برج خلیفه دبی یکی از شگفتی های شهر دبی و جهان است. از شهر کوچکی که در حال حاضر عظیم ترین ساختمان های جهان را دارد، هرچه بگوییم کم است. زیرا همواره اولین ها مانند مرتفع ترین رستوران جهان (رستوران اتمسفر دبی)، بلند ترین برج جهان (برج خلیفه) و بهترین زیرساخت های جاده ای (بزرگراه شیخ زاید دبی) تنها بخشی از برترین های دبی هستند.

برج خلیفه دبی یکی از جاهای دیدنی دبی و جهان به شمار می رود که بازدید از آن سبب شده تا گردشگران بسیاری از سراسر جهان؛ اقدام به رزرو تور دبی نمایند. حتماً شما هم در شب سال نو میلادی نمایش لیزری و آتش بازی این برج 828 متری را به صورت آنلاین مشاهده کرده اید.

همین نمایش ها و جذابیت ها باعث شده تا هر ساله گردشگران به رزرو هتل در دبی در نزدیکی برج خلیفه روی بیاورند. در این مطلب همراه پرشین هتل باشید تا با جزئیات بلند ترین آسمان خراش جهان مانند ارتفاع، سال ساخت، طراح؛ سبک معماری و قسمت های آن بیشتر آشنا شوید.

با برترین جاهای دیدنی و تفریحی دبی آشنا شوید

برج خلیفه دبی
نمایی از برج خلیفه دبی

ارتفاع و تعدادت طبقات برج خلیفه دبی

برج خلیفه دبی بلند ترین برج جهان است که شهر دبی قرار دارد. این برج 163 طبقه دارد که 49 طبقه آن اداری، 4 طبقه آن استخر، 1000 واحد آن مسکونی و یک کتابخانه مختص ساکنان برج طراحی شده است. ارتفاع برج خلیفه به بیش از 828 متر از سطح زمین می رسد.

سال ساخت برج خلیفه دبی و ماجرای تغییر نام

سال ساخت برج خلیفه دبی از 2004 آغاز شد و پس از مدت 6 سال؛ در ژانویه 2010 به بهره برداری رسید. نام اول برج خلیفه؛ برج دوبی بود که پس از افتتاحیه برج توسط محمد بن راشد آل مکتوم (حاکم دبی)، نام برج به نام حاکم ابوظبی و امارات (خلیفه بن زاید آل نهیان) تغییر یافت. دلیل این مسئله هم بحران اقتصادی دبی در آن زمان بود که دولت ابوظبی به کمک دولت دبی شتافت و به دلیل تکریم حاکم ابوظبی؛ نام برج به برج خلیفه تغییر یافت.

برج خلیفه دبی
برج خلیفه دبی؛ بلند ترین برج جهان

اهداف ساخت برج خلیفه دبی

1-دولت دبی قصد داشت با ساخت برج خلیفه؛ صنعت گردشگری را رونق بخشد تا وابستگی دوبی به نفت کم شود.

2- با ساخت آسمان خراش خلیفه شهر دبی هویت جدیدی پیدا می کرد و توجه افراد بیشتری از سراسر جهان را جلب و در نتیجه تعداد بیشتری گردشگر، ترغیب به سفر می شدند.

3- جرقه ساخت برج خلیفه زمانی اتفاق افتاد که شیخ محمد بن راشد آل مکتوم از برج امپایر استیت نیویورک دیدن کرد. تحت تاثیر قرار گرفتن حاکم دوبی از این ساختمان باعث شد تا بلند ترین برج جهان ساخته شود.

4- هرم جیزه در مصر 4 هزار سال عنوان بلند ترین ساختمان جهان را داشت که دولت دبی با ساخت آسمان خراش خلیفه؛ لقب بلند ترین برج جهان را به خاورمیانه بازگرداند.

زیپ لاین دبی کجاست؟

برج خلیفه دبی
نمای داخلی آسمان خراش خلیفه

طراح برخ خلیفه دبی کیست ؟ برج خلیفه دبی توسط چه کسانی طراحی و ساخته شد؟

برج خلیفه توسط یک شرکت آمریکایی که متشکل از مریل، اوینگز، اسکیدمور و ادرین اسمیت بود، طراحی شد. طراحی برج برگرفته از طبیعت صحرایی دوبی، معماری اسلامی و گل هایمنوکالیس (یک گل از تیره نرگس ها) می باشد. البته وجود یک هتل دبی در داخل این برج که به نام هتل آرمانی شناخته می شود، توسط همین طراح معروف ایتالیایی (جورجیو آرمانی) طراحی و ساخته شده است.

توجه داشته باشید که اعمار مالک برج خلیفه نیست. بلکه یک هلدینگ املاک و مستغلات محلی است که یکی از توسعه دهندگان پروژه آسمان خراش دبی بود. این هلدینگ بزرگ علاوه بر آسمان خراش خلیفه، بر روی «برج کریک دبی» به عنوان بلند ترین سازه جهان در سال های بعد؛ کار می کند. هلدینگ ترنر مدیر پروژه آسمان خراش خلیفه، گروه اماراتی «آراب-تک» و یک گروه بلژیکی «بسیکس» همراه Samsung Construction پیمانکاران بلند ترین جهان بوده اند.

برج خلیفه دبی
نمای دیگری از آسمان خراش خلیفه

اگر بگوییم ساخت برج خلیفه دبی جان افراد بسیاری را به خطر انداخته است، گزافه نگفته ایم. بیشتر کارگران از جنوب آسیا بودند که در بدترین شرایط زندگی قرار داشتند. ضمن این که حقوقی به آن ها پرداخته نمی شد و کارفرمایان گذرنامه کارگران را به عنوان وثیقه امانت می گرفتند.

آدرس برج خلیفه دبی

آسمان خراش خلیفه در بلوار شیخ محمد بن راشد 1 و در مجاورت دبی مال واقع شده است. آسمان خراش خلیفه در مرکز شهر واقع شده که یک ناحیه از آن در بزرگراه شیخ زاید دبی قرار دارد. در این منطقه آسمان های خراش های مختلفی ساخته شده اند که در برابر برج خلیفه کوچک دیده می شوند. شاید چشم اندازهای برج مانند مارینای دبی خارق العاده نباشند؛ اما رودخانه های دست ساز، فواره های دبی و ... جایگزین خوبی برای این کمبود هستند.

