جزایر ایران به عنوان نگین هایی ارزشمند، دارای اهمیت بالایی برای کشور عزیزمان می باشند که برخی از آن ها نیز به یکی از قطب های اصلی مقاصد گردشگری در کشور تبدیل شده اند. این جزایر اغلب در جنوب ایران و در دریای نلیگون خلیج فارس قرار دارند که برای سفر به آن ها می بایستی از قایق و یا هواپیما استفاده کنید.

جزایر ایران به دو دسته مسکونی و غیر مسکونی تقسیم بندی می شوند که شما می توانید به انتخاب خود از هر یک آن ها بازدید نمایید. پرشین هتل در مقاله ای جامع تمامی جزایر موجود در کشور را به شما معرفی خواهند کرد و کامل ترین اطلاعات را در اختیارتان قرار می دهد. اگر شما نیز علاقه مند به تجربه ای تازه و عالی هستید و می خواهید رزرو تور انجام دهید، با ما تا انتهای این مقاله همراه شوید. 

با جاهای دیدنی ایران آشنا شوید

کدام جزایر ایران، مسکونی هستند؟ 

در بین جزایر ایران، چند مورد از آن ها به عنوان مهم ترین مقاصد گردشگری در ایران شناخته می شوند و نقش موثری بر اقتصاد کشور دارند. به عنوان مثال جزیره قشم و جزیره کیش که نام آن ها را بارها شنیده اید، از جمله این جزایر هستند که در لیست مسکونی ها قرار گرفته اند و در سال های اخیر، توجهات بسیاری به این جزایر شده است. در ادامه این مقاله به معرفی جزایر مسکونی مهم در کشور خواهیم پرداخت، ما را تا انتها دنبال کنید. 

جزیره کیش، از جمله جزایر ایران و قطب گردشگری

در بین جزایر ایران، جزیره ای که همواره نام آن را می شنوید، جزیره کیش است. هر فردی در طول زندگی برای یک بار هم که شده به این جزیره سفر کرده و یا فکر سفر به این جزیره و ایجاد روحیه شادی و نشاط از سر آن گذشته است. با توجه به این موضوع، جزیره کیش در اکثر ایام سال با شلوغی مواجه است و همین استقبال شدید گردشگران تور کیش باعث شده تا عملیات های مختلفی در جهت توسعه و بهبود این جزیره صورت گیرد.

همچنین جزیره کیش را می توان از جزایر زیبای ایران در نزدیکی تنگه هرمز دانست که به همین منظور، سرمایه گزاری های زیادی در آن انجام می گیرد. به نوعی می توان گفت این جزیره همه چیز تمام است، از تفریحات آبی تا مکان های دیدنی و تاریخی و طبیعت های بکر و زیبا که تمامی، می توانند دلیلی برای جذب گردشگران به سمت این جزیره شوند.

جزیره کیش در سال های اخیر به قدری رونق داشته است که می توان گفت هیچ جای ناشناخته ای در این جزیره باقی نمانده و تمامی بخش های آن کشف شده است. همچنین این جزیره دارای یکی از بهترین و خاص ترین هتل های کیش، خاورمیانه و سطح کشور به نام هتل ترنج کیش است که هر فردی آرزوی یک شب اقامت در آن را در سر می پروراند. با این توضیحات ذکر شده می توات گفت جزیره کیش بهترین جزیره در سطح کشور برای سفر محسوب می شود.

جزیره قشم، از دیگر جزایر ایران قابل سکونت

اگر نگاهی به لیست جزایر ایران بی اندازید، نام جزیره قشم را در ردیف دوم مشاهده می کنید که پس از کیش، بیشترین محبوبیت را برای گردشگران دارد. این جزیره را می توان یکی از بهترین مراکز تجاری در کشور دانست که اغلب افراد به منظور خرید کالاهای مختلف به آن سفر می کنند. البته که جزیره قشم نیز زیبایی های مختص به خود را دارد و به نسبت به دیگر جزایر مسکونی، گزینه ای عالی تر برای سفر محسوب می شود.

