اماکن زیارتی و مذهبی دبی
مراکز مذهبی دبی، اماکن مذهبی دبی و مساجد دبی
مراکز مذهبی دبی جاذبه هایی ناشناخته
مراکز مذهبی دبی در شهر تَرین ها به قدری بالا است که شاید بتوان گفت از جاذبه های ناشناخته شده در عروس امارات می باشند. با توجه به این که شهر دبی سرشار از جاذبه های تفریحی و سرگرمی است، اما ساخت مسجد طبق چشم اندازهای آینده دوبی بیش از 400 مسجد پیش بینی شده است. جدا از این که این مساجد کاربردهای مذهبی دارند، به دلیل ساختمان سازی های شکیل و زیبا همواره مورد توجه هستند.
مراکز مذهبی دبی و مساجد آن ساختاری تاریخی و شاهکار های معماری را به رخ می کشند که زبان از وصف زیبایی آن ها قاصر می ماند. دبی یک شهر پر جاذبه و خارق العاده ای است که سالانه تعداد انبوهی از گردشگران، این شهر را به به عنوان مقصد خود انتخاب می کنند. بنابر این مسجد و سایر اماکن مذهبی dubai را هم نمی توان کنار گذاشت. به گونه ای سفر به این شهر پر جاذبه بدون دیدن این شاهکارهای معماری (مساجد دبی) ناقص می ماند و نیمی از لذت سفر خود را از دست خواهید داد.
1-مسجد الفاروق عمربن خطاب دبی، زیبا ترین مسجد dubai
2-مسجد جمیرا دبی، تنها مسجد مجاز برای دیگر ادیان
3-مسجد هورال انز دبی و آرامشی بی نظیر
4-مسجد بستاکیا یا بستکیه دبی کوچک ولی زیبا
5- مسجد ایرانیان، مسجد علی بن ابی طالب یا مسجد شیعه
6- مسجد بزرگ دبی و مناره هایی به ارتفاع 70 متر
7-مسجد خلیفه تاجر دبی، حافظ محیط زیست
8-مسجد الرحیم دبی، نمایانگر طاق بهشت
9-مسجد السلام دبی و معماری عناصر اندلس و عثمانی
10- مسجد امام حسین دبی و گرایش دیگر مذاهب به اسلام
مسجد الفاروق عمر بن الخطاب دبی، زیبا ترین مسجد dubai
مسجد الفاروق عمربن الخطاب دبی در سال 2011 احداث گردید که موقعیت مکانی این مسجد در خیابان شیخ زائد می باشد. این مسجد خاص و زیبا مساحتی حدود 8700 متر مربع دارد که ظرفیت جای دادن 2000 نمازگزار را به طور هم زمان در خود دارد. مسجد عمر بن خطاب با الهام از مسجد سلطان احمد استانبول، توسط تاجری به نام خلف الهبوتور تاسیس شد که جایگاه زیبا ترین مسجد دبی را به خود اختصاص داده است.
مسجد الفاروق عمربن الخطاب دبی ابتدا در سال 1980 ساخته شد ولی در سال 2000 با تلاش مسلمانان گسترش یافت. این مسجد دارای نمای مختصری از سبک های عثمانی و اندلس نیز می باشد که زیبایی را به چشم می کشد. معنی الفاروق در عربی به معنای ممیزی خوبی از بدی است. دلیل نام گذاری این مسجد برگرفته شده از نام یکی از یاران حضرت محمد (ص) به نام عمربن خطاب که پس از ابوبکر، خلیفه مسلمانان به حساب می آمد. معماری منحصر به فرد و فوق العاده زیبای این مسجد سبب شده تا هر فردی که تور دبی را تهیه می کند، برای یک بار هم که شده به این مسجد سر بزند.