سرعت آسانسور برج خلیفه

آسمان خراش خلیفه 57 آسانسور و 8 بالابر دارد. هرکدام از آسانسور ها تا حداکثر 14 نفر ظرفیت دارند و سرعت آن ها بیشتر از 35 کیلومتر است. البته مهندس هایی که برج خلیفه را طراحی کردند، قصد داشتند تا اولین آسانسور 3 طبقه جهان را بسازند؛ اما در نهایت به ساخت آسانسور 2 طبقه بَسنده کردند.

برج خلیفه دبی
سکوهای تماشای برج؛ مجهز به تلسکوپ

بلند ترین آسانسور خدماتی جهان هم مربوط به برج خلیفه می شود که مخصوص خدمات آتش نشانی با ظرفیت 5500 کیلوگرم است. این آسانسورها برای رخداد های امنیتی یا آتش سوزی طراحی شده اند تا ساکنین و میهمانان برج به سرعت خارج شوند. آسانسور هایی که مراجعه کنندگان را به سکو های تماشا می رسانند 10 متر بر ثانیه سرعت دارند. آسانسور های 2 کابین بین 12 تا 14 نفر را جا به جا می کنند.

فلای بورد دبی و هیجانی بی مثال

مراحل ساخت برج خلیفه دبی

مراحل ساخت برج خلیفه از سال 2004 آغاز شد و در سال 2005 آهن ریزی آن به اتمام رسید. سپس کمتر از 1 سال 30 طبقه از برج تکمیل گردید. پس از ژانویه 2007 میلادی تبدیل به یکی از شگفت انگیز ترین سازه های بلند دبی با تکمیل 100 طبقه شد. در ماه فوریه لقب بیشترین طبقات ساختمانی در دنیا را از آن خود نمود.

آسمان خراش تایپه 101 که زمانی بلند ترین سازه جهان بود، بعد از جون 2007 از نظر معماری؛ بلند ترین سازه دنیا شناخته شد. روند سریع ساخت و ساز برج سبب شد تا برج سیرز 527 متری و برج سی ان آسمان خراش هایی کوچک در مقابل آسمان خراش خلیفه باشند. در یک برهه زمانی ساخت و ساز برج به دلیل مشکلات اقتصادی، با روند کاهشی رو به رو شد. اگر بحران های مالی در دبی پیش نمی آمد، آسمان خراش خلیفه در سال 2008 به اتمام می رسید.

برج خلیفه دبی
سکو At The Top

البته مشکلات جزئی دیگری همچون دکوراتیو با سنگ مرمر، سیستم بهداشتی در طبقه های بالا، نقاشی دیواری ضعیف از سلطان عمان و کفپوش سبب افزایش زمان ساخت برج شد. سرانجام برج در دسامبر 2009 به پایان رسید و در نهایت افتتاحیه برج خلیفه دبی در 4 ژانویه 2010 میلادی، بسیار باشکوه برگزار گردید.

اگر بخواهیم هزینه های برج خلیفه را با دیگر برج های 300 متری در آمریکا و جهان محاسبه کنیم، درخواهیم یافت که 1 میلیارد دلار هزینه ساخت برج خلیفه؛ برای یک ساختمان 300 متری در آمریکا صدق می کند. پس با این تفاسیر می توان گفت آسمان خراش خلیفه برای هزینه کم هم رکوردار است.

برج های دبی را بهتر بشناسید

معماری آسمان خراش خلیفه دبی

طرح اولیه برج بر اساس سامسونگ تاور پالاس کره جنوبی شکل گرفت که آدریان اسمیت آن را قبول نکرد. زیرا طبقات بالای ساختمان طراحی شده؛ نظر او را جلب نکرد و وی 27 طبقه جدید و مناری آلومینیومی به آن افزود. ضمن این که در سال 2007 میلادی دکل ارتباطات رادیویی و تلویزیونی هم به آن اضافه شد.

این برج دبی از بتن مسلح روکش شیشه ای ساخته شده است. برج از 3 عنصر شکل گرفته و در اطراف یک هسته مرکزی واقع شده اند. در ابتدا این ساختمان از یک سطح راست بالا می رود و پس از آن عقب نشینی هایی به صورت مارپیچی دارد. این عقب نشینی های مارپیچی سبب می شود تا جِرم برج، کم کم کاهش پیدا کند. سپس هسته نهایی بیرون زده و مناره را شکل می دهد.

برج خلیفه دبی
نمای دیگری از سکوی At The Top

یکی از شگفتی های معماری برج خلیفه دبی با 280 هزار متر مربع، سرعت ساخت آن است که از گود برداری، پی ریزی و ... تا ساخت طبقه 50 برج؛ فقط 2 سال طول کشید. این برج از زمان گود برداری تا افتتاح کامل فقط 6 سال طول کشید که در نوع خود یکی از کم نظیر ترین ها می باشد. در ذیل مطلب به ترتیب سال، اقدامات و مراحل ساخت برج ذکر شده است :

آغاز گودبرداری در ژانویه 2004 میلادی
پایه ریزی شمع ها و ستون ها در فوریه 2004 میلادی
روسازی و نماسازی برج در مارچ 2005 میلادی
تکمیل ساخت 50 طبقه برج در جون 2006 میلادی
ساخت و کامل کردن 100 طبقه در ژانویه 2007 میلادی
کامل شدن 110 طبقه از برج خلیفه در مارچ 2007 میلادی
کامل شدن 130 طبقه از آسمان خراش خلیفه در مه 2007 میلادی

برج خلیفه دبی
رستوران اتمسفر، مرتفع ترین رستوران جهان

شکست رکورد بلند ترین سازه دنیا  و ساخت طبقه 141 برج در جولای 2007
زدن رکورد بلند ترین ساختمان مستقل در دنیا و کامل شدن طبقه 150 در سپتامبر 2007 میلادی
زدن رکورد مرتفع ترین ساختمان ساخت بشر و کامل شدن طبقه 160 در آپریل 2008 میلادی
کامل شدن منار مخروطی شکل آسمان خراش در ژانویه 2009 میلادی
تمام شدن عایق کاری و نماسازی خارجی برج در سپتامبر 2009 میلادی
افتتاح و بهره برداری از برج خلیفه در ژانویه 2010 میلادی

نوع ساختار آسمان خراش

ساختار این آسمان خراش به شکل حرف انگلیسی Y است. این نوع طرح؛ از یک گل بیابانی تیره نرگس ها به نام «هایمنوکالیس» گرفته شده که با افزایش قد گل، سطح ابتدایی کم کم کاهش پیدا می کند. این نوع ساختار به پایداری بیشتر سازه کمک شایانی کرده که در دیگر سازه های بلند جهان، مانند برج سی ان و مرکز گرینلند ووهان دیده می شود. در پشت این طراحی یک راز نهفته است که در ادامه خواهید خواند.

