بازار بزرگ استانبول یکی از بزرگ ترین بازارهای جهان به طور سرپوشیده است. این بازار که قدمتی کهن دارد به زمان عثمانی ها بر می گردد. این بازار قدیمی استانبول، دارای 3 هزار غرفه یا همان حجره و بیش از 60 گذر است. با این که مراکز خرید استانبول به طور چشمگیری در حال افزایش هستند، اما همچنان بازار بزرگ قسطنطنیه، یکی از اصلی ترین مکان ها برای گردشگران تور استانبول برای بازدید و خرید است.

بازار بزرگ استانبول بیش از 49 هزار متر مربع مساحت دارد که باعث شده جزئی از بزرگ ترین بازارهای سرپوشیده جهان باشد. توصیه می کنیم اگر اطلاعات زیادی از کاپالی چاریشی ندارید با مجله گردشگری پرشین هتل همراه شوید تا عکس، آدرس، بخش ها و جاهای دیدنی نزدیک بازار را بشناسید.

بازار بزرگ استانبول
مس اصلی ترین جنس در بازار بزرگ استانبول

بازار بزرگ استانبول به قدری مورد استقبال قرار گرفت که در سال 2014 با بیش از 90 میلیون بازدید کننده،  از جذاب ترین مکان های توریستی در جهان نام گرفت. طبق بررسی ها بیش از 26 هزار نفر مشغول کسب و کار در این بازار استانبول هستند. ضمن این که روزانه به طور حدودی بین 25 هزار تا 400 هزار بازدید کننده؛ داخل و خارج بازار می شوند.

بازار بزرگ استانبول
حضور گردشگران در بازار بزرگ استانبول

بازار بزرگ استانبول در دیوار ها و سقف خود، نقش و نگارهایی دارد که چشمان هر کسی محو آن می شود. در 2 طرف این بازار غرفه هایی وجود دارد که اشیائی نظیر پارچه، طلا و جواهر، صنایع دستی، لوارم خانگی، ادویه های مختلف، سرامیک، کتاب و ... را عرضه می کنند. آن دسته از حجره هایی که کالاهای مشابه را به فروش می رسانند، در یک راستا قرار دارند. این بازار هم مانند دیگر مکان های تجاری، قیمت ها ثابت نبوده و گردشگران باید در زمان خرید محصول، مشغول چانه زنی شوند.

بازار بزرگ استانبول
سقف زیبای کاپالی چاریشی

کاپالی چارشی استانبول در چه منطقه ای قرار دارد؟

بازار بزرگ در منطقه امینونو استانبول واقع شده که زیر مجموعه منطقه تاریخی فاتح است. این بازار مابین مسجد نورعثمانیه و مسجد بایزید واقع می باشد. اگر شما اهل دیدن مسجد ایاصوفیه استانبول یا مسجد سلطان احمد استانبول هستید، می توانید پس از بازدید آن ها، با کمی پیاده روی، راهی بازار بزرگ استانبول شوید.

بازار بزرگ استانبول
فروش انواع سفال در گرند بازار استانبول

تراموای شهری آسان ترین راه دسترسی شما به این بازار است. بدین گونه که در ایستگاه بایزید سوار شده و در ایستگاه بازار بزرگ پیاده شوید. اما اگر بخواهید از فرودگاه صبیحه گوکچین استانبول راهی این مکان شوید؛ باید سوار بر مترو استانبول شده و در ایستگاه بایزید پیاده گردید.

بازار بزرگ استانبول
سر درب ورودی بازار بزرگ استانبول

قدمت grand bazaar استانبول

سلطان محمد دوم بعد از این که قسطنطنیه را فتح کرد در سال 1435 میلادی بازار بزرگ را ساخت. این بازار تنها مکانی برای خرید و فروش پارچه بود. تا این که قسمت های مختلف دیگری به بازار در طی سال های بعد افزوده شد. طاق هایی که در سقف و دیواره های این بازار وجود دارد به صورت قوسی بوده و روی سنگ و آجرها، گچبری های بسیار زیبا دیده می شود.