مطالبی درباره آکواریوم انزلی

جزیره قشم را می توان از جمله جزایر دیدنی ایران با قیمت مقرون به صرفه دانست؛ زیرا همه چیز در این جزیره با قیمت پایین و ارزان ارائه می شود و بهترین گزینه برای خرید است. ضمن اینکه جاذبه های تاریخی و طبیعی بسیاری در این جزیره وجود دارند که می توانند سفر شما را به یک سفر لذت بخش و بدون دغدغه تبدیل کنند.  

سفر به جزیره زیبای قشم با حمل و نقل دریایی بسیار راحت است. به گونه که شما می توانید به صورت زمینی و با خودروی شخصی به بندر عباس و یا بندر پل مراجعه نمایید و پس از آن به همراه کشتی حمل ماشین، به همراه خودروی خود به این جزیره دسترسی پیدا کنید. قطعا سفر با قایق و کشتی به این جزیره با وجود مدت زمان کم، لذتی وصف نشدنی دارد و خاطراتی خوشایند را برای شما عزیزان به ارمغان می آورد. در انتها نیز اقامت در هتل های قشم شما را از سفر خود راضی می کند.

جزیره هندورابی، مکانی دنج دور از هیاهو در بین جزایر ایران

جزیره هندورابی یکی دیگر از جزایر گردشگری ایران است که در نزدیکی جزیره کیش واقع گردیده و تنها 30 کیلومتر با آن فاصله دارد. این جزیره کوچک مکانی دنج و عالی برای دوری از هیاهو شهر ها می باشد که در آن تنها 191 نفر ساکن هستند و شغل اکثر آن ها ماهیگیری است. اقامت در این جزیره امری دشوار است، زیرا در آن برق وجود ندارد و امکان رزرو هتل برای اقامت نیست و همچنین باید آب شورب به همراه خود داشته باشید. از این رو اغلب جزیره هندورابی به عنوان یکی از جاذبه های دیدنی کیش محسوب می شود که افراد برای مدت زمان کوتاه به آن مراجعه می نمایند.

در جزیره هندورابی آثاری از دوران های گذشته و قرن نهم هجری بر جای ماننده که متعلق به پرتغالی ها می باشد و قطعا برای شما جذاب خواهد بود. شما در نزدیکی روستا الصراه و الدورات را مشاهده کنید و دور از هرگونه دغدغه ای ساعات خوشی را در جزیره هندورابی سپری نمایید. برای دسترسی به جزیره کافی است تا از جزیره کیش از قایق های موجود استفاده نمایید؛ بهترین زمان بازدید از جزیره هندورابی در هنگام روز و روشنایی هوا می باشد.  

جزیره هنگام، از جمله جزایر ایران که کمتر شناخته شده است

ممکن است نام جزیره هنگام برای شما کمی ناشناخته باشد، زیرا این جزیره در بین دیگر جزایر جذاب ایران کمتر معرفی شده و اغلب افراد با آن آشنایی ندارد. اما با این وجود به دلیل خلوتی و فضای بسیار زیبای آن، می توان گفت سفری متفاوت و لذت بخش می باشد که شما را از انتخاب آن به عنوان یکی از مقاصد گردشگری در این در ایران راضی خواهد کرد. 

باغ فین کاشان را بیشتر بشناسید

اگرچه جزیره هنگام از جمله جزایر مسکونی ایران است، اما افراد بسیار کمی بالغ بر 600 نفر در این جزیره زندگی می کنند که به همین دلیل در آن هیچگونه خیابان و جاده ای دیده نمی شود. شما می توانید انواع تفریحات آبی را در آب های ذلال و پاک جزیره انجام دهید و اوقات خوشی را در کنار عزیزان خود سپری نمایید. کسب آرامش یکی از مهم ترین دلایل جذب گردشگران به سمت این جزیره می باشد. 

