مترو استانبول، مهم ترین وسیله حمل و نقل عمومی در شهر استانبول می باشد که برای تردد مردم و مخصوصا گردشگران بسیار مهم و الزامی است. زیرا اکثر گردشگرانی که به شهر استانبول سفر می کنند، هواپیما را برای دسترسی به این شهر انتخاب می کنند و با توجه به این موضوع، برای تردد در این شهر نیاز به وسایل نقلیه عمومی دارند.

مترو استانبول
متروی خط 1 

مترو استانبول نقش مهمی برای راحتی سفر دارد و می تواند در این شهر شلوغ، با کمترین هزینه و زمان، افراد را به نقاط مهم شهر برساند. با توجه به اهمیت این موضوع تصمیم گرفتیم در مجله گردشگری پرشین هتل به شرح خط های مختلف مترو، استانبول کارت و ایستگاه های موجود بپردازیم تا بتوانید در زمان سفر به استانبول و ورود به این شهر، بدون سردرگمی و اتلاف وقت، رفت آمد داشته باشید.

مترو استانبول
شهروندان داخل مترو

معرفی کوتاه مترو استانبول

از زمان افتتاح مترو استانبول حدود 30 سال می گذرد، به گونه ای که استانبول در سال 1989 دارای مترو شد. این مترو در ابتدای کار با لاین های محدود تری ساخته شده، اما اکنون دارای 6 لاین با 82 ایستگاه برای دسترسی به مهم ترین نقاط شهر می باشد. مسافتی که قطارهای درون شهری این مترو طی می کنند حدود 100 کیلومتر می باشد که هم در قسمت اروپایی و هم در قسمت آسایی شهر امتداد داده شده اند.

مترو استانبول
ورودی به قطار شهری

برای استفاده از مترو استانبول می توانید در هر روز از هر هفته از ساعت 6:00 الی 12:00 بامداد اقدام نمایید. ضمن اینکه گاهی این مترو تا ساعت 1:00 بامداد نیز فعالیت می کند و امکان تردد برای گردشگران را فراهم می سازد. بنابراین اگر در هتلی نزدیک به ایستگاه های مترو اقامت داشته باشید می توانید بدون هیچگونه نگرانی از تمامی وقت خود در سفر به این شهر استفاده کنید.

مترو استانبول
ایستگاه های مترو استابنول

چگونه می توان از متروی استانبول استفاده کرد؟

اولین موضوعی که درباره مترو استانبول باید بدانید، چگونگی استفاده از آن می باشد. در واقع افرادی که به شهر استانبول سفر می کنند و قصد دارند تا در طول سفر خود همواره از مترو برای تردد استفاده نمایند، باید راه های استفاده از آن را نیز بدانند.

البته اکثر گردشگران ترجیح می دهند در هتلی اقامت کنند که دسترسی راحتی به ایستگاه مترو داشته باشد که در انتهای مطلب به شرح نزدیک ترین هتل های استانبول به مترو را بازگو خواهیم کرد در ادامه با خرید استانبول کارت آشنا خواهید شد.

مترو استانبول
نقشه مترو استانبول

خرید کارت برای استفاده از متروی استانبول 

برای استفاده از مترو استانبول، بیش از هر مورد دیگری می بایستی تا کارت مخصوص مترو و یا همان استانبول کارت را خریداری کنید. با استفاده از این کارت ها شما می توانید بدون پرداخت وجه نقد وارد هر یک از ایستگاه های مترو شوید و برای دسترسی به مکان مورد نظر خود از آن استفاده نمایید. برای خرید کارت مترو و استانبول کارت نیز کافی است تا به یکی از باجه های مخصوص فروش این کارت ها مراجعه نمایید.

مترو استانبول
مترو استانبول

استانبول کارت برای استفاده از متروی شهر علاوه بر باجه هایی که در داخل خود مترو وجود دارد، از ایستگاه های فروش بلیط داخل فرودگاه، سفارتخانه، برخی از دفاتر مشاور املاک، برخی از سوپر مارکت های بزرگ و ... نیز در دسترس می باشد و به فروش می رسد. البته که شما می توانید این کارت را به صورت آنلاین با مراجعه به سایت مخصوص خریداری کنید و یا از دستگاه ها در برخی از ایستگاه های مترو تهیه نمایید.

مترو استانبول
استانبول کارت های مختلف

قیمت کارت متروی استانبول چقدر است؟

قمیت بلیط مترو استانبول 10 لیر بوده است که اخیرا قیمت این کارت افزایش یافته و به 13 لیر تبدیل رسیده است. این قیمت به روزرسانی شده است و در حال حاضر می توان با این مبلغ خرید کارت مترو استانبول را انجام داد. البته نا گفته نماند که این هزینه تنها برای خرید کارت بدون هیچگونه شارژی در نظر گرفته شده و شما پس از تهیه آن باید کارت خود را شارژ کنید تا بتوانید از مترو استفاده نمایید.

