیبا و در میان گل‌های بی‌نظیرش از چشم‌انداز بی‌نظیر بسفر، دریای مرمره و جزایر پرنس لذت می‌برند. جذابیت این پارک در طول جشنواره گل‌لاله استانبول، توجه هر بیننده‌ای را جلب خود می‌کند.

چه زمانی به پارک گلخانه استانبول برویم؟

پارک گلخانه در هر فصلی، زیبایی‌های خاص خودش را دارد. در ماه آوریل، لک‌لک‌ها در لانه‌های خود روی درختان بلند چنار تخم گذاشته و جوجه‌‌های خود را بزرگ می‌کنند و تا ماه اوت نیز در آن جا می‌مانند. در بهار گل‌ها در پارک غوغا می‌کنند، لاله‌ها، بنفشه‌های رنگ‌به‌رنگ، گل‌های گندم و انواع دیگری از گل‌های زیبا در طبیعت نمایان می‌شوند. تعداد قابل‌توجهی از باغبان‌ها تا فرا رسیدن تابستان از شکوفه‌های گل‌های محافظت می‌کنند.

درختان بلند این پارک، سایه‌بان خنکی برای روز‌های گرم تابستان است. در فصل تابستان، کیوسک‌های اطراف پارک به فروش تنقلات، نوشیدنی‌های خنک و بستنی‌های مختلف می‌پردازند. گردش در این پارک، لحظات فوق‌العاده‌ای را برایتان رقم می‌زنند. پاییز با هوای خنک خود و حال‌و‌هوای خاصش، فضایی منحر‌به‌فرد را در این پارک رقم می‌زند.

آدرس پارک گلخانه: محله سلطان احمد استانبول،  محله سیرکچی در منطقه فاتح

قلعه روملی حصار از زیباترین جاهای تاریخی استانبول

قلعه روملی حصار استانبول یکی دیگر از بهترین جاهای تاریخی استانبول است که با عنوان قلعه روملی و یا قلعه روملی حیصار هم خوانده می‌شود. این قلعه مجموعه استحکامات و قلعه‌ای نظامی‌ست که در شهر استانبول در ساحلی اروپایی و بر فراز تپه‌ای مشرف به تنگه بسفر قرار گرفته است.

این قلعه را باید یکی از سمبل‌های شهر استانبول دانست که توجه بسیاری از بازدید‌کنندگان و گردشگران از سراسر جهان را به خود جلب می‌کند. روملی حصار به معنای قلعه‌ای در قلمرو رومی‌هاست و توسط سلطان محمد دوم و در فاصله سال‌های 1451 و 1452 و در طول 4 ماه ساخته شده است.

قلعه روملی حصار در گذشته

این قلعه و استحکامات نظامی آن بخشی از برنامه آماده‌سازی برای محاصره شهر قسطنطنیه ( استانبول امروز ) بود که در آن زمان به عنوان بخشی از قلمرو امپراتوری روم محسوب می‌شد. از نظر موقعیت مکانی این قلعه در کنار تنگه بسفر قرار گرفته و هدف اصلی از ساخت آن نیز قطع ارتباط نظامی و جلوگیری از ارسال کمک‌های تجاری از طریق تنگه بسفر به قسطنطنیه بود.

بخش های مختلف قلعه روملی حصار

قلعه و استحکامات نظامی روملی حصار دارای یک برج کوچک و سه برج اصلی و مهم است. 13 سنگر دیدبانی نیز روی دیوار‌های این قلعه وجود دارند و سه برج را به یک‌دیگر متصل می‌کنند. یکی از این سنگر‌های دیدبانی به شکل چهارضلعی، شش‌تای آن‌ها به شکل منشوری با گوشه‌های متد و شش‌تای دیگر هم به صورت استوانه‌ای ساخته شده است.

به برج اصلی، ساریشا پاشا گفته می‌شود و در قسمت شمالی قلعه قرار گرفته و استوانه‌ای شکل است. این برج حدودا 23:30 متر قطر دارد، دیوار‌های آن 7 متر ضخامت دارند و 9 طبقه تشکیل‌دهنده این برج در نهایت به ارتفاع 28 متر هم می‌رسند. در حال‌حاضر این برج به دلیل گرامیداشت سلطان محمد فاتح به نام برج فاتح نیز در میان عموم مردم شناخته می‌‌شود.