البته نا گفته نماند که جزیره هنگام دارای یک ویژگی منحصر به فرد بوده که اغلب افراد را برای مشاهده آن به سمت خود می کشاند. این ویژگی وجود ساحل نقره ای در جزیره است که در خاک این ساحل ذرات درخشانی از نوع کانی براق وجود دارد. همچنین فیتوپلانکتون هایی که در این ساحل دیده می شوند، زیبایی آن ها دو چندان کرده اند. شما می توانید حیات وحش بی نظیری را با حیوانات را در این جزیره مشاهده گر باشید و از آب های ذلال موجودات دریایی را به وضوح ببینید. 

جزیره لارک، بکر با جاذبه های دیدنی بسیار

جزیره لارک یکی دیگر از جزایر به نام ایران است که در آن حدود 250 خانوار زندگی می کنند و محل اقامت آن ها قلعه تاریخی می باشد. این قلعه یکی از جاذبه های جزیره نیز محسوب می شود که در گذشته اعتقاد داشتند آن را نادرشاه افشار بنا نهاده است، اما بعد ها طبق تحقیقات انجام شده مشخص شد قلعه متعلق به دوران صفویه بوده و به دست پرتغالی ها ساخته شده است. در جزیره لارک جاذبه های تاریخی بسیاری وجود دارد که در اکثر اوقات برای تحقیق و آشنایی با این جاذبه ها، گردشگران به آن مراجعه می نمایند. 

در جزیره لارک دژهای نگهبانی، تلگراف خانه کمپانی هند شرقی در منطقه ای معروف به مرنه و خانه های با قدمت 800 سال به عنوان آثار تاریخی شناخته می شوند. البته عجیب ترین مکان دیدنی که در این جزیره وجود دارد، قبرستانی تاریخی می باشد که پیشنهاد می کنم در هنگام سفر به این جزیره از آن دیدن کنید آشتکده های سفالی کوچک مانند یک گلدان نیز در بخش های مختلف از جزیره دیده می شوند.

در جزیره لارک شما می توانید ماهیگیری کنید و صید های خود را در کنار ساحل بپزید که این خود یکی از تفریحات عالی برای شکم پرستان می باشد. علاوه بر این موضوع صیادان در این جزیره صید ماهی ها را انجام می دهند و پس از آن با کشتی به بندر عباس و دیگر جزایر صید های خود را انتقال می دهند. پیشنهاد می کنم در سفر به این جزیره، یکی از بهترین خوردنی ها به نام حلوای رطب را از دست ندهید. اگر به دنبال بهترین زمان سفر به این جزیره هستید، نیمه دوم سال را انتخاب کنید.

جزیره هرمز، ملغب به کلید خلیج فارس

جزیره هرمز را می توان یکی از جزایر مشهور ایران دانست که به علت موقعیت جغرافیایی خاصی که دارد، آن را کلید خلیج فارس می دانند. این جزیره تاریخچه ای بلند مدت و جذاب دارد که باعث شده افراد زیادی برای سفر به این جزیره ترغیب شوند. جزیره هرمز در سال 912 به اشغال پرتغالی ها درآمد و مدتی این افراد در آن زندگی می کردند که اقامت آن ها موجب ساخت قلعه ای زیبا در جزیره شد. 

اگرچه در سال 1031 مردم موفق شدند که جزیره هرمز را از اشغال پرتغالی ها در آورند، اما قلعه بر جای ماند و اکنون نیز آثاری از خراب های آن در نزدیکی مناطق گردشگری جزیره به چشم می خورد. البته بهترین بخش جزیره هرمز دره رنگین کمان است که به دلیل تنوع رنگی خاک و سنگ، چشم اندازی عجیب و دیدنی را به رخ می کشد. شما می توانید از این جزیره به راحتی تنگه هرمز را تماشاگر باشید و از فضای بکر آن نهایت لذت را ببرید.

با تالاب انزلی آشنا شوید

در جزیره هرمز هتل و یا رستورانی وجود ندارد؛ به گونه ای که کمترین دخالت ساخت و ساز ها در این جزیره بکار رفته و بسیار بکر می باشد. اما اگر به دنبال اقامت در این جزیره هستید می توانید چادر بزنید و یا به خانه ساکنین آن با پذیرایی عالی مراجعه نمایید. ضمن اینکه در جزیره یک ساندویچی ایجاد شده تا اگر به غذاهای محلی علاقه نداشتید، در طول اقامت بتوانید از آن استفاده کنید. موزه دکر نادعلیان نیز از دیگر جاذبه های دیدنی جزیره هرمز می باشد.