پیشنهاد خواندن : منطقه بی اغلو کجاست؟
مترو استانبول
استانبول کارت

در ابتدای خرید کارت مترو استانبول ابتدا می بایستی تا آن را به اندازه 20 لیر شارژ کنید و پس از آن به اندازه تعداد بارهایی که می خواهید از مترو استفاده کنید، امکان شارژ به همان اندازه برای شما وجود دارد. در واقع قیمت هر بار استفاده از مترو استانبول 7 لیر می باشد که اگر به جای کارت مترو، استانبول کارت به همراه داشته باشید، این هزینه برای شما کاهش خواهد یافت.

مترو استانبول
ایستگاه های تمیز مترو

چند نوع کارت برای استفاده از متروی استانبول وجود دارد؟

در بالای مقاله به دو نوع کارت که می توان با استفاده از آن ها وارد مترو استانبول شد اشاره کردیم، البته که تنها استانبول کارت و کارت متروی یک سفره، برای استفاده از مترو ایجاد نشده اند. نوعی کارت دیگر به نام ولکام کارت وجود دارد که می توان از آن برای اقامتی راحت تر در شهر استانبول استفاده کرد و در کنار این موضوع نیز، با آن سوار بر متروی استانبول برای تردد شد.

مترو استانبول
مترو استانبول

ولکام کارت های استانبول به چند نوع تقسیم بندی می شوند که از جمله آن ها می توان به پریمیوم کارت، دلوکس کارت، و کارت وی آی پی کمبو تیکت اشاره نمود. شما می توانید از این کارت ها برای استفاده از تخفیفات ویژه جهت اقامت، بازدید از مکان های دیدنی و غذاهای رایگان کمک بگیرید.

مترو استانبول
نمای دیگری از مترو استانبول

خطوط موجود در مترو استانبول

مترو های استانبول به دلیل بزرگی این کلان شهر، تنها در یک خط مشخص ایجاد نشده و دارای خطوط مختلفی در سراسر شهر می باشد. این امر باعث شده تا حد امکان گردشگران بتوانند برای دسترسی به مکان های مورد نظر خود، از این مترو استفاده نمایند. هر یک از خطوط مترو نیز دارای ایستگاه های متعدد در نقاط مختلف شهر می باشد که با یک جهت و راستا ایجاد شده اند.

مترو استانبول
قطارشهری استانبول

به عنوان مثال 6 خط و لاین مترو استانبول ایجاد شده است که به عنوان ایستگاه های خط قرمز، ایستگاه های خط سبز، ایستگاه های خط آبی ایستگاه های خط صورتی، ایستگاه های خط بنفش و ایستگاه های خط طلائی شناخته می شوند. در هر یک از این لاین و ایستگاه ها یک خط مترو وجود دارد که در ادامه آن ها را معرفی خواهیم کرد.

مترو استانبول
ورودی ایستگاه های مترو

مترو استانبول از خط 1 تا خط 6

خط 1 مترو در استانبول دارای 23 ایستگاه می باشد که در مدت زمان 23 تا 25 دقیقه تمامی این ایستگاه ها را طی خواهد نمود. این مترو به رنگ قرمز است و نام ایستگاه های آن شامل ینیکاپی، آکسارای، امنیت، فاتح، توپکاپی، اولوباتلی، بایرامپاشا، مالتپه، سگمالسیلار، کوکاتپه، اوتوگار، ترازیدره، داوود پاشا، مرتر، زیتینبرنو، باکیرکوی، بچلیولر، آتاکوی، سیرینولر، ینی‌بوسنا، دی تی ام، فرودگاه آتاترک، اسنلر، مندرس، اوشیوزلو، میدان بگسیلار، کیرازلی می شوند.

مترو استانبول
راهروهای ایستگاه قطار شهری

خط 2 مترو استانبول 

خط 2 به رنگ سبز می باشد تعداد 16 ایستگاه در آن ایجاد شده و حدود 30 دقیقه برای طی این تعداد ایستگاه زمان نیاز دارد. از جمله ایستگاه های این مترو می توان به داروشفاکا، هاسیوسم، آتاترک اینداستری، ایازآقا، سیران تپه، اینداستریال نیبرهود، لونت 4، لونت، گایره تپه، شیشلی مسیدیه‌کوی، مستر عثمان، پارتیشن، شیشانه، استواری، وزنه سیلر، ینی کاپی اشاره نمود.

مترو استانبول
Istanbul Metro

خط 3 مترو استانبول 

سومین خط در متروی استانبول به رنگ آبی می باشد که حدود 11 ایستگاه را در مدت زمان 20 دقیقه طی خواهد کرد. المپیک، زیاگوکالپ نیبرهود، کیرازلی، ینی محله، محموت‌بی، ایستوک، ایکیتلی اینداستری، کانتکت تورگوت دایرکتلی، سایتز، خانه بشاک، متروکنت از جمله ایستگاه های موجود در خط 3 مترو هستند که شما می توانید با توجه به مقصد خود در شهر از آن ها استفاده نمایید.