بازار بزرگ استانبول
انواع راحت الحلقوم در بازار

پس از گذشت چند سال سلطان محمد تصمیم گرفت بازاری به نام بازار صندل را راه اندازی کند. شاید بپرسید دلیل نامگذاری بازار به این اسم چه بوده؟ که در پاسخ باید بگوییم نوعی نخ بافته شده از چوب صندل در بورسا می باشد. بازار صندل در قسمت شمالی بازار جواهرات قرار گرفته که از قدیمی ترین بناهای بازار بزرگ است.

بازار بزرگ استانبول
تابلوهای راهنما در گرند بازاراستانبول

بعد از احداث بازار صندل، بازار جواهرات هم تبدیل به داد و ستد کالاهای لوکس شد. در ابتدا بازار های ذکر شده جدا از یکدیگر بودند، ولی پس از ایجاد غرفه های متعدد توسط افراد، کم کم گسترش یافت و این 2 بازار با هم ادغام شدند. اوایل قرن هفدهم میلادی بازار بزرگ تبدیل به بازار کنونی که الان مشاهده می کنید شد.

بازار بزرگ استانبول
زیبایی بازار بزرگ در شب

پس از گسترش تاج و تخت پادشاهی عثمانی ها، تمامی کنترل راه های ارتباطی میان آسیا و اروپا به دست آنان افتاد. از همین رو بازار بزرگ تبدیل به قطب اقتصادی در قسطنطنیه شد. در این بازار زیبا و کهن استانبول به قدری کالا وجود داشته که حتی بازار های خارجی در قرن 19 میلادی، توانایی رقابت با آن ها را نداشتند.

بازار بزرگ استانبول
انواع شیرینی در grand bazaar

تنها دزدی در کاپالی چارشی استانبول

با این که درب این بازار با نگهبان های بسیاری پاسبانی می شود. حتی غرفه داران در زمان پایان کار، یک پارچه ب روی محصولات خود می کشیدند و تعطیل می کردند. اما یک اتفاق ناگوار در این بازار سبب شد تا به مردم استانبول شوک وارد شود. جریان از این قرار بود که یک شخص 30 هزار سکه طلا را از بازار دزدید. سپس 2 هفته بازار تعطیل شد و از تمامی مردم بازجویی شدو تا این که سکه های طلا از یک فرد مشک فروش یافت شد و سپس به دار مجازات آویخته شد.

بازار بزرگ استانبول
عرضه منسوجات در بازار بزرگ قسطنطنیه

تخریب چهره بازار بزرگ در قرن 21 میلادی

با این که چندین بلای طبیعی (زلزله و آتش سوزی) سبب شد تا کمی چهره بازار فرسوده شود اما به طور کامل تخریب نشد. اما مسئولین شهر استانبول با توجه به جذب بیشتر گردشگر، اقدام به ساخت هتل استانبول در اطراف بازار کردند. این امر سبب شد تا برخی از غرفه داران به اجبار خارج شوند و قسمتی از بازار ناپدید شود. اما این اتفاق سبب تظاهرات مردم شد تا این اثر تاریخی بر جای خود باقی بماند.

بازار بزرگ استانبول
سر درب کاپالی چاریشی

گفته های اوگورتان یلی مورخ معماری و موسی کاپیچی روزنامه نگار

به نقل از اوگورتان یولی : بسیاری از شبه جزیره های کهن در حال توسعه برای رونق دادن صنعت توریسم هستند. اما متاسفانه این مسئله خسارات بسیاری را به پیکر استانبول تحمیل خواهد کرد. زیرا چهره فرهنگی و تاریخی شهر استانبول تبدیل به لاس وگاس شده و هیچ جذابیت، روح و فرهنگی در آن یافت نخواهد شد.