مسجد جمیرا دبی، تنها مسجد مجاز برای دیگر ادیان
مسجد جمیرا دبی از مشهور ترین و معروف ترین مساجد دبی می باشد که همانطور که از نامش پیداست در منطقه معروف جمیرا واقع شده است. این مسجد تنها مسجد مجاز برای ورود دیگر ادیان است که البته این اجازه، منوط به یک تور منظم برای بازدید می شود. این مسجد زیبا 1200 نمازگزار به طور هم زمان را در خود جای می دهد. مهم ترین نکته در زیبایی مسجد، وجود نماس سفید است که شبیه لباسی پاک به نظر می رسد.
مسجد جمیرا دوبی دارای نمایی با سنگ های سفید است که همین امر باعث شده بیش از پیش مورد توجه همگان باشد. زیبایی منحصر به فرد این مسجد موجب می شود، عکس های بیشتری از مسجد جمیرا در دسترس باشد. گفته می شود هیچ مسجدی در سرار امارات متحده عربی تا این حد مورد توجه عکاسان قرار نگرفته است. این زیبایی فوق العاده همه ساله گردشگران زیادی را به سمت خود جذب می کند. پیشنهاد می کنیم بازدید از این مسجد متمایز را هیچگاه از دست ندهید.
مسجد هورال انز دبی و آرامشی بی نظیر
مسجد هورال انز دبی به دلیل آرامش فوق العاده ای که در جو خود حاکم کرده، فوق العاده محبوب نماز گزاران است. منتقل کردن حس آرامش به نماز گزاران سبب شده تا مورد توجه بسیاری از مسلمانان قرار گیرد. به همین دلیل نمازگزاران و مسلمانان می توانند با آرامش خاصی در این مسجد به عبادت بپردازند. در این مسجد زیبای دوبی به غیر از پنج نوبت نماز، خدمات ماه مبارک رمضان را نیز ارائه می شود.
مسجد هورال انز دبی معماری عالی و بسیار زیبایی دارد که به نوبه ی خود آرامش را در فضا غالب کرده است و همین آرامش را نیز به عبادت کنندگان منتقل می کند. همین دلیل محکمی برای جذب مسلمانان به این مسجد شده و همچنین محبوبیت را در بین بسیاری از گردشگرانی که به دنبال کمی عبادت، همراه آرامش هستند ایجاد کند. فضای بزرگ و ظرفیت زیاد مسجد سبب شده میزبان بسیاری از مسلمانان که قصد عبادت در این مکان را دارند باشد.
مسجد بستاکیا یا بستکیه دبی، کوچک ولی زیبا
یکی دیگر از مراکز مذهبی دبی مسجد بستاکیا یا بستکیه دبی نام دارد. اگرچه این مسجد دارای وسعتی کوچک است ولی با این وجود شگفت انگیز ترین مسجد دبی به حساب می آید. این مسجد با ظاهری فوتوژنیک زیبایی فوق العاده ای را پدید آورده که پیشنهاد می کنم اگر تور دبی را انتخاب کرده اید، دیدن آن را از دست ندهید. در هر گوشه این مسجد کوچک آثاری مشبک با جزئیات پیچیده به چشم می خورد که همین پیچیدگی های جالب و زیبا در نوع معماری آن باعث شگفتی این مسجد شده است.
مسجد بستاکیا یا بستکیه دبی علاوه بر برگزاری نماز در ماه مبارک رمضان نیز مهمان نوازی عالی از روزه داران به عمل می آورد. همین امر باعث جذب شدن افراد زیادی برای افطار و نماز در این ماه مبارک شده تا به این مسجد بیایند. در نزدیکی این مسجد بقایایی از دیواره های قدیم شهر به چشم می خورد که در بخش بستاکیا ساخته شده و متعلق به قرن 19 می باشد.