برج خلیفه دبی
چراغانی های برج خلیفه

با طراحی این نوع ساختار؛ چشم انداز های عالی به وجود خواهد آمد. هرچه طبقات به سمت پایین بروند، شکل Y بیشتر مشاهده می شود. همین موضوع سبب می شود تا بیشتر اقامتگاه ها و هتل ها با چنین ساختاری طراحی شوند. در برج خلیفه زمانی که طبقات پایین تر از طبقه 108 هستند چشم اندازی بی بدیل از اطراف ایجاد می شود که مناسب ساخت هتل است.

زیرا در این قسمت افراد به دنبال منظره های خیره کننده، ریلکسیشن و زیبایی های اطراف هستند. اما در قسمت دایره ای برج که شامل طبقات بالا می شود، مخصوص به دفاتر اداری است. چون پرسنل دفاتر اداری باید با دقت بیشتری کار انجام دهند تا این که به منظره های مجاور برج خیره شوند!!!

با وجود زیبایی و عملکرد ساختار Y در این سازه بلند، طرح مارپیچی هم افزوده شده تا هسته برج خلیفه به خوبی شکل بگیرد. این نوع طراحی سبب می شود نیروی باد وارد شده به ساختمان کم شود. تقویت نگهداشتن سازه هم از دیگر ویژگی های طرح Y مانند است. هر ضلع Y دارای یک هسته بتنی با عملکرد عالی و ستون است که به سبب یک هسته 6 ضلعی دیگر ضلع های برج را تقویت می کند.

برج خلیفه دبی
برگزاری جشن های مختلف در آسمان خراش خلیفه

همین موضوع سبب مقاومت بالای آسمان خراش خلیفه شده است. علاوه بر طرح گیاه هایمنوکالیس، معماری مسجد سامرا نیز نقش مهمی در طراحی برج داشته که مضاعف بر جلوه زیبا؛ باعث دفع وزش باد هم می شود. اعمال محاسبات دقیق، هندسه ظریف و دیگر موارد سبب شده تا یک تراز بی نقص میان ستون ها و هسته مرکزی ایجاد شود. جداره های راهرو و جداره های ضخیم ساختمان با هم متحد شده و بدین سبب مقاومت خوبی در برابر وزش های باد را از خود نشان می دهد.

فوندانسیون

همانطور که می دانید فوندانسیون یکی از مهم ترین اجرای سازه در معماری است که باید به درستی انجام شود. از این رو بزرگ ترین چالش برای طراحان آسمان خراش خلیفه؛ طراحی فوندانسیون بود تا وزن سنگین ساختمان به سبب سست بودن خاک ماسه ای، ریزش نکند. پس مهندسان با حفر کردن 33 چاله عمیق به کنکاش زمین برج پرداختند. لای سنگ، سنگ گچ و ماسه سنگ اجزای خاک زمین بودند. با توجه به این موضوع فوندانسیون آسمان خراش تا عمق 50 متری زمین طراحی شد.

برج خلیفه دبی
دبی مال در نزدیکی آسمان خراش

19 شمع با قطر 1.5 متر و 55 هزار تن میلگرد وظیفه تحمل بار آسمان خراش را بر عهده دارند. با طراحی یک سیستم محافظ به نام «کاتدی» سبب شد تا مواد شیمیایی خورنده آهن در آب های زیر زمینی؛ آسیب جدی به آهن آلات برج وارد نکنند. هلدینگ (som) با طراحی سیستم سازه ای قاب بندی یکپارچه لوله ای، کاری کرد تا زلزله، نیروی باد و ... همانند یک سیلند میان تهی عمل کنند و بخش داخلی عهده دار بار های عمودی وزن ساختمان است.

بتن ریزی آسمان خراش خلیفه

بیش از 330،000 متر مکعب بتن برای ساخت برج خلیفه استفاده شده است. با توجه به آب و هوای گرم دبی و وزن زید ساختمان، باید از بتنی مخصوص (بتن با تراکم بالا و نفوذ پذیری پایین) استفاده می شد تا هم در برابر گرما مقاوم باشد و هم فشار های ساختمان را تحمل کند. هرگونه شکاف در دیوارهای برج می توانست تخریب های زیادی را به وجود آورد.

جهت منتقل کردن بتن به ارتفاع های بالای برج باید از یک پمپ جدید استفاده می شد. همین امر باعث شد تا یک پمپ جدید به سفارش شرکت «BSA 14000 SHP-D»  آماده شود. منتقل کردن بتن به ارتفاع 606 متری، رکورد دیگری برای آسمان خراش خلیفه دبی به شمار می رود. نکته مهم درباره بتن ریزی برج در هوای گرم دبی، بتن ریزی در شب بود. اما در تابستان با استفاده از یخ؛ مخلوط بتن را خنک نگه می داشتند.

طبقه ای مخصوص تاسیسات برج

در طبقه مخصوص تاسیسات برج از جداره های نگهدارنده استفاد شده که ستون های محیط را به دیوارهای داخلی وصل می کند. همین موضوع باعث می شود تا وزن ایجاد شده توسط بارهای جانبی کاهش یابد. جهت تحمل وزن های جانبی و گرانشی از سیستم بتن عمودی یکپارچه استفاده شده تا آسمان خراش از جای خود حرکت نکند.

زمانی که ساختمان آسمان خراش به طور مارپیچ بالا می رود، ضلع ها عقب نشینی کرده و صفحات متفاوتی را در کف برج ایجاد می کنند. ادغام شبکه برج سازماندهی با عقب نشینی؛ سبب به وجود آوردن پلکان می شود. همین پلکانی بودن سبب می شود تا ستون های بالا با جداره های پایین هم تراز شوند و مسیر باد را هموار کنند.

ایجاد عرض های متفاوت به سبب عقب نشینی ها سبب گیج شدن باد می شود که در نهایت، هیچ گردبادی نمی تواند برج را تخریب کند. چون در هر طبقه باد به شکل های گوناگونی با مقاومت سازه رو به رو می شود.

پودیوم برخ خلیفه

پایه ای که برج به زمین وصل می شود و از 3 طرف ساختمان دسترسی دارد را پودیوم می گویند. تمام ورودی های برج؛ کاملا شیشه ای بوده که با یک شبکه کابلی معلق پوشش داده شده اند تا ورودی های مختلفی برای هر بخش از برج خلیفه ایجاد شود.