بازار بزرگ استانبول
ازدحام جمعیت در بازار

به نقل از موسی کاپیچی : نابودی تاریخ و فرهنگ استانبول دیدگاهی کوته فکرانه است که فقط به نفع ثروتمندان است. این مسئله سبب می شود تا ساکنان محلی گریزان و کسب و کارهای سنتی که نشانگر قدمت این شهر هستند، از بین بروند. در نهایت این اتفاق باعث ضرر صنعت گردشگری می شود و دیگر هیچ توریستی برای دیدن مراکز خرید لوکس و هتل های پر زرق و برق نخواهد آمد.

بازار بزرگ استانبول
نمای داخلی بازار بزرگ استانبول

قسمت های مختلف بازار بزرگ استانبول

بازار بزرگ استانبول نیز همانند دیگر بازار ها، قسمت های مختلفی دارد. بازدید از بخش های مختلف آن شاید 1 روز کامل از شما وقت بگیرد. از این رو تصمیم گرفتیم در این قسمت به شرح بخش های مختلف موجود در بازار بزرگ بپردازیم. بدین گونه شما می توانید در زمان مراجعه به بازار؛ دچار سردرگمی نشوید.

بازار بزرگ استانبول
انواع ادویه در بازار

راسته فرش

رنگارنگ ترین قسمت در grand bazaar، راسته فرش فروش ها است. در بازار فرش فروش ها، انواع قالیچه و گلیم و فرش و پشتی هایی را مشاهده خواهید کرد که به طور دستی و ماشینی بافته شده اند. یکی از غرفه های این بازار که 4 نسل در آن مشغول فرش فروشی هستند، مغازه شیشکو عثمان نام دارد. عثمان شنل صاحب این مغازه است و تحصیلات عالی در زمینه فرش دارد. کلکسیون فرش های مدرن و سنتی در این مغازه دیده می شود.

​​بازار بزرگ استانبول
بشقاب های دعا دار در بازار

یکی دیگر از غرفه های فرش فروش ها که بسیار مشهور است، فروشگاه ایتنکون است. در این غرفه انواع فرش های سنتی و نفیس یافت می شود. از دیگر غرفه های معروف که خواهر ایتنکون است، دوکو نام دارد. دوکو بر خلاف برادر خود ایتنکون، فرش هایی هندسی با طرح معاصر را عرضه می کند.

​​بازار بزرگ استانبول
فروش انواع محصولات در گرند بازار

راسته چرم فروش ها

چرم یکی از مهم ترین محصولات استانبول است. در سراسر grand bazaar استانبول شما می توانید انبوهی از چرم را مشاهده کنید. اما اگر به دنبال چرم یا خز خاص هستید، پیشنهاد می کنیم به فروشگاه کوچ مراجعه نمایید. این کسب و کار خانوادگی از سال 1968 میلادی در بازار بزرگ رونق داشته و تا کنون دارد. محصولات زیبا و متنوعی از پوست و چرم های مختلف با برندهای دولچه اند گابانا را می توانید پیدا کنید.

​​بازار بزرگ استانبول
انواع پارچه در بازار

منسوجات و وسایل نظافت

یکی دیگر از غرفه های بسیار مشهور در بازار بزرگ استانبول، مغازه عبدولا است. در این غرفه انواع محصولات طبیعی شامل صابون های معطر، روشو یا همان سفیدآب، شال ابریشمی، حوله های با الیاف پنبه طبیعی و ... می شود. از جذاب ترین قسمت های این غرفه تجاری می توان به لوگوی کلاه قرمز آن اشاره نمود.

​​بازار بزرگ استانبول
پارچه های مرغوب در گرند بازار قسطنطنیه

حمام جنیفر

غرفه ای جذاب و دوست داشتنی به نام حمام جنیفر در گرند بازار قسطنطنیه وجود دارد که مربوط به جنیفر گادت می شود. جنیفر گادت کافه ای داشت که آن را فروخت تا پروژه ای را برای کسب و کار راه بی اندازد. او با خانواده هایی که در سفر ترکیه آشنا شده بود کارگاهی را راه انداخت تا محصولات نساجی مورد نیاز مردم را تولید کند.