دسترسی به قلعه روملی حصار

این قلعه در ساحل تنگه بسفر قرار دارد و ساده‌ترین راه دسترسی به آن این است که اتوبوس‌های عمومی استفاده کنید. بنابراین اگر قصد رفتن به قلعه روملی حصار که یکی از بهترین جاهای تاریخی استانبول محسوب می‌شود را دارید، باید سوار اتوبوس‌هایی شوید که در مسیر خود از قلعه روملی حصار عبور می‌کنند. زمانی که از ایستگاه اتوبوس پیاده ‌شوید، این قلعه را دقیقا در روبه‌روی خودتان خواهید دید.

آدرس قلعه روملی حصار: استانبول، ساحل تنگه بسفر

جاهای تاریخی استانبول
عکسی از قلعه یدیکوله

قلعه یدیکوله از ترسناک ترین جاهای تاریخی استانبول

قلعه یدیکوله به عنوان ترسناک‌ترین قلعه استانبول شناخته می‌شود. این قلعه دارای هفت برج است و در کنار دیوار شهر در نزدیکی دروازه امپراتوری بیزانس ساخته شده است. قلعه یدیکوله در دوره‌های تاریخی مختلف، کاربری‌های مختلفی را تجربه کرده است. به عنوان مثال از آن به عنوان محلی برای نگهداری از خزانه، زندان یا سیاه‌چال استفاده شده است.

این قلعه را می‌توان به کتاب خاطرات تاریخی استانبول تشبیه نمود. در واقع همین مسئله موجب شده تا به عنوان یکی از معروف‌ترین جاهای تاریخی استانبول شناخته شود. هرچند در حال‌حاضر تبدیل به موزه شده و در فصل تابستان نیز میزبان برگزاری کنسرت در فضای باز باشد. بدون شک با رفتن به این قلعه، ذهنتان با شنیدن داستان‌های تاریخی مختلف، پر از شگفتی و حیرت خواهد شد!

جاهای تاریخی استانبول
نمای قلعه یدیکوله

قلعه یدیکوله استانبول کجاست؟

قلعه یدیکوله که معمولا به آن قلعه هفت برج گفته می‌شود، مشرف به دریای مرمره است و در محله فاتح استانبول واقع شده است. این قلعه وسعتی در جاده ساحلی از سارایورنو تا باکرکوی دارد. قلعه یدیکوله در فاصله 10 کیلومتری ( 25 دقیقه ) میدان تکسیم و 6 کیلومتری ( 13 دقیقه ) خلیج شاخه طلایی واقع شده است. قلعه یدیکوله با فرودگاه آتاتورک 18 کیلومتر ( 21 دقیقه ) و با فرودگاه گوکچن 44 کیلومتر ( 40 دقیقه ) فاصله دارد.

از نظر موقعیت مکانی این قلعه در وسط دیوار‌های زمینی استانبول قرار گرفته و به همین دلیل است که یکی از ارزشمند‌ترین میراث‌های سلطان محمد فاتح محسوب می‌شود. فلسفه انتخاب نام قلعه یدیکوله به منطقه‌ای که در آن قرار گرفته است، باز می‌گردد. این قلعه از نخستین روز ساخت خود، مرکز مهم زندگی شهری در سوریچی بوده است. اگر از قلعه یدیکوله بازدید داشته باشید، آنگاه می‌توانید به سمت منطقه مسکونی استانبول هم بروید.

 

مسیر های دسترسی به قلعه یدیکوله

با توجه به مسافت زیاد قلعه یدیکوله از مرکز شهر، بازدید از آن برای مسافران و شهروندان با دشواری‌هایی همراه است. با استفاده از میدان تکسیم می‌توانید مستقیما به قلعه یدیکوله بروید. برای این کار اتوبوس دیگری هم وجود دارد که هرچند روز یک بار از امینونو به سمت یدیکوله حرکت دارد.

اگر قصد رفتن به قلعه یدیکوله از این طریق را دارید، به خاطر داشته باشید که ترافیک موجود در این قسمت از استانبول بسیار سنگین و طاقت‌فرسا است. راه دیگری که شما را به قلعه یدیکوله می‌رساند، خطوط متروی موجود در شهر است. از این طریق دیگر مجبور نخواهید بود تا ساعات زیادی را در ترافیک طاقت ‎فرسای فاتح سپری کنید.