منار فولادی برج خلیفه

4 هزار تن فولاد خالص سبب شکل گیری منار برج شده اند که این سازه در داخل ساختمان ساخته شده است. یک پمپ هیدرولیک این منار تا ارتفاع 200 متری بالا می برد. وجود همین منار سبب شده تا لقب بلند ترین برج دنیا نصیب آسمان خراش خلیفه شود. ضمن این که منار تکمیل کننده نمای خارجی برج هم می باشد. ضمن این که تجهیزات ارتباطی و مخابراتی هم در منار گنجانده شده است.

لوله کشی برج خلیفه

اگر بدانید که چقدر لوله در این برج وجود دارد شاید کمی تعجب کنید. زیرا لوله کشی این ساختمان بیش از 100 کیلومتر است و روزانه 946 هزار لیتر آب را به طبقات پمپاژ می کند. جهت سیستم اطفاء حریق 213 کیلومتر لوله طراحی شده و برای منتقل کردن آب خنک جهت سیستم تهویه مطبوع برج 34 کیلومتر لوله استفاده شده است. از ویژگی های این نوع طراحی لوله کشی؛ وجود هوای پاک و مطبوع تر در طبقات بالای ساختمان می باشد.

30 طبقه مخصوص تاسیسات

از تمامی طبقات برج خلیفه، 30 طبقه آن به قسمت تاسیسات تعلق دارد. ایستگاه های فرعی برق، پمپ های آب و مخزن های آب، واحد های تنظیم هوا و ... در این طبقات طراحی شده اند تا ساکنان و میهمانان برج، آسایش و راحتی را به خوبی تجربه کنند.

ضریب بالای امنیت در مقابل آتش سوزی

سرعت تخلیه در زمان حریق یکی از مهم ترین راهکارها برای سازه های بلند است. پلکان های برج با بتن محاصره شده اند و آسانسور خدماتی ساختمان و آسانسور مخصوص آتش نشانی تا 5500 کیلوگرم بار (حدود 50 نفر) را جواب می دهند. علاوه بر این موضوع راه حل دیگری در زمان حریق برج طراحی شده که آن هم پناهگاه های امن با سیستم تهویه مطبوع است که در هر 25 طبقه برج تعبیه شده اند.

نمای بیرونی برج خلیفه

شیشه های بازتاب دهنده (رفلکتیو)، پنل مثلثی شکل از جنس فولاد عالی؛ آلومینیوم و قسمت های لوله ای از فولاد ضد زنگ عوامل تشکیل دهنده نمای بیرونی برج می باشند. حدود 16 هزار صفحه شیشه ای به صورت مجزا و با دست در نمای خارج آسمان خراش به کار برده شده است.

بیش از 301 متخصص چینی برای اتمام کار نمای ساختمان آورده شد. طراحی نمای خارجی برج بدین صورت است که گرمای تابستان هیچ گزندی به برج وارد نمی کند. اما برای حصول نتیجه بهتر از یکپارچگی نمای خارجی؛ آزمایشی با موتور هواپیمای جنگ جهانی انجام شد. دیوار شیشه ای یا همان آتریوم برج برابر با 17 زمین فوتبال می باشد.

بخش های مختلف برج خلیفه دبی

این آسمان خراش از بخش های مختلفی همچون رستوران ها، سکوهای تماشا، قسمت ارتباطلات رادیویی، اداری  مسکونی تشکیل شده است. طبقه 39 به پایین مربوط به هتل آرمانی دبی می شود که یکی از مجلل ترین هتل های دبی است. از طبقه 39 تا طبقه 108 برج مربوط به واحد های مسکونی می شود.

طبق گفته مسئولان برج؛ در یک زمان 8 ساعته؛ تمامی 900 واحد آپارتمان مسکونی برج فروخته شدند. آپارتمان های مسکونی برج شامل استودیو سوئیت ها، سوئیت های 4 خوابه، سوئیت های 3 خوابه، سوئیت های 2 خوابه و سوئیت های 1 خوابه می شود. لابی اختصاصی آسمان یا همان (ski) برج هم در طبقه های 43 تا 76 قرار دارد.

طبقه 123 برج پیشرفته ترین تجهیزات و امکانات رفاهی را دارد که شامل باشگاه برج خلیفه، سالن اسپا، سالن های کنفرانس، استخر های سرپوشیده و روباز می شود. طبقه های 108 تا 154 مربوط به واحدهای اداری می شوند. البته باید طبقه های 124، 125 و 148 را استثناء قائل شد؛ زیرا در این طبقات سکو های تماشا برای بازدیدهای عمومی قرار دارند.

در طبقه 122 هتل یک رستوران فعالیت دارد و طبقه های 154 تا 163 مربوط به تاسیسات برج می شوند. مرتفع ترین رستوران جهان هم که در طبقه 153 برج واقع شده که رستوران اتمسفر نام دارد. در طبقه های 43 و 76 استخر های روباز و سرپوشیده برای ساکنین برج و میهمانان هتل آرمانی طراحی شده است.

طبقات برج از نظر فنی

با این که همواره 163 طبقه برای این برج عنوان می شود اما 46 طبقه از زیر منار تا نوک برج محاسبه می شود که نه تاسیساتی هستند و نه مسکونی! بلکه راهدار های اطلاعاتی و مخابراتی هستند. از نظر فنی می توان گفت تعداد طبقات برج به 209 طبقه می رسد. در مجاورت برج آب نماها، فضاهای سبز و پیاده رو های وسیع در نظر گرفته شده است.
طراحی داخلی برج
نادا آندریک سرپرست هلدینگ معماری اسکیدمور، اوینگز و مریل طراحی داخلی برج را برعهده داشته است. سنگ های صیقیلی تراورتن در کف، فولاد های ضد زنگ، گچبری های ایتالیایی، فرش های دستباف اصیل، سنگ فرش های مرمر و ... از تزئینات داخلی برج هستند. با این که آسمان خراش خلیفه نمادی از معماری مدرن و اقامتگاهی جهانی می باشد، اما به معماری اصیل  و فرهنگ امارات به خوبی توجه شده است.

کدام هتل دبی در برج خلیفه است؟

تنها یک هتل در برج خلیفه وجود دارد که آن هم هتل آرمانی دبی است. هتل آرمانی دبی توسط جورجیو آرمانی طراح معروف ساخته شده است. در هتل آرمانی 304 اتاق زیبا و مجلل وجود دارد که در طبقه های 15 تا 30 برج قرار گرفته اند. استفاده از سبک پیچیده طراحی  همراه ظرافت هنر ایتالیایی به خوبی در هتل به چشم می خورد.