مسجد ایرانیان دبی، مسجد علی بن ابی طالب یا مسجد شیعه
مسجد ایرانیان دبی واقع در منطقه بَر دبی می باشد. معماری این مسجد به سبک و قوانین فارسی طراحی شده است. اگر چه زیبا ترین مسجد دبی نیست، ولی هنوز هم ظاهر فوق العاده و بی آلایش آن باعث جذب بسیاری از مسلمانان و گردشگران شده است. این مسجد مخصوص افرادی است که از معماری اسلامی فهم و درک کاملی دارند و از این معماری نهایت لذت را ببرند. این مسجد با نام های مسجد علی بن ابی طالب و مسجد شیعه نیز شناخته می شود.
مسجد ایرانیان دوبی دارای نمایی جالب با تلفیق رنگ های مختلف می باشد که زیبایی آن به وضوح قابل مشاهده است. همچنین رنگ آبی غالب بر نمای مسجد و کاشی کاری های مربعی که به رنگ طلایی روشن وجود دارد، زیبایی این مسجد را چندین برابر کرده است. لازم به ذکر است که دیواره های داخلی این مسجد توسط خوشنویسی اسلامی به رنگ های سبز، زرد، قرمز و سفید با ظرافت و زیبایی منحصر به فردی حکاکی شده است.
مسجد بزرگ دبی و مناره هایی به ارتفاع 70 متر
از دیگر مراکز مذهبی دبی مسجد بزرگ دبی در سال 1998 بین موزه نساجی، سوک و موزه دبی ساخته شد که ظرفیت جای دادن 1200 نمازگزار را به صورت هم زمان در خود دارد. این مسجد در ابتدا به قصد مدرسه برای قرائت قرآن ساخته شد و بعد ها تبدیل به مسجد شده است. افرادی که مسلمان نیستند حق ورود به این مسجد را ندارد مگر در صورتی که بخواهند از مناره یا نمای آن عکاسی کنند. اهالی شهر دبی و دیگر مسلمانان مسجد بزرگ دبی را به عنوان قطب مذهبی و فرهنگی دبی می دانند.
مسجد بزرگ دبی دارای معماری فوق العاده زیبایی می باشد که بلندترین مناره شهر دبی به ارتفاع 70 متر نیز در این مسجد قرار گرفته است. همچنین 45 گنبد کوچک و 9 گنبد نسبتا بزرگ که سقف مسجد را به طور کامل پوشانده در نمای این مسجد به کار رفته و زیبایی خاصی را در آن ایجاد کرده که چشم ها را به خود خیره می کند. زیبایی های این مسجد باعث شده تا کمتر کسی دیدن آن را از دست بدهد.
مسجد خلیفه تاجر دبی، حافظ محیط زیست
مسجد خلیفه تاجر دبی سال 2014 در دیره احداث گردیده که بیشتر هتل های دبی در این منطقه قرار دارد. این مسجد دارای سنسورهایی برای روشنایی به همراه بخاری های خورشیدی می باشد. علاوه بر آن دستگاه های وضو برای صرفه جویی در مصرف آب در این مسجد طراحی شده اند. همین دلایل باعث شده تا این مسجد را دوست دار و حافظ محیط زیست لقب دهند. هدف اصلی ساخت این مسجد، ایجاد آرامش در هنگام نماز و مشارکت در جهت یک محیط سبز بوده که موفق به دریافت گواهینامه رهبری شورای ساختمان سبز ایالات متحده در انرژی و طراحی محیط (لید) شده است.
مسجد خلیفه تاجر دبی ظرفیت 3500 نمازگزار را درون خود جای می دهد. این مسجد با هزینه ای بالغ بر حدود 22 ملیون درهم ساخته شده که یکی از گران ترین ترین مساجد دوبی نیز به شمار می رود. مسجد خلیفه با 4180 متر مربع مساحت دارای 3 سالن شامل نمازخانه بزرگ، نمازخانه روزانه و نماز خانه زنان می باشد. امکانات مدرن و عالی این مسجد و وسعت بزرگ آن باعث جذب مسلمانان و توجه بسیاری از گردشگران به سمت خود شده که به همین دلیل نامش در لیست بهترین مسجد های دبی قرار گرفته است.