اگر در خط مترو مرمره در ایستگاه کازلیچمه پیاده شوید و مسافت کوتاهی در حدود 10 دقیقه را طی کنید، آنگاه به قلعه یدیکوله خواهید رسید. علاوه بر این با قطار به ایستگاه سیرکچی بروید و از آن‌جا مسیرتان را به ایستگاه هالکالی تغییر دهید تا به راحتی خودتان را در مقابل قلعه یدیکوله ببینید.

معماری قلعه یدیکوله

یکی از مهم‌ترین نقش‌های قلعه یدیکوله در طول تاریخ این است که با مساحت 22 کیلومتری خود سال‌هاست از شهر قسطنطنیه و امپراتوری بیزانس در زمان محاصره دشمنان محافظت استفاده کرده است. این قلعه در طول زمان، بار‌ها و بارها تخریب شده و مورد بازسازی قرار گرفته است. بعد از ساخته شدن توپ‌ها؛ دیوار‌های این قلعه فرو ریخته و قسطنطنیه نیز سقوط کرد.

این قلعه یکی از نمونه‌های بی‌نظیر معماری متعلق به دوران بیزانس و عثمانی‌ست. معماری که نشانگر استحکام و اهمیت این قلعه در شهر است. چهار برج از هفت برج موجود در این قلعه، به عنوان بخشی از دیوار‌های تئودوسیوس دوم ساخته شدند. سه برج دیگر به دستور محمد فاتح درون دیوار‌ها قرار گرفتند.

بخش های مختلف قلعه یدیکوله

در فضای بیرونی برج‌های قلعه یدیکوله بخش‌هایی همچون حوض و آب‌نمایی بزرگ، مسجدی ساده، استراحتگاهی مختص سربازان، انبار باروت و مدرسه وجود دارد. در فضای داخلی هر برج نیز اتاق‌های سنگی هم وجود دارند که از طریق راهرو‌های پلکانی به همدیگر مرتبط هستند. اگر از بالا به درون هر برج این قلعه نگاه کنید، آنگاه ستونی توخالی و سنگی را هم مشاهده خواهید کرد.

برج‌های ساخته شده یدیکوله در دوره امپراتوری عثمانی با دیوار‌هایی به ضخامت پنج متر و استحکامات مثلثی یا نیم‌گرد به هم متصل شده بودند. قسمت‌های بالایی برج بزرگ قلعه یدیکوله با مخروط‌های هرمی بلند و دو بخشی پوشید‌ شده‌اند. از این سه برج بزرگ، برج‌های استوانه‌ای شکل، میلت یا خزانه در شمال شرقی و برج توپ در قسمت جنوب شرقی قرار گرفته‌اند. برج منشوری شکل، برجی منسوب به سیاه‌چال و یا کتیبه‌هاست.

آدرس قلعه یدیکوله: محله فاتح، میدان یدیکوله، قلعه یدیکوله

تپه پیرلوتی مشهور به تپه عشاق

تپه پیرلوتی یکی از مکان‌های رمانتیک موجود در استانبول است. فلسفه نام‌گذاری این تپه آن است که « پیرلوتی » نام یکی از افسران دریایی فرانسه بود که در سال 1876 به تپه پیرلوتی که اصطلاحا به آن تپه عشاق هم گفته می‌شود، سفر نمود.

از آنجایی که بی‌نهایت تحت‌تاثیر چشم‌انداز و فضای بی‌نظیر استانبول از فراز این تپه قرار گرفت، بعد از آن که مدتی از زمان خود را در چایخانه تپه عشاق گذراند ( که حالا نام آن به کافه پیرلوتی تغییر یافته است. ) تصمیم به نوشتن اولین رمان خود به نام « ازدیاده » گرفت. او در این داستان، زندگی پسری به نام لوتی را بیان می‌کند که دل به دختری با نام ازدیاده داده است.