به جزئیات موجود هتل بنگرید، امضای جورجیو آرمانی را خواهید دید که مبل ها، وسایل لوکس و لوستر ها از برندهای جهانی و مطرح شده استفاده شده است. در این هتل دبی بیش از 8 رستوران وجود دارد که انبوهی از غذاهای متنوع را ارائه می دهند. استفاده از خدمات برج مانند باشگاه برج، اسپا و استخرها برای میهمانان هتل رایگان می باشد.

سوئیت های لوکس آرمانی که در طبقه های 38 و 39 قرار گرفته اند دارای چشم اندازی از شهر و دریا هستند. سوئیت فوق لوکس هتل در طبقه 39 برج که توسط شخص جورجیو آرمانی طراحی شده؛ 390 متر مربع مساحت دارد. از طبقه 9 تا 16 برج هم می توان زندگینامه جورجیو آرمانی، اثر های هنری، مبلمان های خاص با پارچه های آرمانی و ... را مشاهده کرد. در ادامه با رستوران های مختلف هتل آشنا می شوید.

رستوران های برج خلیفه دبی

رستوران اتمسفر؛ مرتفع ترین رستوران جهان

تحسین برانگیز است که در مرتفع ترین رستوران جهان غذای خود را نوش جان کنید و از چشم اندازهای پانوراما و خیره کننده شهر دوبی لذت ببرید. رستوران اتمسفر دبی مرتفع ترین رستوران جهان است که در طبقه 156 برج خلیفه قرار دارد. انواع مختلفی از غذاهای گیاهی، بین المللی، باربیکیو، سنتی و ... در منوی رستوران اتمسفر دیده می شود.

رستوران اتمسفر دبی دارای کد لباسی بوده و هر شخصی با هرلباسی نمی تواند داخل رستوران شود. برای ورود به رستوران اتمسفر دبی باید کت و شلوار و کراوات (آقایان) و لباس شب (بانوان) برتن داشته باشید. قیمت غذاهای رستوران اتمسفر برج خلیفه از 160 درهم شروع شده و تا 399 درهم ادامه می یابد. حداقل هزینه برای نهار هر نفر 500 درهم و برای شام 800 درهم است. جهت رزرو میز در رستوران برای صرف صبحانه؛ حداقل باید 200 درهم پرداخت کنید.

رستوران امل

رستوران امل بهترین رستوران هتل برای چشیدن طعم تند غذاهای هندی بوده که توسط آشپزهایی از هندوستان تهیه می شود. غذاهای گیاهی و غیر گیاهی با شکل و تنوع جدید به میهمانان ارائه می شود. ضمن این که در هنگام صرف غذا می توانید از آب نماهای موزیکال دبی هم دیدن کنید.

رستوران ایتالیایی

طعم اصیل غذاهای ایتالیایی را می توان در رستوران ایتالیایی هتل نوش جان کرد که با ترکیب طعم های جدید، طعمی خارق العاده را ایجاد می کند. تمامی غذاهای ایتالیایی به صورت لوکس در رستوران ایتالیایی هتل آرمانی دبی ارائه می شوند. چیدمان زیبا و کلاسیک رستوران شما را جذب خود خواهد کرد.

رستوران دلی

از دیگر رستوران های هتل که انواع غذاهای اروپایی را ارائه می دهد، رستوران دلی هتل است. در رستوران دلی آرمانی چشیدن طعم غذاهای اروپایی همراه چیدمانی کلاسیک شما را به یاد ایام گذشته می اندازد. بافت های براق و استفاده از یک رنگ در فضای داخلی رستوران همراه با چشم انداز فواره های دبی سبب شده تا لذتی بی نظیر را هنگام صرف غذا تجربه کنید.

رستوران مدیترانه ای

آیا از چشیدن طعم های مدیترانه عالی مدوش می شوید؟ پس به رستوران درستی آمده اید. رستوران مدیترانه ای هتل با طبخ انواع غذاهای خاورمیانه ای، یونانی و اسپانیایی هر ذائقه و سلیقه ای را پوشش می دهد. اگر به دنبال سرو غذاهای فوق العاده لذیذ هستید حتما در صبحانه، نهار یا شام به این رستوران مراجعه کنید.

رستوران هاشی

در رستوران هاشی می توانید انواع غذاهای آسیایی و ژاپنی را نوش جان نمایید. رستورانی بسیار دنج و جذاب که با مبل هایی لوکس و موزیک زنده؛ مکانی عالی برای صرف صبحانه؛ نهار یا شام است. در این رستوران طعم اصیل غذاهای ژاپنی همچون سوشی را خواهید چشید که با سبکی مدرن ارائه می شود.

قسمت های مختلف برج خلیفه دبی

در برج خلیفه دبی قسمت های مختلفی وجود دارد که هر کدام ویژگی های منحصر به خود را دارند. تمامی امکانات داخل برج (باشگاه بدنسازی؛ باشگاه اسپا و ماساژ؛ اسخر کودک، استخر بزرگسال و استخر مجزا بانوان و آقایان) برای ساکنین آسمان خراش رایگان هستند. اما گردشگران یا افرادی که فقط برای بازدید به برج خلیفه می آیند باید برای تمامی قسمت ها حتی پارکینگ، هزینه پرداخت کنند.

کلاب اسپا

در کلاب اسپا برج، می توانید از امکاناتی مجلل با چشم انداز های آرامش بخش از مرکز شهر، نهایت لذت از سفر به دبی را ببرید. زمانی که به اسپا برج مراجعه می کنید با استفاده از سونا، سونای بخار و دوش های گرمایی آرامشی عالی به پوست خود خواهید بخشید. کلاب اسپا برج درمان مهمی جهت مراقبت از پوست شما Hydropeptide را راه اندازی کرده است.

در کلاب اسپا برج یک منوی کاملاً جدیدی از اسپا شامل محصولات Hydropeptide برای درمان‌ های صورت و بدن وجود دارد. این درمان ها بسیار سریع عمل کرده و تنها با یک درمان، پوستی شاداب، صاف و درخشان خواهید داشت. فیشال های هیدروپپتید فواید ضد پیری متعددی دارند. متعادل کردن پوست تحت فشار و لایه برداری قوی از جمله فواید آن است که پوست را صاف تر و روشن تر می کند.

درمان های تخصصی جدید هم اکنون در دسترس هستند. (درمان ‌های سریع 30 دقیقه ‌ای صورت؛ و درمان‌ های ضد آلودگی در برابر رادیکال‌های آزاد) همچنین افراد بازدید کننده می‌توانند با درمان مخصوص لب، لب های خود را تقویت و با کلاژن خاویار اطراف چشم خود را روشن کنند.