جزیره لاوان، سومین جزیره بزرگ در جنوب ایران 

جزیره لاوان با وسعتی بالغ بر 76 کیلومتر مربع به عنوان سومین جزیره بزرگ در جنوب ایران شناخته می شود که از جزایر در ایران پس از جزیره کیش و جزیره قشم می باشد. این جزیره را به نام جزیره شیخ شعیب نیز می شناسند که به عنوان نام دوم آن به کاربرده می شوند. برای دسترسی به جزیره لاوان می توانید از مسیر های هوایی که به این جزیره ختم می شوند، استفاده کنید و یا با کشتی های دریایی خود را به آن برسانید. 

در جزیره لاوان رستوران و پاساژ وجود ندارد، اما با این وجود جای نگرانی نیست؛ زیرا شما می توانید مواد غذایی مورد نیاز در طول اقامت را از سوپرمارکت ها خریداری کنید. همچنین سوئیت هایی جهت اقامت و اسکان گردشگران در جزیره لاوان ایجاد شده که با امنیت کامل و قیمت مناسب در اختیار شما عزیزان قرار می گیرند. ضمن اینکه مکان های مناسب برای چادر زدن در کنار دریا نیز ایجاد شده و امکان این امر وجود دارد.  

جزیره مینو کیش

جزیره مینو کیش به عنوان یکی از جزایر ایران متعلق به عرب های جنوب کشور شناخته می شود که در 10 کیلومتری آبادان و 11 کیلومتری خرمشهر واقع گردیده است. در این جزیره یک شهر وجود دارد که در آن حد.ود 12 هزار نفر زندگی می کنند و هنگام بازدید شما را با زندگی بومی آشنا خواهند کرد. جزیره مینو با نخلستان ها و نیزارهای انبوه پوشانده شده است که طبیعت بکر آن شما را مجذوب خود می کند.

تنها یک راه برای دسترسی به جزیره مینو کیش وجود دارد که گردشگران می توانند با شناخت آن و مشاهده در نقشه برای بازدید از این جزیره اقدام نمایند. این راه پلی است که در  ضلع جنوبی جزیره ایجاد شده و بر روی رودخانه جرف قرار دارد. در این جزیره حدودا 5 رودخانه در جریان است که شما می توانید در کنار آن ها اسکان بپذیرید و از طبیعت زیبا نهایت لذت را ببرید.  

جزایر ایران، جزیره های صنعتی در کشور

از جزایر ایران در لیست مسکونی ها که گذر کنیم، به جزایر صنعتی در سطح کشور می رسیم که امکان اقامت و زندگی در آن تنها برای افرادی وجود دارد که می خواهند به کار بپزدازند و مشغول خدمت رسانی در صنعت کشور هستند. در ادامه چند نمونه از این جزایر را نام خواهیم برد و توضیحی کوتاه درباره آن ها را بیان می کنیم.

جزیره تنب بزرگ

یکی از جزایر صعنتی در جنوب ایران که می توان به آن اشاره نمود، جزیره تنب بزرگ می باشد. در کنار سواحل این جزیره خانه های مسکونی، جاده و خیابان قرار گرفته است که محل زندگی خانواده های نظامی و کارکنان ادارات دولتی مانند بیمارستان، برق، آب، بخشداری و .... می باشد. این قسمت از جزیره را شهرک آن می دانند و مابقی طبیعتی بکر و محلی برای کار می باشد. جزیره تنب در فاصله ای اندک از جزیره قشم قرار گرفته است و به وسیله قایق دسترسی آسانی دارد.