گشت و گذار در تپه پیرلوتی

تپه پیرلوتی فاصله کمی با مسجد ایوب سلطان دارد. اگر کوچه پشتی مسجد را ادامه دهید به تپه پیرلوتی که اصطلاحا به آن تپه عشاق هم گفته می‌شود، خواهید رسید. در انتهای کوچه تابلوی سفیدی را خواهید دید که روی آن عبارت کلمه « تله کابین » به ترکی استانبولی نوشته شده است. مکانی که اگر استانبول کارت داشته باشید، می‌توانید سوار تله‌کابین شده و خودتان را به بالای تپه برسانید. بعد از آن نیز این امکان را خواهید داشت که گشت‌‌و‌گذار در تپه پیرلوتی را آغاز کنید.

بخش های مختلف تپه پیرلوتی

یکی از جذاب‌ترین بخش‌های کافه پیرلوتی، کافه و رستوران‌های موجود در آن هستند. از همان بدو ورود تا بالای تپه، در همه جا رد پای غذاهای محلی را در غرفه‌های کوچک آن مشاهده خواهید کرد. ناب‌ترین قسمت این تپه، تراس زیبای آن است که کافه رستوران معروف پیرلوتی هم در آن قرار دارد. این کافه مجهز به دو فضای داخلی و فضای باز است. اکثر بازدید‌کنندگان تپه عشاق استانبول، نوشیدن یک چای داغ در ویوی عالی و بی‌نظیرش را به همگان پیشنهاد می‌کنند.

آدرس تپه پیرلوتی: منطقه ایوب و فاتح، بخش اروپایی بسفروس استانبول

جاهای تاریخی استانبول
عکسی از موره پرا استانبول

موزه پرا استانبول، بهترین مکان برای هنردوستان

بدون‌شک یکی از بهترین قسمت‌های استانبول برای دوستداران هنر، موزه پرا است. این موزه در تاریخ 8 ژوئن سال 2005 با هدف نمایش هنر و فرهنگ در طیفی گسترده برای عموم مردم بازگشایی شد. این موزه در ساختمان قدیمی هتل بریستون واقع شده که بعد از آن در سال 2003 نیز بازسازی‌هایی روی آن انجام شد. این بازسازی‌ها به دلیل ایجاد امکانات لازم از جمله درب ورودی مدرن و ملزومات یک موزه نیز به آن اضافه گردد. نتیجه نهایی این بازسازی نیز پیدایش ساختمانی با المان‌های مدرن با توجه به معماری تاریخی_قدیمی شهر بود.

جاهای تاریخی استانبول
موزه پرا استانبول

موفقیت و بازدید روزافزون افراد از موزه پرا

موزه پرا تنها به دنبال نمایش زیبایی و کیفیت مجموعه‌های خود نیست بلکه تلاش دارد تا با ایجاد پیوند با عموم مردم، ارزش‌های و هویت‌های فرهنگی نهفته در این آثار را مورد توجه همگان قرار دهد. این موزه با استفاده از روش‌های نوینی همچون برپایی نمایشگاه‌ها، تهیه نشریات، برگزاری رویداد‌های سمعی و بصری و برگزاری دوره‌های آموزشی‌ و... سعی دارد تا زیبایی و اهمیت این آثار را به نسل‌های دیگر هم منتقل کند.

موزه پرا با دیگر موزه‌های مطرح بین‌الملی همچون « موزه ویکتوریا و آلبرت » و « مدرسه هنر‌های بصری نیویورک » و... نیز همکاری‌هایی را داشته است. برگزاری پروژه‌های مشترک منجر به آشنایی جامعه ترک با آثار هنرمندان مطرحی همچون رامبراندا، خوان‌میرو، آکیو کوروساوا، مارک شاگال، پابلو پیکاسو، فریدا کالو، دیگ. ریورا، گویا و... شده است.

موزه پرا؛ دریچه ای رو به دوران حکومت عثمانی ها

در این موزه به شما جهان عثمانی از زاویه هنرمندان غربی نشان داده می‌شود و سه بخش از زندگی در خانه و فضای خصوصی، فضای شهری و مناظر عمومی استانبول را در بر می‌گیرد. بدین‌ترتیب، وجوه مختلف زندگی امپراتوری عثمانی در این مجموعه به نمایش گذاشته شده است و عموم بازدید‌کنندگان خود را هم به سفری شرقی دعوت می‌کند.