باشگاه برج خلیفه

بدن انسان طوری طراحی شده که با هدف حرکت کند. جلسات تناسب اندام با نظارت مربی های حرفه ای انجام می شود، تجهیزات پیشرفته و چشم انداز های زیبا از فواره های دبی از ویژگی های سالن بدنسازی برج است. یک استخر سرپوشیده بسیار وسیع زیر آفتاب؛ همراه با تخت های آفتابگیر مشرف به فواره دبی و آسمان خراش خلیفه می تواند یاد و خاطره منهتن آمریکا یا میامی را برای شما زنده کند.

اسپا و سالن تناسب اندام مجزا برای بانوان

حریم خصوصی بانوان یکی از شاخصه های اصلی طراحی شده در برج خلیفه است. تمامی امکاناتی که ذکر شد چه خدمات تخصصی اسپا و ماساژ، باشگاه بدنسازی و چه ... به صورت کاملا سرپوشیده و مجزا در اختیار بانوان محترم قرار می گیرد تا با آسودگی خیال، مشغول درمان و تفریح شوند. یوگا پاور، بادی پمپ و ... از کلاس های آموزشی مخصوص بانوان هستند.

لانژ برج خلیفه

لانژ آسمان خراش خلیفه در طبقه های 152، 153 و 154 برج واقع شده و بلند ترین سالن لانژ جهان هم به شمار می رود. صرف صبحانه، چای؛ نوشیدنی های الکلی بعد از ساعت 7 شب، چشم انداز سورئال و ... از دیگر ویژگی های لانژ برج خلیفه محسوب می شود. آیا دیدن شهر دبی از ارتفاع 585 متری لذت ندارد؟ دیدن ساختمان های مختلف با تلسکوپ یا دیدن غروب و طلوع خورشید چطور؟ پس حتما سری به لانژ برج خلیفه بزنید.

راه پله های عظیم در سالن لانژ، آب نماهای شیک، پنجره‌ های کف تا سقف، مبلمان لوکس و ... از دیگر ویژگی های لانژ آسمان خراش خلیفه است. بام ویژه (roof top) : اگر به دنبال تفریح و استراحت هستید، استخر و غذاخوری روف تاپ بهترین گزینه خواهد بود. مکانی خلوت و لوکس با نوشیدنی های آزاد همراه با چشم اندازی از فواره های دبی همین روف تاپ برج است.

مدرسه شنا اسپیدو

مدرسه شنا Speedo بر اساس دستور العمل‌های ASA بریتانیا برنامه های خود را اجرا می کند. در این برنامه‌ ها صفر تا صد شنا آموزش داده می شود. این آموزش ها توسط مربیان حرفه ای داده می شود و پس از گذراندن دوره های مربوطه، مدرک بین المللی به افراد اعطاء می شود. این مدرسه بیش از 200 شناگر ملی را پرورش داده است. در این مدرسه آموزش شنا به کودکان توسط مربی های مجرب هم انجام می شود.

سکوهای تماشا

سکوهای تماشا در آسمان خراش خلیفه برای اولین بار در سال 2010 مورد بهره برداری قرار گرفت. سکوی (at the top) در طبقه 124 شروع به کار نمود. یک تراس بدون سقف در ارتفاع 452 متری وجود دارد که تقریبا میان برج قرار گرفته است. سکو تماشا « at the top » که در طبقه 124 و 125 آسمان خراش قرار گرفته از یکشنبه تا چهارشنبه 10 صبح تا 10 شب و پنج شنبه تا شنبه از 10 صبح تا 12 شب به روی گردشگران باز است. شلوغ ترین زمان بازدید از این سکو بین ساعت 4 عصر تا 6 عصر است که با انبوهی از بازدید کننده مواجه خواهید شد.

سکوی تماشا دوم برج به نام (at the top ski) در طبقه 148 قرار گرفته و 558 متر ارتفاع دارد. سکوی (at the top ski) علاوه بر قسمت بیرونی دارای یک قسمت سرپوشیده است که فقط از لانژ برج با آسانسورهای مخصوص می توان به آن دسترسی داشت. سکوی تماشای «At The Top SKY» تمامی ایام هفته و طول روز از 7 صبح تا 10 شب باز می باشد. 12 ظهر تا 6 عصر اوج شلوغی این سکو برای تماشای دبی می باشد. قیمت بلیط سکوهای تماشا متفاوت است.

آسانسورهای بسیار سریع که با سرعت 10 متر بر ثانیه حرکت می کنند؛ شما را به طبقه 124 و 148 می رسانند. با تلسکوپ های تعبیه شده در لانژ برج خلیفه می توانید کهکشان را ببینید و در زمان غروب آفتاب نوشیدنی های مخصوص را نوش جان کنید و از سپری کردن ساعاتی با دوستان خود لذت ببرید.

نکات مهم برای دسترسی به سکوهای تماشا برج خلیفه

نکته مهم این که برای دسترسی به سکوهای تماشا، باید از دبی مال مراجعه کنید. زیرا ورودی برج مختص افراد ساکن، شاغل و میهمانان هتل و رستوران اتمسفر است. جهت ورود به سکوهای تماشا به طبقه منفی 1 دبی مال بروید و با مشاهده علائم راهنما (علامت های راهنمایی برای رفتن به سکوهای تماشا) خود را به سکوها برسانید.

دیگر نکته مهم این که حتماً قبل از تهیه بلیط سکوهای تماشا، آب و هوای دبی را بررسی کنید. زیرا در هوای بارانی یا مه آلود نمی توان به خوبی دور دست ها یا کهکشان را مشاهده کرد. هرچند که دیدن برج خلیفه در میان ابرها نیز بسیار خیره کننده است. نکته دیگر این که سکوی 148 فقط به مدت 45 دقیقه برای بازدید کنندگان قابل استفاده است؛ در حالی که دیگر سکوهای تماشا، محدودیت زمانی ندارند.

حقایق شگفت انگیز برج خلیفه

1-شگفت انگیز ترین حقیقت درباره آسمان خراش خلیفه ارتفاع 828 متری آن بوده که لقب بلند ترین برج دنیا را گرفته است.

2-علاوه بر بلند ترین ساختمان جهان، این برج رکورد جهانی دیگری هم دارد. این برج بلندترین سازه مستقل در جهان است. دارای بیشترین تعداد طبقه در دنیا، بالاترین طبقه اشغال شده، بالاترین سکوی رصد در فضای باز، آسانسور با طولانی ترین مسافت طی شده و دارای بلندترین آسانسور خدماتی در دنیا می باشد.

3-از دیگر حقایق جالب درباره برج خلیفه وزن آن است که معادل 100 هزار فیل و 5 هواپیمای بوئینگ 737 است.

