پل طبیعت، مکانی متفاوت به نسبت دیگر پل های تهران است که یکی از جاهای دیدنی تهران هم به شمار می رود. همچنین پل طبیعت تهران یکی از جاهای دیدنی تهران در شب نیز محسوب می شود که نورپردازی بسیار خوب آن باعث شده همچون الماسی در شب های تهران بدرخشد.

پل طبیعت پارک آب و آتش و پارک طالقانی را به هم متصل می کند. جذابیت این پل به قدری بالا است که گردشگران خارجی و داخلی برای گرفتن عکس پل طبیعت تهران درنگ نمی کنند. اگر شما هم می خواهید با ایده و معماری پل طبیعت، جاهای دیدنی پل طبیعت و هزینه ساخت پل طبیعت آشنا شوید در ادامه همراه مجله گردشگری پرشین هتل باشید.

شرح کلی پل طبیعت تهران
پل طبیعت تهران اولین پل غیر خودرویی در ایران و بزرگ ترین پل غیر خودرویی در خاورمیانه است که 3 طبقه دارد. این پل زیبا در منطقه عباس آباد واقع شده و برروی شاهراه های اصلی پایتخت همچون اتوبان حقانی، اتوبان همت و اتوبان مدرس سایه گسترده است. این پل جایزه معماری آقاخان را در سال 2016 را کسب کرده و در نوع خود، منحصر به فرد است.


با ایستادن بر روی پل طبیعت فانوس پارک بنادر، برج آتش در پارک حضرت ابراهیم، منظره های زیبای پارک طالقانی و برج پرچم را مشاهده خواهید کرد. اگر کمی سر خود را بچرخانید کوه های دماوند و سلسله جبال البرز و افق جذاب آن را خواهید دید. گرفتن سلفی و عکاسی در این پل به دانشجویان رشته عکاسی و عکاسان علاقه مند توصیه می گردد.

ایده پل طبیعت تهران
ایده پل طبیعت تهران برگرفته از خاطره طراح سازه آن خانم لیلا عراقیان است که به گفته وی این طرح به زمانی بر می گردد که همراه یکی از دوستان خود در کوچه های تهران قدم می زدند. سپس پلی را بر روی یک رودخانه دیده و بر مبلی که کنار آن قرار داشت می نشینند و جرقه ایده پل طبیعت به ذهن خانم عراقیان خطور می کند.

علاوه بر این موارد 33 قوس بر روی پل طبیعت وجود دارد که از سی و سه پل اصفهان اقتباس شده است. طراحی ارگانیک، سازگار بودن با محیط زیست، درختی شکل بودن ستون ها، پیچ و خم زیاد برای کشف کردن و پیوستگی فضای سبز از شاخصه های مهم این پل زیبای پایتخت هستند.

معماری پل طبیعت تهران
معماری پل طبیعت تهران به گونه ای است که حدود 7000 متر مربع مساحت را به خود اختصاص داده است. متراژ 3 طبقه این پل به ترتیب 1 تا 3 حدود 1449 متر مربع، 2869 متر مربع و 570 متر مربع است. وزن کل سازه حدود 2000 تن است که طول پل نیز به 300 متر می رسد.

از 7000 مساحت پل طبیعت تهران 480 متر مربه به رستوران اختصاص داده شده است. فضای سبز پل نیز سهمی حدود 720 متر مربع دارد. در نهایت علاوه بر ایده کلی خانم عراقیان، 5 ایده اصلی دیگر برای طراحی این پل استفاده شده که شامل موارد زیر می شود :

1- با این که پل محلی برای عبور و مرور است این پل برای ماندن و استراحت کردن ساخته شده است. همچنین متصل کردن 2 بوستان به یکدیگر باعث می گردد تا چشم اندازی فوق العاده ایجاد شود و افراد را تشویق به تفریح و نشستن بر روی نیمکت یا رستوران و کافی شاپ کند.
2- این پل زیبا بیش از چند ورودی دارد و تنها مختص به ورودی پارک آب و آتش و یا پارک طالقانی نمی شود.

3- مبهم بودن پل طبیعت ایده اصلی دیگری برای جذاب بودن آن است تا افراد را به تفکر وا دارد تا از مسیر خسته نشوند. از این رو قوس و پیچ و خم های پل باعث می شود تا انتهای آن دیده نشود.
4- با این که 2 بوستان بزرگ و سبز در اطراف پل طبیعت قرار گرفته اند اما فضای سبز خود پل نیز جذابیتی دوچندان دارد. ضمن اینکه در زمان ساخت این پل ستون ها به گونه ای پایه گذاری شدند تا کمترین صدمه به درختان برسد.