آدرس موزه پرا استانبول: منطقه بی‌اوغلو_خیابان مشروطیت

موزه مادام توسو استانبول

موزه مادام توسو استانبول از شعبه‌های معروف مادام توسو به شمار رفته و چشم‌اندازی بی‌نظیر از هنر و فرهنگ ترکیه را به بازدید‌کنندگان عرضه می‌کند. از زمان نخستین شعبه مادام توسو در استانبول حدودا 120 سال می‌گذرد و در حال‌حاضر نیز تبدیل به یکی بهترین جاهای تاریخی استانبول شده است.

در شعبه استانبول حدودا 60 مجسمه مومی از شخصیت‌های تاریخی، فرهنگی، هنری، ورزشی، علمی و سیاسی جهان ترکیه از جمله مصطفی کمال پاشا، مولانا و مسی مشاهده می‌شود. ضمن اینکه موزه مادام توسو در بین موزه های استانبول رتبه بسیار بالایی از نظر بازدید کننده دارد.

جذابیت های موزه مادام توسو

در این موزه مجسمه افراد مشهور ترکیه همچون مصطفی کمال آتاترک، سلطان سلیمان، آردا توران، برن سات، کیوانچ تاتلیتوع، تولگا تویچ، رجب طیب اردوغان، مسی، رافائل نادال، محمد علی کلی، آنجلینا جولی، دیوید بکام، استیو جابز و... بسیاری از افراد معروف ترکیه‌ای به نمایش عموم مردم گذاشته شده است.

هزینه ورود به موزه مادام توسو

یکی از نکات جالب توجه پیرامون موزه مادام توسو این است که بلیط‌های ورودی آن در 3 سطح مختلف برای علاقه‌مندان به بازدید طراحی شده است. اولین سطح بلیط یک بار ورود است که مطابق با شرایط آن، افراد بزرگسال و بالای 12 سال باید هرنفر در حدود 50 لیر پرداخت کنند. سطح دوم بلیط‌های این موزه توسو استانبول،  بلیط دوبار ورود است. شرایط این بلیط شامل ورود و بازدید از موزه و آکواریوم سی‌لایف است. 

فلسفه نامگذاری موزه مادام توسو

مادام توسو نام زن هنرمند و مجسمه‌سازی به نام ماری گروشوتس استراسبورگ است که در سال 1761 میلادی در قلب فرانسه یعنی در شهر پاریس به دنیا آمد. او با اتمام سال‌های کودکی و رسیدنش به نوجوان به همراه دایی مجسمه‌ساز خود به فیلیپ کورتیوس به شهر ورسای رفت تا از این طریق بتواند شیوه ساخت مجسمه‌های مومی را به خوبی بیاموزد.

در طی سال‌ها تجربه و آموزش او در نهایت و در آستانه 30 سالگی خود تصمیم گرفت تا نمایشگاه مجسمه‌های مومی را در شهر‌ها و کشور‌های مختلف برپا کند. اولین نمایشگاه او با استقبالی بی‌نظیری از سوی بسیاری از اهالی هنر مواجه شد و در نمایشگاه‌های بعدی که برگزار کرد هم با تحسین عموم تماشاگران مواجه گردید.

مادام توسو در نهایت تصمیم گرفت تا نمایشگاهی دائمی را از مجسمه‌های خود در لندن برگزار کند. یکی از نکات جالب‌توجه و تحسین برانگیز در رابطه با شخصیت مادام توسو این است که در کنار هنر دست بی‌نظیرش، سخت‌کوشی بسیاری هم در طول دوره کاری خود داشته است.

آدرس موزه مادام توسو: منطقه بی‌اغلو_خیابان استقلال

جنگل بلگراد استانبول

جنگل بلگراد یکی از محبوب‌ترین جاهای تاریخی استانبول است که در 15 کیلومتری شمال غرب استانبول قرار گرفته است. طبیعت بکر و حیات‌وحش آن موجب شده تا گردشگران بسیاری به سمت آن جذب شوند. بنابراین اگر فصل تابستان را برای رفتن به استانبول انتخاب کنید، خنکای موجود در آن برای شما تبدیل به پناهنگاه خوبی خواهد شد.