 

مترو استانبول
خط 6 مترو

خط 4 مترو استانبول

برای طی مسیر خط 4 مترو استانبول زمان زیادی را باید صرف کنید، زیرا اگرچه این خط دارای ایستگاه های کمی نسبت به خط 1 است، اما فاصله میان این ایستگاه ها زیاد می باشد و زمانی بالغ بر82 دقیقه برای 19 ایستگاه را صرف می کند. تواشانت تپه، پندیک، عدنان، کارتال، سوگانلیک، آستانه-عدلیه، اسنکنت، گولسویو، حضوروی، مال تپه، کوچوکیالی، بوستانسی، کوزیاتاکی، ینی صحرا، گوزتپه، اونالان، اسیبادم، آیریلیک چشمه‌سی، کادیکوی ایستگاه موجود در این خط مترو می باشد.

مترو استانبول
مترو ینی کاپی

خط 5 مترو استانبول

خط پنج مترو در شهر استانبول که به عنوان ایستگاه های خط بنفش در نظر گرفته شده است حدود 16 ایستگاه را در خود جای می دهد و 32 دقیقه زمان برای گذر از این 16 ایستگاه را صرف می کند. ایستگاه های این مترو شامل چکمه کوی، کانتکت نسیپ، دودولو، دبیرستان امام خطیب، آلتین شهید، ایحلام اولکویو، لایتر، بازار، عمرانیه، بولگورلو، کیسیکلی، آلتونی زاده، بگلرباشی، فیستیکاگاچی، اوسکودار می شوند که در نقاط مختلف شهر و مشخص توقف دارند.

مترو استانبول
Istanbul Metro

خط 6 مترو استانبول 

رنگ طلائی معلق به خط 6 مترو استانبول است که 4 ایستگاه بوده و در زمان تنها 7 دقیقه این 4 ایستگاه طی می شود. هیساروستو، اتیلر، نیسپتیه، لونت 4 ایستگاه در این لاین از مترو می باشد که مسیر پایانی را تشکیل می دهند و در اکثر اوقات نیز خلوت هستند. شما می توانید بر روی نقشه مسیر دقیق ایستگاه های مترو استانبول را مشاهده کنید و به راحتی از آن استفاده نمایید.

مترو استانبول
نمایی از قطار شهری

پر تردد ترین و مهم ترین ایستگاه های مترو

علاوه بر مترو استانبول، گاهی شما برای تردد در این شهر نیاز به تراموا، تاکسی و یا چنین وسایل نقلیه عمومی خواهید داشت. همچنین برخی از نقاط شهر مانند تنگه بسفر و ... نیز دارای اهمیت بالایی برای گردشگران می باشند و به همین دلیل، مترو های منتهی به این نقاط، جزء پر تردد ترین ایستگاه های مترو محسوب می شوند.

مترو استانبول
ایستگاه های مترو استانبول

از جمله ایستگاه های مهم مترو استانبول می توان به ایستگاه مترو آتاتورک، ایستگاه مترو زیتین بورنو، ایستگاه ینی کاپی، ایستگاه میدان تکسیم، ایستگاه کاپاتاش، ایستگاه کاراکوی، ایستگاه مترو امینونو و سیرکسی، ایستگاه سلطان احمد استانبول، ایستگاه مترو اسکودار و کادیکای که شما را به قلب تنگه بسفر می برد، اشاره نمود. شما با اقامت در هتلی نزدیک به این ایستگاه ها می توانید به راحتی از مترو استفاده کنید و در کمترین زمان، تردد با این وسیله نقلیه عمومی را انجام دهید.

مترو استانبول
عکسی از مترو کاباتاش

هتل در نزدیکی مهم ترین و آسان ترین خط مترو استانبول 

همانطور که گفته شد، اکثر گردشگرانی که قصد سفر به استانبول را دارند، علاقه مند هستند تا در نزدیکی ایستگاه مترو استانبول اقامت داشته باشند؛ از این رو به دنبال بهترین و راحت ترین خط مترو استانبول هستند. با نگاهی به نقشه مترو استانبول، متوجه می شوید که خط زرد مترو استانبول محبوب ترین و مهم ترین خط مترو است که دسترسی بهتری برای گردشگران فراهم می کند. 

البته که هتل های نزدیک به ایستگاه های این خط، به دلیل موقعیت مکانی عالی خود، قیمتی گران تر نیز دارند و همواره با تکمیل ظرفیت و شلوغی مواجه هستند. از این رو اگر قصد رزرو هتل را دارید، در اولین فرصت این امر را انجام دهید تا بتوانید اقامت و سفری ایده آل را تجربه کنید.

بیشتر بخوانید :
منابع :