5- معماری پل طبیعت و سازه آن با یکدیگر آمیخته شده اند و دلیل ساخت پل به صورت 3 طبقه، ایستایی و ثبات پل بود. فرم پل و عناصر ساخته شده در آن باعث شده اند تا پل طبیعت سرپا بایستد.
هزینه ساخت پل طبیعت، عُمر و امنیت پل طبیعت در برابر زلزله

هزینه ساخت پل طبیعت تهران بیش از 17 میلیون دلار بوده است که در نوع خود پروژه ای سنگین به شمار می رود. استفاده از لوله هایی خاص همراه با بهترین مصالح باعث شده تا امنیت این پل تا 100 سال تضمین شود. همچنین امنیت این پل در زلزله بالای 7 ریشتر با بهترین استانداردهای جهانی مطابقت دارد. وجود 14000 قطعه فولادی مونتاژ شده در ارتفاع 40 متری این پل باعث شده تا شگفت انگیز هم باشد.

طبقه های مختلف پل طبیعت تهران
همانطور که گفتیم پل طبیعت 3 طبقه دارد که هر یک از این طبقات، کاربری های مختلفی دارند. در ادامه با کاربری طبقات این پل تهران آشنا خواهید شد.

طبقه اول پل
در این طبقه کافه ها و رستوران های بسیاری وجود دارد که برای شکم گردی عالی هستند. تصور کنید چشیدن طعم غذاهای لذیذ با چشم اندازی از طبیعت بکر و زیبا چقدر لذتبخش است. یک فودکورت بزرگ در قسمت شرقی پل طراحی شده که بیش از 300 نفر ظرفیت دارد. این فودکورت مساحتی بالغ بر 1450 متر مربع داشته که با شیشه پوشیده شده اند.

طبقه دوم پل
مساحت این طبقه حدود 2870 متر مربع است که نیمکت های بسیاری در این طبقه برای استراحت، گنجانده شده است. چشم انداز زیبا از شهر تهران و دیدن پارک های تهران همچون آب و آتش یا پارک طالقانی از جذابیت های طبقه دوم این پل پایتخت است.

طبقه سوم پل
بهترین طبقه پل، همین طبقه سوم است که 571 متر مساحت داشته و نمایی پانوراما از پایتخت را به شما نشان می دهد. دیدن غروب خورشید با نمایی خیره کننده، سکوی تماشای شمالی و سکوی تماشای جنوبی سوژه ای بسیار الی جهت عکاسی از زوایای پایتخت هستند.
آدرس پل طبیعت : میدان ونک، بزرگراه حقانی، پس از چهارراه جهان کودک

چگونه به پل طبیعت برویم؟
موقعیت مکانی خوب این پل بر روی بزرگراه مدرس باعث شده تا دسترسی به سیستم حمل و نقل عمومی تهران همچون مترو تهران و اتوبوس راحت باشد. شما می توانید هم با خودروی شخصی و هم پیاده خود را به این جاذبه ای دیدنی برسانید.

دسترسی با مترو تهران : جهت رسیدن به این پل با مترو کافیست سوار خط 1 مترو تهران شوید و در ایستگاه حقانی پیاده شوید. سپس از سمت پارک طالقانی خود را در این پل ببینید.
دسترسی با خودروی شخصی : جهت رسیدن به این پل با خودروی شخصی باید به بزرگراه حقانی بروید، پس از عبورکردن از چهارراه جهان کودک، خودروی خود را در پارکینگ بوستان طالقانی پارک نمایید.

معمار پل طبیعت کیست؟
معمار پل طبیعت خانم لیلا عراقیان و آقای علیرضا بهزادی هستند که به عنوان گروه سازه های پارچه ای دیبا شناخته می شوند. خانم عراقیان در 18 مهر 1362 متولد شده و مدرک کارشناسی معماری خود را از دانشگاه شهید بهشتی گرفته اند. مدرک کارشناسی ارشد معماری ایشان نیز از UBC کانادا است.

نزدیک ترین هتل های تهران به پل طبیعت
به دلیل موقعیت مکانی خوب پل طبیعت تعدادی از هتل های تهران مانند هتل هما تهران و هتل پاریز تهران در فاصله ی 8 دقیقه ای از پل قرار گرفته اند که می تواند این انتخاب ها، سفری بی دغدغه را به گردشگران هدیه دهد. هتل هما تهران یک هتل 5 ستاره و لوکس است که خدماتی عالی را به میهمانان خود ارائه می دهد. هتل پاریز تهران نیز یک هتل 3 ستاره با کیفیت مطلوب و قیمت به صرفه است که می تواند سفری قیمت مناسب را برای شما به ارمغان بیاورد.