مساحت جنگل بلگراد در دوران امپراتوری عثمانی در حدود 13 هزار هکتار بود. اگرچه مساحت این جنگل در طول این سال‌ها به 5442 هکتار کاهش یافته است اما همچنان بسیاری از شهروندان و یا گردشگرانی که برای نخستین بار به آن می‌روند، با دیدن جنگل‌های وسیع و درختان بلند و باستانی‌اش، غرق شگفتی و لذت می‌شوند!

چگونه به جنگل بلگراد برویم؟

بهترین راه دسترسی به جنگل بلگراد، کرایه ماشین و یا تاکسی است. اگر ترجیح می‌دهید از وسایل حمل‌و‌نقل عمومی استفاده کنید، می‌توانید در میدان تکسیم سوار اتوبوس‌های 41 یا اتوبوس‌های خط 153 در ساریر شده و در باغچه‌کوی پیاده شوید. بقیه مسیر را از این نقطه پیاده‌ طی کنید. اگر اهل دویدن هستید، این امکان را دارید که در تور‌های دوی استانبول هم شرکت کنید.

جنگل بلگراد در گذر زمان

در دوران سلطان سلیمان، جنگل بلگراد دارای موقعیت استراتژیک مهمی بود چرا که منبع اصلی تامین آب شهر محسوب می‌شود. اگر قصد بازدید از این جنگل را دارید، با قنات‌های تاریخی که در گذشته آب را به بخش‌های مختلف شهر می‌رسانند، از نحوه عملکرد آنان آگاهی خواهید یافت. آب از چشمه‌ها و رودخانه‌های متعدد در جنگل به داخل شهر کانال‌کشی شده بود. در گذر زمان و همچنین افزایش تقاضای‌های صورت گرفته، سدی در این جنگل بنا شد. در حال‌حاضر نیز در استانبول هفت سد خمیده وجود دارد. هرچند احتمال داده می‌شود که سد‌های موجود، پاسخگوی جمعیت موجود در شهر نباشند.

حیات وحش جنگل بلگراد

اقدامات حفاظتی از قرن 16 اعمال ضد و تا قرن 20 نیز ادامه یافت. وقوع چنین اتفاقی در تاریخ کشور ترکیه، بی‌سابقه است. درختان موجود در ترکیه، بیشترین تعداد درختان برگ‌ریز را تشکیل می‌دهند. بعد از آن نیز درختان توس شرقی، ممرز و شاه‌بلوطی آناتولی، عمده پوشش گیاهی جنگل بلگراد را تشکیل می‌دهند. طبق بررسی‌های انجام شده در این جنگل بیش از 71 گونه پرنده و 18 نوع پستاندار زندگی می‌کنند.

از زمانی که انجام هرگونه شکار در این جنگل ممنوع اعلام گردید، به همین دلیل مدت‌هاست که حیات‌وحش آن وضعیت بهتری دارد. اگر با آرامش در این جنگل شروع به قدم زدن کنید، آنگاخ صدای خش‌خش جانورانی همچون راسو را هم خواهید شنید که از روی شاخه‌های خشک عبور نموده و روی برگ‌ها می‌خزند.

جنگل بلگراد؛ پاتوقی برای برگزاری پیک نیک ها

در دوران حکومت عثمانی، جنگل بلگراد به عنوان مکانی بود که تنها خارجی‌ها از آن بازدید داشتند. در سال 1956 اولین منطقه برای برپایی پیک‌نیک در نزدیکی چشمه نشت و در اطراف سد‌ها افتتاح گردید. در حال‌حاضر جنگل بلگراد به عنوان یکی از دل‌انگیز‌ترین دیدنی‌های استانبول شناخته شده و هفت منطقه نیز برای برپایی پیک‌نیک در آن وجود دارد. پرطرفدار‌ترین آن‌ها نیز بویوک بنت است.

در نزدیکی این سد؛ کافه‌ای افتتاح شده است که بیسکوییت، نان تست، چای و نوشیدنی‌های غیرالکلی را به مشتریان خود عرضه می‌کند. بنابراین اگر گرسنه شدید، می‌توانید غذایی که به همراه دارید را روی میز‌های چوبی گذاشته و کباب درست کنید. هرچند اگر تصمیم دارید در جنگل بلگراد آتشی روشن کنید، حتما مراقبت‌های لازم را هم انجام دهید. چرا که متاسفانه این منطقه مجهز به امکانات آتش‌نشانی برای مهار آتش نیست.