​​بازار بزرگ استانبول
نمای بیرونی بازار در شب

در غرفه حمام جنیفر انواع حوله های کوچک و بزرگ برای دست و صورت و حمام، شال، رومیزی، ملحفه، رو تختی و ... را خواهید یافت. لازم به ذکر است که تمامی محصولات این غرفه، به طور ارگانیک و با دستگاه های نوستالژیک تولید می شوند.

​​بازار بزرگ استانبول
انواع ظروف سفالی در بازار

چینی و سفال

یکی دیگر از محصولاتی که در این بازار به چشم می خورد، چینی و سفال است. غرفه ایزنیک آرت یکی از بهترین مغازه های عرضه سفال و چینی با هنر زیبا شناسی ترکیه ای است. طرح های قرمز و فیروزه ای نیز بر روی اشیاء مختلف (گلدان، کاسه، چینی و کاشی) به خوبی قابل مشاهده است.

​​بازار بزرگ استانبول
انواع شیشه های تزیینی در بازار

اشیاء قدیمی و عتیقه جات

یکی از غرفه هایی که شاید شما را به سمت خود جذب کند، عتیقه فروشی سوفا می باشد. اگر از خیابان نور عثمانیه وارد بازار کهن استانبول شوید، این مغازه زیبا را خواهید دید. تمامی نسخه های چاپی قدیمی و نقشه های جذاب، قالی های عتیقه و اشیاء نقره ای، جنس های مینیاتوری و سرامیکی، خطاطی های جذاب و ... را در این غرفه خواهید یافت. مهم تر از همه مدیریت این غرفه است که کاشیف بی نام دارد. کاشیف بی همراه همسرش بسیار خوش صحبت و مهمان نواز هستند.

​​بازار بزرگ استانبول
انواع ظروف جذاب سفالی در بازار

غرفه عتیقه اسکی فاین

عاشقان پیپ و زیورآلات می توانند در این بازار به غرفه عتیقه اسکی فاین مراجعه نمایند. برترین و جذاب ترین عتیقه جات از وسایل عثمانی، خطاطی های نفیس و ... در پشت ویترین این غرفه وجود دارد که شاید شما را مدت ها مجذوب خود سازد. در این غرفه هر آنچه که نیاز  داشت باشید را می توانید پیدا کنید.

​​بازار بزرگ استانبول
نمای دیگری از بازار

شاید برای عده ای این سوال پیش بیاید که بازار ادویه استانبول همان کاپالی چارشی استانبول است. در واقع منطقه ای که بازار بزرگ استانبول قرار دارد در انتها به بازار ادویه می رسد و جزء مهم ترین بازار های استانبول علاوه بر بازار بزرگ است. در ادامه همراه پرشین هتل باشید تا با جاهای دیدنی استانبول نزدیک بازار بزرگ آشنا گردید.

​​بازار بزرگ استانبول
خرید و فروش کالا در بازار

امکانات بازار بزرگ استانبول

Istanbul Grand Bazaar امکانات رفاهی خوبی را فراهم کرده تا گردشگران و مراجعه کنندگان دغدغه ای نداشته باشند. از امکانات کاپالی چارشی می توان به آبخوری های فراوان، سرویس بهداشتی، نمازخانه، دفاتر پستی، شعبه های مختلف بانک های ترکی، داروخانه، اورژانس و ... اشاره کرد.

رستوران های بازار بزرگ استانبول

در کاپالی چاریشی رستوران های بسیاری وجود دارد که در این بخش قصد داریم به شرح بهترین رستوران ها اشاره کنیم تا هر زمان احساس گرسنگی کردید، به آن ها مراجعه کنید. این رستوران ها هم از نظر کیفیت و هم از نظر قیمت منصفانه هستند.

رستوران اصلان

این رستوران در قسمت بیرونی بازار واقع شده و انواع غذاهای عثمانی و ترکی را ارائه می دهد. همچنین در منوی رستوران تعدادی غذای دریایی هم به چشم می خورد که بسیار لذیذ هستند. در این رستوران پس از صرف غذا می توان یک قوری چای تازه دم سفارش داد. ساعت کاری این رستوران از 11 صبح تا 21 شب می باشد.