مسجد الرحیم دبی نمایانگر طاق بهشت
مسجد الرحیم دبی یکی از زیبا ترین مساجد دبی است که در سال 2013 ساخته شده و تنها مسجد مارینا در شهر دبی به شمار می رود. این مسجد زیبای دبی ظرفیت پذیرش بیش از 2000 نفر نمازگذار را دارد که در روزهای جمعه به دلیل اقامه نماز جماعت، شلوغی آن بسیار زیاد می شود. مسجد الرحیم به درخواست شیخ منصور بن زاید آل نهیان از ابوظبی، معاون نخست وزیر امارات ساخته شده است.
مسجد الرحیم دبی دارای مناره (گلدسته) و یک گنبد می باشد که سقف آن منقوش به طرح های زیبا می باشد. این نقوش نمایانگر نمادی از طاق بهشت در معماری اسلامی می باشد. زیبایی و وسعت این مسجد باعث شده است تا بسیاری از مسلمانان را به خود جذب کند و نام خودش را در بین بهترین مسجد های دبی جای دهد.
مسجد السلام دبی و معماری عناصر اندلس و عثمانی
مسجد السلام دبی در ژوئیه سال 2014 در خیابان آلبراشا توسط حاکم دبی، شیخ محمد بن راشد آل مکتوم که نخست وزیر و معاون رئیس جمهور امارات هم می باشد افتتاح شد. این مسجد جدیدترین مسجد ساخته شده در دبی است که پشت بازار امارات قرار دارد و وسعت آن به حدی زیاد است که می تواند به طور هم زمان ظرفیتی حدودی 1500 نفر را در خود جای دهد.
مسجد السلام دبی در عین بزرگی دارای ویژگی برجسته ای است که به سبک معماری و طراحی بنای آن مربوط می شود. طراحی معماری این بنا برگرفته از عناصر اندلس و عثمانی است و با تاکید بر سبک معماری اماراتی، از مرتبی و زیبایی خاصی برخوردار می باشد. همین موارد باعث می شود تا در تور دبی حداقل به این مسجد بروید و از دیدنی های آن لذت ببرید.
مسجد امام حسین دبی و گرایش دیگر مذاهب به اسلام
مسجد امام حسین دبی سال 1979 در منطقه سطوای، جاده الوصل احداث گردید که رو به روی آن بیمارستان ایرانیان نیز قرار دارد. این مسجد به دست ایرانیان و به کمک جمعیت هلال احمر در شهر دبی بنا شد که یکی از اتفاقات مهمی که آن را در بین اهالی دبی معروف کرده است، مسلمان شدن یک جوان انگلیسی ساکن دبی به دست حجت السلام مدنی امام جمعه و نماینده ولی فقیه در کشور امارات، می باشد. سالانه افرادی بین سی تا چهل نفر با مراجعه به این مسجد دین اسلام و مذهب شیعه را به عنوان مذهب اصلی خود انتخاب می کنند.
مسجد امام حسین دبی در زمینی به وسعت 6000 متر به مساحتی 2500 متر مربع بنا شده است. نمای این مسجد شبیه به طراحی داخلی بیمارستان ایرانیان در دبی است که تمامی سبک و طراحی آن بر گرفته از سبک های ایرانی و شبه فاطیمون می باشد. رنگ غالب بر گنبد و صحن مسجد به رنگ آبی است که با کاشی کاری های فوق العاده زیبا تزئین شده و زیبایی را به تصویر می کشد.
مسجد امام حسین دبی برنامه هایی مانند برگزاری نماز جماعت و نماز جمعه که به دو خطبه ی انگلیسی و عربی قرائت می شود برگزار می کند. این ویژگی باعث محبوبیت بسیار آن شده و همچنین دیگر برنامه هایی مانند برگزاری کلاس های آموزشی برای تمامی سنین، برگزاری مراسمات برای قرائت زیارت عاشورا، دوره های اختصاصی برای بانوان و کودکان و ... باعث جذب گردشگران زیادی به سمت مسجد امام حسین شده است.