جذابیت های جنگل بلگراد

جنگل بلگراد در ماه‌های تابستان به عنوان مکانی برای فرار از گرمای استانبول شناخته می‌شود. هرچند این مسئله را به خاطر داشته باشید که تنها شما این مکان را برای رفتن خود انتخاب نمی‌کنید! بسیاری از شهروندان استانبولی و همچنین گردشگران دیگر در فصل تابستان، جنگل بلگراد را برای رفتن خود انتخاب می‌کنند.

بنابراین با رفتن به آن، انتظار مواجه شدن با جنگلی بسیار آرام و ساکت را نخواهید داشت. هنگامی که وارد این جنگل می‌شوید، با نور و خنکای مطلوبی مواجه می‌شوید. با توجه به سایه‌های درختان بلند، پس دیگر از تابش شدید نور خورشید نیز در امان خواهید بود.

آدرس جنگل بلگراد: 15 کیلومتری شمال غرب استانبول

موزه معصومیت استانبول

گردشگری ادبی را باید نوعی فعالیت گردشگری دانست که در نتیجه علاقه به یک نویسنده، فضای ادبی یا میراث ادبی خاص در یک سرزمین پدید می‌آید. معمولا گردشگران مختلف با بازدید از مکان‌های تولد، مدفن‌ها، موزه‌ها، مسیر‌های ادبی یا سایر مکان‌های مرتبط با نویسندگان و آثار ادبی آن‌ها غرق لذت می‌شوند. به خصوص اگر با آثار آن نویسنده نیز آشنایی کامل داشته باشند.

این مسئله در سال‌های اخیر تاثیر شگرفی روی صنعت توریسم گذاشته و برخی از کشور‌ها نیز در این زمینه، رشد و پیشرفت قابل‌توجهی داشته‌اند. با توجه به آن که استانبول سال‌هاست به عنوان یکی از مهم‌ترین مقاصد گردشگری محسوب می‌شود، موفق شده تا در صنعت گردشگری با دیدی وسیع در زمینه ادبی به ایده‌پردازی مشغول گردد.

موزه معصومیت نیز اولین موزه دنیاست که بر اساس یک رمان ساخته شده است. رمانی که نویسنده آن با دارا بودن همین عنوان برنده جایزه نوبل ادبیات شده است. این موزه با نام موزه اورهان کمال هم شناخته می شود که نویسنده کتاب معصومیت است.

تاریخچه موزه معصومیت استانبول

ساختمان موزه به صورت خانه قدیمی سه طبقه‌ایست که ساخت آن به سال 1897 باز می‌گردد. پاموک برای تبدیل کردن آن به یک موزه تصمیم گرفت تا با با معمار موزه‌ای آلمانی و دیگر افراد متخصص در این زمینه، مشورت‌‌هایی را انجام دهد.

در نهایت نیز موزه معصومیت را با چیدمان و تزئینات شگفت‌آوری برای علاقه‌مندان به این حوزه تاسیس نمود. یکی از نقاط تمایز موزه با معصومیت با دیگر موزه‌های موجود در استانبول این است که صرفا بخشی از اموال پادشاهان و سلسله‌های مختلف را به نمایش نگذاشته است. اشیایی که به دلیل جنگ و خونریزی و غنمیت بر جا مانده‌اند. 

در موزه معصومیت؛ حس زندگی جریان دارد. اشیای موجود در آن مربوط به زندگی روزمره دهه هفتاد مردم استانبول یا اشیایی خیالی هستند که پاموک آن‌ها را به صورت سفارشی ساخته است تا همه‌چیز در موزه و رمان با یکدیگر منطبق باشند. پاموک در رابطه با آن‌ها چنین می‌گوید که « توجه کنید این اشیا دیگر خیالی نبوده و بعد از ساختنشان واقعیت پیدا کرده‌اند. »

شگفتی های موزه معصومیت استانبول

در موزه معصومیت جزئیات ریز و مرتبطی وجود دارد. قهرمان رمان موزه معصومیت تلاش دارد تا گذشته‌اش را در خاطر خود نگه دارد. به همین دلیل است که اشیا را نگهداری می‌کند، می‌دزد، انبار کرده و به آن‌ها معنا داده و در نهایت نیز نام مجموعه را روی آن‌ها می‌گذارد. خالق و بنیان‌گذار موزه معصومیت معتقد است که اشیا قدرت بسیاری دارند.