4-پایداری و استفاده مجدد از منابع از دیگر حقایق آسمان خراش است. هر سال 15 میلیون گالن آب به طور پایدار جمع آوری می شود. این آب برای آبیاری محوطه سازی و گیاهان، سیستم خنک کننده و تامین آبنمای دبی استفاده می شود.

5- سرعت آسانسور برج خلیفه 10 متر در ثانیه است که این آسانسور را در زمره سریع ترین آسانسور های جهان قرار می دهد. زمان رسیدن آسانسور برج خلیفه به عرشه رصد (طبقه 124) تنها 1 دقیقه است.

6- 12000 کارگر بر روی این برج کار می رده اند که در طی مدت زمان 6 سال، 4 کارگر از بین رفته اند.

7-از نوک برج می توان مسافتی بالغ بر 95 کیلومتر را مشاهده کرد.

8-البته، هنگام صحبت در مورد حقایق جالب اسمان خراش خلیفه نمی توانید از چگونگی اندازه گیری مواد و ساعات کار صرف نظر کنید. برای تکمیل برج خلیفه بیش از 110000 تن بتن، 55000 تن میلگرد فولادی و 22 میلیون ساعت کار صرف شده است.

9- 57 آسانسور در برج طراحی شده که بی نظیر است

10-استفاده از 28،216 پنل شیشه ای در نمای خارجی آسمان خراش که بیش از 35 نفر مسئول تمیز کردن آن در زمان 3 ماه هستند.

11-قرار دادن میلگرد های برج در پشت سر هم؛ فاصله ای از تهران تا نیویورک را به وجود می آورد.

12- بیش از 30 هزار نفر می توانند در برج خلیفه اقامت داشته باشند.

13- ساختمان امپایر اسمیت 2 برابر کوچک تر و برج ایفل 3 برابر کوچک تر از برج خلیفه هستند.

14- بیش از 2950 خودرو در پارکینگ این برج جای می گیرند.

15-دیدن غروب آفتاب 2 بار در روز آن هم یک بار از طبقه پایین برج و دیگری از طبقه 148

16-این آسمان خراش بیش از 17000 درب دارد که مجهز به دستگاه های سنجش باد برای امنیت هستند.

17- رکوردار مرتفع ترین پست برق در دنیا با قرارگیری در طبقه 155 برج

18- 530 هزار متر مربع کل مساحت برج است که 170،000 متر مربع برای آپارتمان های مسکونی و 28،000 متر مربع برای قسمت های تجاری استفاده شده است.

دیگر حقایق درباره آسمان خراش خلیفه

تمیز نمودن شیشه ها

تمیز کردن شیشه های چنین برج بلندی با شیشه های بی شمار مسلماً کاری دشوار است. علاوه بر این مورد طوفان های شن و گرمای شیشه های نیز می تواند برای جان کارگران خطر آفرین باشد. در هر حال دستمزد 50 هزار دلار برای کارگرانی که تحصیلات خاصی ندارند بسیار زیاد است.

شاید تصور کنید هرکسی می تواند شیشه های برج را تمیز کند اما این تصوری اشتباه است. زیرا هرچه ارتفاع بیشتر شود سرعت باد بیشتر شده و معلق ماندن بر یک طناب که همواره تکان می خورد، بسیار مشکل می شود. 24،000 پنجره در این برج وجود دارد که تمیز کردن آن حدود 3 ماه با یک تیم بیش از 30 نفر؛ زمان می برد.

پدیده دودکش :

با شرایط اقلیمی دبی که دمای بیرون 50 درجه سانتیگراد و دمای داخل 20 درجه سانتیگراد است؛ مسلماً در چنین برج بلندی مشکل ایجاد می کند. فشار دما و ارتفاع باعث می شود تا زمان باز شدن درب ها یک طوفان ایجاد شود و این یعنی فاجعه! پس برای رفع این مشکل مهندسان از درب های گردان استفاده کردند.

جهت امنیت جان ساکنان و مهمانان برج از طوفان، حدود 45 آزمایش مختلف انجام شد تا اثرات اقلیمی، فشار دمای داخل و خارج، تحلیل ساختمان و ...  شناخته شود. پس از شناخته شدن، این اثرات با راه کارهای موثر و مشورت مهندسان به سرانجام رسید. اینگونه برج خلیفه یک آسمان خراش بلند و امن شد.

اثر های هنری برج :

در این برج 828 متری یک طبقه به اثرات هنری اختصاص داده شده تا یک پیوند فرهنگی بین جوامع بین المللی ایجاد شود. 1000 اثر مختلف از چهره های شاخص هنری همچون جورجیور آرمانی در آسمان خراش دیده می شود. ضمن این که در اطراف بلوار محمد بن راشد نیز آثار هنری مختلفی گذاشته است.

رکورد های جهانی برج خلیفه دبی

برج خلیفه با بیش از 828 متر (2716.5 فوت) و بیش از 160 طبقه، رکورد های زیر را دارد :
بلندترین ساختمان جهان
بلندترین سازه مستقل جهان
بیشترین تعداد داستان در جهان
بالاترین طبقه اشغال شده در جهان
مرتفع ترین سکوی دید در فضای باز در جهان
آسانسور با طولانی ترین مسافت سفر در جهان
بلندترین آسانسور خدماتی در جهان

راه های دسترسی به برج خلیفه

موقعیت مکانی خوب برج خلیفه سبب شده تا دسترسی به آن بسیار ساده باشد. حمل و نقل عمومی دبی مانند اتوبوس دبی، مترو دبی و تاکسی دبی می توانند شما را از هر نقطه ای به بزرگراه شیخ زائد و آسمان خراش خلیفه برسانند. اما مقرون به صرفه ترین راه دسترسی به این اسمان خراش، مترو دبی است.

بدین گونه که شما سوار خط قرمز مترو می شوید و در ایستگاه برج خلیفه پیاده می شوید. سپس با 15 دقیقه پیاده روی به دبی مال می روید و از آن جا به طبقه لاور گراند دبی مال مراجعه می کنید. از همین طریق می توان وارد آسمان خراش خلیفه شد و به سکوهای تماشای برج دسترسی پیدا کرد.

نکته خیلی مهم

توجه داشته باشید که برای بازدید از سکوهای تماشا که به صورت رایگان در دسترس عموم افراد هستند، باید از طریق طبقه لاور گراند دبی مال وارد شوید. زیرا وارد شدن به درب اصلی برج خلیفه برای هر کسی امکان پذیر نیست.