جزیره سیری

جزیره سیری، جزیره ای منحصر به مردان 

جزیره سیری کیش یکی دیگر از جزایر صنعتی در ایران محسوب می شود که شکل ظاهری آن از بالا، شبیه به ذوزنقه می باشد. این جزیره به دلیل رطوبت زیاد هوا و گرمای طاقت فرسا، تنها مختص به آقایان می باشد و هیچ بانونی مجاز به ورود به این جزیره نیست. جزیره سیری در بهترین حالت خود دمای بالغ بر 45 درجه دارد و رطوبت حدود 90 درصد در این جزیره اندازه گیری شده است. این جزیره حدود 30 مایل با بندر عباس فاصله دارد و کار های صنعتی مربوط به کشور در آن انجام می شود. ضمن اینکه جزیره علی رقم دمای بالا، بسیار دیدنی و جذاب می باشد و برای یکبار بازدید عالی خواهد بود. 

جزیره خارگ

جزیره خارگ از مهم ترین جزایر صنعتی در کشور است که بنادر صادراتی نفت خام خلیج فارس در این جزیره قرار دارد. فعالیت های انجام شده در راستای نفت کشور از 6 دهه قبل در این جزیره آغاز شد و از همان ابتدای دریا نوردی خلیج فارس، این جزیره از اهمیت بالایی برخوردار بود. اگر می خواهید برای کار به این جزیره سفر کنید فصل زمستان را برای این امر و یا حتی بازدید انتخاب نمایید. زیرا در فصل های تابستان هوا بسیار شرجی و گرم می شود. 

جزیره بونه 

جزیره بونه از جمله جزایر زیبای ایران است که با وسعت بسیار کم، جزء کوچیک ترین ها نیز محسوب می شود. این جزیره نیز پس از کشف راه قاچاقچیان سوخت توسط مامورین دریابانی نیروی انتظامی ایران به یکی از جزایر صنعتی در کشور تبدیل شد. این جزیره به صورت هوایی به دو شهر هندیجان و بندر ماه شهر بسیار نزدیک است و از این طریق می توانید به آن دسترسی داشته باشید. موضوعی که این جزیره را مشهور کرده است، پرواز پرندگان نادر به نام سلیم خرچنگ خور در جزیره می باشد که در زمان بازدید آن ها را مشاهده خواهید کرد. 

جزایر دنج و غیر مسکونی در ایران

اگر به دنبال محلی برای کسب آرامش هستید و می خواهید دور از دغدغه های شهری و تجمع جمعیت اوقاتی رویایی را سپری نمایید، جزایر غیر مسکونی در ایران بهترین گزینه برای این امر می باشند. این جزایر تنها محلی برای ریلکس کردن در کنار دریا و بازدید از جاذبه های دیدنی خواهند بود که قطعا برای هر فردی لذت بخش می باشد. برای آشنایی کامل با آن ها ما را تا انتهای مقاله دنبال کنید.

جزیره میرمهنا

جزیره میرمهنا یکی از معروف ترین جزایر در حال احداث ایران است که در جوار سواحل جنوبی بندر ریگ قرار گرفته است. این جزیره به عنوان انگور ها و انجیر های آن می شناسند که از دیرباز در شهرت داشته و به عنوان یکی از جزایر دیدنی شناخته می شود. همچنین در جزیره میرمهنا گنبدی نیز به چشم می خورد که آن را موسوم به قدمگاه حضرت علی می دانند. اگرچه این جزیره، جزیره ای مسکونی نیست، اما اکنون طرح هایی برای توسعه آن در دست احداث می باشد که در آینده آن را به یکی از بهترین جزایر کشور تبدیل می کند. 

جزیره شیدور یا شتور 

جزیره شیدور از جمله جزایر ایران است که به دلایل مختلفی خالی از سکنه می باشد و هیچ فردی در آن زندگی نمی کنند. یکی از دلایلی که باعث شهرت این جزیره نیز شده است، وجود مارهای سمی سیاه رنگ در زیر شن های جزیره می باشد که به همین سبب نیز، جزیره را به عنوان جزیره ماران نیز می شناسند. 