آن‌ها لحظات بسیاری را به ما یاد‌آوری می‌کنند. پیدا کردن بلیط باطل شده سینما در جیب پیراهنی که آن‌ها را سال‌ها قبل بر تن کرده‌اید، ممکن است شبی خاص در زندگی‌تان را به شما یادآوری کند. طبیعتا خلق و تاسیس چنین موزه‌ای به قهرمان این روایت کمک می‌کند تا شهر و خود را بهتر بشناسد. او موزه‌ای را بنیان نهاده که در آن، مکان تبدیل به زمان می‌شود.

آدرس موزه معصومیت استانبول: محله چوکور کومای استانبول، بین خیابان استقلال و منطقه توپخان

موزه اسباب بازی استانبول

موزه اسباب‌ بازی استانبول یکی از خاص‌ترین جاهای تاریخی استانبول محسوب شده و در سال 2005 به همت شاعر و رمان‌نویس ترک؛ سونای آکین تاسیس گردید. در این موزه بیش از 4000 اسباب بازی قدیمی در اتاق‌های مخصوصی نگهداری می‌شوند که موضوع‌بندی آنان به واسطه یک طراح صحنه مجرب انجام شده است. در میان تمامی اسباب‌بازی‌هایی که از سراسر دنیا در این مکان جمع‌آوری شده‌اند، باید به میکی موس قدیمی، عروسک چارلی چاپلین با داستانی جذاب و ویولنی دویست ساله اشاره کرد.

امکانات مختلف موزه اسباب بازی

در این مجموعه، اسباب‌بازی‌های گوناگونی وجود دارند که از قاره‌ها و کشور‌های مختلف جمع‌آوری و تهیه شده‌اند. به طور کلی در حدود 4 هزار وسیله در این موزه به چشم می‌خورند که برخی از آن‌ها قدمتی در حدود 200 سال دارند. بسیاری از اسباب‌‌بازی‌های مذکور توسط سونای آکین گردآوری شده و در بخش‌های مختلفی با دسته‌بندی موضوعی قرار گرفته‌اند.

علاوه بر بازدید از اسباب‌‌بازی‌های متنوع، موزه اسباب‌بازی استانبول این امکان را برایتان فراهم می‌کند تا با انواع بازی‌های سنتی کشور‌ها و ملل مختلف آشنایی یابید. نمای کلی این موزه، جذابیت خاصی داشته و معماری و فضاسازی داخلی آن توسط ایهان دوقان از معماران معروف ترکی، انجام شده است. اگر گشت‌و‌گذاری در 6 طبقه ساختمان این موزه داشته باشید، حس سفر به تونل زمان را داشته و در نهایت، لحظات به یاد ماندنی را برای خود به ثبت خواهید رساند.

آدرس موزه اسباب‌بازی استانبول: بخش آسیایی استانبول_منطقه کادیکوی

جاهای تاریخی استانبول
بازار بزرگ استانبول از جاهای تاریخی استانبول

استانبول؛ شهری پر از جاذبه و شگفتی تاریخی!

استانبول شهری شگفت‌انگیز در بین دو قاره آسیا و اروپاست. این شهر در طول تاریخ، مقر اصلی امپراتوری روم شرقی و امپراتوری شکوهمند عثمانی بود.  به همین دلیل وقایع و اتفاقات تاریخی و سیاسی مهمی در آن رخ داد. بنابراین تاریخ پر از فراز و نشیب این شهر را می‌توان در بناها و جاذبه‌های تاریخی‌اش مشاهده نمود.

در همین راستا اگر قصد سفر به ترکیه و بازدید از جاهای تاریخی استانبول را دارید، از طریق جست‌و‌جو در منابع مختلف با بخش‌های مختلف این شهر آشنایی یافته و با کمک از وبسایت « پرشین هتل » هتل موردنظرتان را در این شهر رزرو کنید.

بیشتر بخوانید :
منابع :