به گزارش پرشین هتل، توچال یکی از قله های رشته کوه البرز است که نسبت به سایر قله ها محبوب تر بوده و شاید اگر بررسی های اقلیم شناسی دقیقی انجام دهیم بتوان گفت آنچنان بخت یارش نبوده و با حضور گردشگران بسیار زیاد در معرض فرسودگی و تغییرات ساخت و ساز بشر قرار گرفته است پس بیراه نیست که بگوییم چندی دیگر با تخریب و نابودی مواجه خواهد شد. شما با رزرو هتل اسپیناس پالاس تهران که یکی از هتل های خوب تهران است میتوانید به تله کابین توچال بروید.
مراکز تفریحی و گردشگری تهران را بشناسید

امام زاده داوود در قله توچال
اما به هر حال قله توچال در حال حاضر یکی از محبوب ترین قله های ایران برای استراحت و تفریحات زمستانی و حتی زیارت می باشد. جاذبه زیارتی قله توچال وجود امام زاده داوود است در مسیر رسیدن به قله و پیست اسکی و تله کابین قرار دارد.
مسافران چالوس و تهران حتی اگر قصد عزیمت به قله توچال را نداشته باشند و برای تهران گردی در سفر باشند، در مسیر جاده هراز نمی توانند از شلوغی و همهمه شاد منطقه امام زاده داوود چشم پوشی کنند و حتما توقفی کوتاه در این منطقه خواهند داشت.
برج آزادی تهران را با یک کلیک ببینید

این امام زاده بر بلندی قرار دارد و 40 سال پیش تردد به سمت آن به آسانی این روزها نبود حالا با جاده آسفالت می توان با خودرو شخصی به این مکان رفت اما کمی پیش الاغ ها و قاطرها عهده دار جابجایی سالمندان و کودکان و بارهای سنگین به امام زاده داوود بودند.
شاید دلیل اصلی رونق گرفتن قله توچال محل قرار گیری امام زاده داوود باشد. از گذشته این امام زاده به دلیل باور مردم برای شفا و حاجت گرفتن با استقبال روبرو بود و جمعیت زیادی برای تفریح و زیارت با الاغ و پای پیاده به این منطقه سفر می کردند.
برج ایستاده در غبار به نام میلاد

کمپینگ های گروهی و خانوادگی این محل را به تفریحی ترین و مهیج ترین مسیر بین راهی شمال و تهران تبدیل کرده بود و رفته رفته مورد توجه حکومت پهلوی قرار گرفت و اقدام به ساخت هتل های لوکس در این منطقه گرفت. با این که هتل در تهران فراوان است همچنین هتل جهانگردی های زیادی در قله های البرز به خصوص قله توچال افتتاح و ساخته شد که هنوز با گذشته 50 سال با استقبال زیادی روبرو هستند.

بعد از افتتاح هتلها به دلیل اقلیم خوب منطقه برای تفریحات و استراحت زمستانی و بازی و ورزشهای اسکی و مسابقات و... پیست های اسکی زیادی در این مناطق تاسیس شد که برخی از آنها با استانداردهای جهانی به پیست و آموزشگاه مسابقات اسکی تبدیل شده اند.
بعد از تاسیس پیست های اسکی برای دسترسی آسان به مناطق صعب العبور و ایجاد جاذبه هایگردشگری برای کسب درآمد و جذب گردشگر بیشتر تله کابین ها راه اندازی شدند که یکی از آنها تله کابین معروف توچال می باشد.

اگر تمایل به استفاده از تله کابین توچال را دارید بهتر است به بام تهران بروید این منطقه شمیران و نزدیک به تجریش می باشد. تله کابین توچال 7500 متر درازا داشته و این مسافت کی از طولانی ترین تله کابین های جهان بوده که مورد توجه فدراسیون اسکی جهانی برای مسابقات قرار دارد.

سه خط اصلی و سه خط تلهسییژ و یک خط تله اسکی زیرساخت این تله کابین را تشکیل داده است. این تله کابین در سال 1353 با همکاری یک شرکت فرانسوی افتتاح شد و بعد از انقلاب اسلامی بدست بنیاد مستضعفین اداره می شود. پیست و تله کابین توچال از سشنبه تا جمعه هر هفته به علاوه ایام تعطیل دیگر در صورت مناسب بودن آب و هوا فعال است.

جالب است بدانید تنها دو پیست اسکی در کشور هشت ماه از سال فعال هستند که یکی از آنها توچال تهران و دیگری آلوارس در اردبیل است. جاده هراز به تنهایی یکی از زیباترین مسیرهای پرتردد در ایران است و گذر از این جاده حس نشاط و شوق بی وصفی را به مسافر انتقال می دهد صخره های عظیم که هر لحظه امکان ریزش خواهند داشت. در کنار سدهای پر آب و جنگل ها و معادن سنگ، رستوران ها و روستاها، آب های معدنی و ... به همراه قله توچال و پیست اسکس و تله کابین توچال، امامزاده داوود از جاذبه های این جاده مهیج و سبز هستند.

هراز و توچال آنقدر زیبا هستند که در سالهای اخیر متاسفانه هجوم گردشگران در تعطیلات به سوی آنها باعث ویرانی هایی در اقلیم این منطقه شده است.
تله کابین توچال
ترافیک بیش از حد و تردد های زیاد و آلودگی صوتی و هوا، بهره برداری بیش از اندازه از معادن سنگ و... گونه های جانوری و گیاهی منطقه و تعادل آب و هوایی را بر هم زده است.

به دلیل همین هجوم مسافر در تعطیلات به قله توچال و استفاده از تفریحات و اقامت در آن، دولت تصمیم به عریض کردن باندهای جاده نمود در حال حاضر جاده در حال تعمیر بوده و قرار است چهار باند وسیع راه اندازی شود که هنوز به طور کامل به اتمام نرسیده است.
ساخت جاده هراز و مسیر دسترسی راحت به قله توچال 15 سال ادامه داشت این جاده با بیشترین تونل های طولانی و زیبا برای جلوگیری از ریزش کوه بر روی ماشین ها، از صعب العبور ترین جاده های کشور می باشد و همچنان مشکلاتی برای ادامه ساخت و ساز در آن وجود دارد که مستندهای تلوزیونی زیادی هم برای آن ساخته شده است.

روستاهایی که در مسیر توچال قرار دارند به دلیل اقلیم بارانی و سردسیر تابستانی سبز و زیبا داشته که کوهنوردان زیادی برای فتح قله های دیگر در آنها اقامت می کنند. این روستاها آهار، شراب، شهرستانک و دربند، شیرپلا، سیاهسنگ، ولنجک، درکه و .. نام دارند.
علاوه بر این جان پناه های زیادی داشته که محل استراحت شبانگاهی و یا در امان بودن از خطر می باشد. تنها راه دسترسی به قله توچال از جاده هراز نیست. اما اصلی ترین آن همین مسیر است مسیرهای زیادی از تمام روستاهای یاد شده به سمت قله توچال وجود دارد.
واقعا خدا رحمت کنه شاه رو هر چیزی درست کرده تو دنیا جز اولین هاس