از سال 1366 تحت مدیریت سازمان محیط زیست در آمده است و در آن هیچگونه فعالیت انسانی صورت نمی گیرد. البته موجودات دیگری مانند لاک پشت های دریایی، ماهی ها و دلفین ها نیز در این جزیره و اطراف آن زندگی می کنند و همچنین امنیت بالا از سمت محیط زیست سبب شده تا پرندگان بسیاری به آن مهاجرت کنند. 

جزیره فرورگان

جزیره فرورگان از دیگر جزایر غیر مسکونی ایران است که به دلیل قرار گیری در مسیر مهاجرت پرندگان دریایی، زیستگاه آن ها محسوب می شوند و انواع گونه های پرنده مهاجر و بومی را می توان در این جزیره مشاهده نمود. این جزیره به عنوان فرور کوچک نیز شناخته می شود که در شمال غربی جزیره ابوموسی و جنوب جزیره فرور واقع گردیده است. 

جزیره عباسک

یکی دیگر جزایر ایران جزیره عباسک نام دارد که در نزدیکی بندر بوشهر و بندر شیف واقع گردیده است. این جزیره خاک حاصل خیزی ندارد و برای کشوارزی مناسب نمی باشد. اما با این حال طرح هایی در جهت ایجاد دهکده گردشگری در این جزیره درحال احداث می باشد و به زودی موزه بزرگ خلیج فارس در آن ساخته خواهد شد. 

جزیره ام الکرم

در هم جواری با استان بوشهر، جزیره ای به نام جزیره ام الکرم قرار گرفته است که محلی برای ماهیگیری صیادان محسوب می شود و تنها صیادان جهت این امر به آن مراجعه می نمایند. ساحل سمت جنوب جزیره پوشانده شده از ماسه های ریزدانه نرم با بقایای صدف می باشد که باعث زیبایی دو چندان آن شده است. شکل جزیره به صورت قوس نیم دایره می باشد و محل زندگی پرندگان بومی است. 

جزیره نخیلو 

در نزدیکی جزیره ام الکرم، جزیره ای به نام جزیره نخیلو به چشم می خورد که با ساحلی بیضی شکل نظر گردشگران را به خود جلب خواهد کرد. جنگل های حرا و گیاهان شورپسند پوشش گیاهی این جزیره را در بر گرفته اند. اما موضوعی که باعث شده است این جزیره به یکی نادر ترین جزایر جهان و بهترین جزایر غیر مسکونی خاورمیانه تبدیل شود، زادآوری پرندگان مهاجر دریایی می باشد.

جزیره تهمادون 

در بین جزایر زیبای ایران که نزدیک به استان بوشهر قرار گرفته اند، می توان به یکی دیگر از جزایر به نام جزیره تهمادون اشاره نمود که به شکل مستطیل بوده و در موازان استان بوشهر واقع شده است. این جزیره به دلیل شرایط اقلیمی که دارد، بهترین گزینه برای تخم گذاری پرستو ها و دیگر پرندگان می باشد. 

جزیره ام سیله یا خان

جزیره ام سیله یا به اصطلاخ خان در 8 کیلومتری روستای بردخون قرار گرفته است و از دیگر جزایر موجود ایران که در لیست غیر مسکونی ها قرار دارد، به شمار می رود. این جزیره را می توان جزیره ای رسوبی دانست که پرستو های دریایی، کاکلی گیلان شاه معمولی، سلیم و فلامنیگو در آن زندگی می کنند. 

دیگر جزایر غیر مسکونی ایران

از دیگر جزایر غیر مسکونی ایران که کمتر نام آن ها به گوش شما خورده است می توان به جزیره دارا، جزیره قبر ناخدا، جزیره خرو، جزیره مولیات، جزیره سه دندون، جزیره مطاف، جزیره مرغی، جزیره چراغی و ... نیز اشاره نمود که اکثر آن ها مانند یکدیگر می باشند و کاربردی جزء مهاجرت پرندگان ندارند. دلیل نام گذار جزیره قبر ناخدا نیز وجود قبر یک ناخدای هندی در آن می باشد که ممکن است برای شما نیز این جزیره جالب باشد. 

بیشتر بخوانید :
منابع :