چه کسانی می توانند وارد برج شوند؟

تنها افرادی اجازه ورود به برج خلیفه را دارند که ساکن خود برج یا میهمان هتل آرمانی دبی باشند. اگر بلیط تهیه کرده باشید، می توانید با نشان دادن بلیط خود به صورت مستقیم وارد برج شوید. البته افرادی که در مرتفع ترین رستوران جهان (رستوران اتمسفر) صندلی رزرو کرده اند می توانند به طور مستقیم وارد شوند.

چه زمانی از آسمان خراش خلیفه دیدن کنیم؟

مسلماً دیدن نقاط شهر از بلند ترین آسمان خراش جهان، جذابیت مخصوص به خود را دارد. اما بهترین زمان بازدید از آسمان خراش خلیفه از 10 صبح تا 12 ظهر و قبل از تعطیلی سکوهای تماشا است. زیرا در این زمان ها جمعیت بسیار کمی وجود دارد و شما می توانید به راحتی از برج دیدن کنید.

اگر می خواهید در زمان های خلوت رزرو تور دبی را انجام دهید و به برج خلیفه بروید، بهترین زمان فروردین تا مهر است. ازدحام گردشگر در این بازه زمانی کم بوده و نیازی نیست در صف های چندساعته معطل شوید. اما از آبان ماه تا اسفندماه که آب و هوای دبی عالی است، هم قیمت ها افزایش پیدا می کند و هم ازدحام جمیعیت بیشتر می شود. حال تصمیم گیری برای سفر به دبی با خود شماست.

جاهای دیدنی دبی نزدیک برج خلیفه

با این که آسمان خراش خلیفه خودش به تنهایی جاذبه ای در شهر دبی محسوب می شود. اما جاهای دیدنی دیگری در مجاورت آن واقع شده تا گردشگران با یک تیر چند نشان بزنند. در ادامه با جاهای دیدنی دبی نزدیک برج خلیفه آشنا می شوید.

آب نماهای موزیکال دبی

یکی دیگر از جاذبه ای دیدنی دبی، فواره های آن است که به صورت موزیکال می باشد. این فواره یکی از بزرگ ترین فواره های موزیکال جهان به شمار می رود که دقیقا در مقابل برج خلیفه واقع شده است.  طول آب نمای موزیکال دبی به اندازه 2 زمین فوتبال برابر باحدود 275 متر است. با شروع رقص فواره ها می توانید هم از پیاده رو مخصوص، هم از پنجره های دبی و هم از پنجره های برج خلیفه، شاهد رقص این آب نما باشید. 660 لامپ و 50 پروژکتور وظیفه نورپردازی آب نما را دارند که با توجه به موزیک تغییر رنگ می دهد.

دبی مال

به جرات می توان دبی مال را یکی از بزرگ ترین مراکز خرید جهان دانست. دبی مال که همسایه آسمان خراش خلیفه است دارای 200 رستوران و بیش از 1300 غرفه تجاری می باشد. در این مرکز خرید دبی شما می توانید هرآنچه نیاز دارید را از برند های لوکس جهانی خریداری کنید. البته توجه داشته باشید که برای خرید از یک مرکز خرید لوکس، نیاز به جیب پرپول است.

مساحت دبی مال بیش از یک میلیون و دویست و هفت هزار و دویست و سی و نه متر مربع است که برابر با 50 زمین فوتبال می شود. وجود غرفه های لوکس، سینماهای مختلف، رستوران ها و مراکز تفریحی در دبی مال سبب شده تا سالانه بیش از 79 میلیون بازدید کننده داشته باشد.

پیست اسکی دبی

خاص ترین جاذبه دیدنی در دبی پیست اسکی دبی است که در دبی مال واقع می باشد. در پیست اسکی دبی که یکی از بزرگ ترین پیست های اسکی سرپوشیده در جهان است می توانید در ارتفاع های مختلف، اسکی بازی کنید. با کودکان خود به پارک برفی بروید و همراه آن ها برف بازی کنید. در سینما ووکس یک نوشیدنی گرم میل کنید و به تماشای فیلم بنشینید. ضمن این که رژه و بازی پنگوئن ها می تواند شما را حسابی سرحال بیاورد.

برج پارک دبی

از دیگر جاهای دیدنی دبی در مجاورت آسمان خراش خلیفه، برج پارک دبی است. برج پارک در کنار اپرای دبی واقع شده و ساختمان آن شبیه گیاه هایمنوکالیس می باشد. زمانی که این برج را ببینید تصویرهای مختلفی از برج خلیفه و گل هایمنوکالیس در میز و نیمکت ها، تابلو ها و ... دیده می شود. 6 فواره، پیاده رو با درخت های نخل، درخت های پرگل و باغ های زیبا از دیگر شاخصه های برج پارک دبی می باشند.

برج خلیفه دبی
آکواریوم دبی از جاذبه های نزدیک برج

آکواریوم دبی

یکی از بزرگ ترین آکواریوم های سرپوشیده جهان، آکواریوم دبی است که بیش از هزاران جانور دریایی و آبزی با 140 گونه مختلف در آن زندگی می کنند. به عنوان مثال پرتو ماهی و بیش از 390 کوسه در 10 میلیون لیتر آب با یک مخزن وسیع به زندگی خود ادامه می دهند. دیدن آبزیان کوچک تنها بخشی از دیدنی های آکواریوم دبی است. شنا کردن کنار کوسه ها می تواند ترسناک باشد، اما توصیه می کنیم این هیجان بزرگ را از دست ندهید.

زیرا کوسه ها دست آموز هستند و توسط مربیان مجرب؛ مشغول به شنا با کوسه خواهید شد. تونل شیشه ای آکواریوم شما را به اعماق اقیانوس می برد بدون این که ذره ای خیس شوید. قایق های کف شیشه ای در این آکواریوم تعبیه شده تا از نمای دیگر به تماشای ماهی ها بنشینید. آموزش غواصی همراه با مدرک بین المللی هم در این آکواریوم ارائه می شود. نکته جالب تر این که آکواریوم دبی در طبقه همکف مرکز خرید دبی مال قرار دارد.

کلام آخر

اگر شما از جاهای دیدنی دبی علاوه بر برج خلیفه دیدن کرده اید و یا قصد دارید اطلاعات بیشتری از دبی دریافت کنید به مجله گردشگری پرشین هتل مراجعه کنید و یا عکس ها و تجربه های خود را با ما به اشتراک بگذارید تا از تجربیات شما دوستان نهایت استفاده را ببریم. لطفا هرگونه پیشنهاد و انتقاد درباره این مطلب را برای ما بیان کنید.

بیشتر بخوانید :
منابع :