امامزاده ابراهیم تبریز از دیگر مکان های مذهبی تبریز است که برای شهروندان بسیار ارزشمند است. این امامزاده با این که مکانی مقدس است، ولی در هاله ای از ابهام قرار دارد. این ابهام به دلیل نسب ایشان است که مشخص نیست، جد این امامزاده به کدام یک از ائمه اطهار می رسد.

امامزاده ابراهیم تبریز، به دلیل فضای سبز و زیبایی که دارد مشهور به پارک سید ابراهیم است. نسب این امامزاده طبق نظر برخی از نسب شناسان به امام موسی بن جعفر (ع) می رسد. البته برخی از نسب شناسان مخالف این موضوع بوده و نسب این امامزاده را به حضرت زین العابدین (ع) نسبت می دهند. با تمام این وجود، در امامزاده بودن سید ابراهیم شکی نیست، تنها اختلاف این امامزاده نسب ایشان است که از سُلاله کدام امام هستند.

امامزاده ابراهیم تبریز
ضریح امامزاده ابراهیم تبریز

آیا امامزاده ابراهیم (ع) تبریز گنبد و بارگاه دارد؟

امامزاده ابراهیم تبریز دارای گنبد و بارگاهی بسیار ساده است که نشان از مظلومیت این امامزاده می دهد. مقبره این امامزاده فاقد آئینه کاری بوده و فوق العاده بی آلایش است. بر روی سنگ قبر و مزار این امامزاده نه ضریح نقره قرار دارد نه طلا، بلکه تنها یک ضریح مشبک چوبی بر روی مزار قرار دارد تا حافظ سنگ قبر ایشان باشد.

سید ابراهیم (ع) بر خلاف دیگر امامزاده از صحن و سرایی بزرگ برخوردار نیست. در حیاط نقلی این امامزاده چند ایوان و یک حوض وجود دارد. البته به همت مسئولین اکنون این امامزاده دارای صحن و رواقی در خور شان می باشد که اکنون به مامنی برای عاشقان این امامزاده تبدیل شده است.

مقاله مرتبط: امامزاده سید حمزه تبریز، مامن دل های عاشق

امامزاده ابراهیم تبریز
مکان مذهبی تبریز

چه کسی امامزاده ابراهیم (ع) تبریز را مرمت نموده است؟

طبق اسناد و قرائن تاریخ درستی برای مرمت و تامیر این امامزاده وجود ندارد. ولی در نوشته های اسرار علیشاه اینگونه آمده که فضلعلی خان سرتیپ در سال 1302 تعمیر و مرمت این امامزاده را انجام داده است. در دهه ی 40 و 50 شمسی عبدالعلی کارنگ بخشی از این امامزاده را مرمت کرده است.

این امامزاد دارای 2 ورودی می باشد که با طاقچه ای کوچک تزئین شده است. نکته جالب توجه این جا است که در قسمت شمالی امامزاده ابراهیم، مقبره آیت الله شیخ حسین توتونچی قرار گرفته است. در ضلع جنوبی گنبد یک سنگ معروف به نام بسم الله وجود دارد که توسط میرزا سنگلاخ نصب شده است.

سقف گنبد از نوع شبدری طراحی شده و در قسمت شمالی گنبد 4 طاق ساخته شده است. این طاق ها با آهنگ چقد شبدری آراسته شده و سقف اصلی گنبد، پوشش ضربی دارد. در تزئینات داخلی این گنبد از هنر معماری  ایرانی اسلامی بهره گرفته شده است. در این امامزاده مشاهیر دیگری همچون آیت الله سید فاضل موسوی خلخالی نیز مدفون می باشد.

امامزاده ابراهیم تبریز
بازدید مسئولین از بقعه سید ابراهیم (ع) تبریز

خواهید پسندید: مسجد کبود تبریز، فیروزه ای به جا مانده از دوره قراقویونلو

تاریخ ثبت و آدرس امامزاده ابراهیم (ع) تبریز

تاریخ ثبت امامزاده سید ابراهیم (ع) 27 آبان 85 می باشد که به شماره 16438 به ثبت آثار ملی ایران رسیده است. آدرس این مرقد مطهر در تبریز، خیابان شمس تبریزی، محله شتربان سابق می باشد. جهت رزرو هتل در شهر تبریز می توانید به سایت پرشین هتل مراجعه نمایید تا نزدیک ترین هتل به این مکان را رزرو نمایید.

بیشتر بخوانید :
منابع :