رستوران حاووضلو

قدیمی ترین رستوران موجود در بازار بزرگ استانبول، رستوران حاووضلو است که بیش از 50 سال قدمت دارد. این رستوران سنتی همچنان با ساختار نوستالژیک خود انتخاب بسیاری از گردشگران و شهروندان است. ساعت کاری این رستوران جهت صرف ناهار از 11 صبح تا 3 عصر است که جهت نوشیدن چای یا قهوه تا ساعت 20 شب فرصت خواهید داشت.

رستوران گل ابرو کانتین انتخاب دونر کبابی ها

به دنبال کباب ترکی لذیذ هستید؟ آیا کیفیت خوب برای شما اهمیت دارد؟ پس رستوران گل ابرو کانتین بهترین گزینه برای شما خواهد بود. در این رستوران نقلی و دنج شما می توانید کباب های داغ با نان تازه را نوش جان کنید و از دوغ های لذیذ و خوشمزه آن نهایت لذت را ببرید.

رستوران بورچ، بهترین کباب علی نازیک

یکی دیگر از رستوران هایی که پیشنهاد م کنیم حتما به آن بروید، رستوران بورچ است. در رستوران بورچ طعم لذیذ ترین کباب علی نازیک را خواهید چشید و از انواع سالادها و گردوهای خرد شده نهایت لذت را خواید برد. توجه داشته باشید که این رستوران فضای کمی برای نشستن دارد که می توانید به صورت بیرون بر از آن استفاده نمایید.

 

 

 

 

 

مکان های نزدیک به بازار بزرگ استانبول

به دلیل منطقه وسیعی که این بازار به خود اختصاص داده، بیشتر جاهای دیدنی استانبول در نزدیکی این بازار قرار دارند. بدین گونه که این بازار از یک طرف به خیابان نورعثمانیه منتهی می شود که زیبا ترین فرش و گلیم ها، زیورآلات و ... را در آن خواهید دید. وجود دکه های کوچک همراه خیابان های فرسوده و باریک، نشان دهنده قدیمی بودن این خیابان است. از طرف دیگر این بازار به محله امینونو دسترسی دارد. همچنین منطقه فاتیح هم در مجاورت آن می باشد.

بازار بزرگ استانبول
ازدحام جمعیت در گرند بازار

مسجد فاتیح استانبول

یکی از مشهور ترین مراکز مذهبی استانبول، مسجد فاتیح است. این مسجد که به دستور سلطان محمد ساخته شد. ساخت این مسجد بر روی مخروبه های کلیسای قبلی انجام گرفت. این مسجد به قدری بزرگ و وسیع است که ساخت آن 7 سال (1463-1470) به طول انجامید. این مسجد قلب تپنده و سمبل منطقه فاتیح استانبول است.

بازار بزرگ استانبول
عتیقه فروشی در بازار

در یک زلزله این مسجد به طور کلی تخریب شد اما پس از مدتی مورد بازسازی و تجدید بنا قرار گرفت. مسجد فاتیح استانبول با این که معماری اصیل عثمانی دارد؛ اما طرح اصلی آن بر گرفته از مسجد ایا صوفیه استانبول است. ضمن این که پشت این مسجد آرامگاه سلطان محمد و همسرش قرار دارد.

بازار بزرگ استانبول
انواع خشکبار در بازار بزرگ استانبول

محله‌ امینونو

محله امینونو به دلیل موقعیت خود، تبدیل به مرکز تجارت کالا و قطب اقتصادی منطقه فاتیح استانبول شده است. در این محله گشت های تفریحی 1 روزه دریایی در تنگه بسفر استانبول برگزار می شود که لنج هایی برای حمل و نقل مسافران در اسکله امینونو تعبیه شده است. البته کشتی های تفریحی دیگری در این اسکله وجود دارند که کاتاماران (به معنی قایق دو بدنه) نام داشته و سرعت بالایی دارند. این محله از طریق پل گالاتا به محله کاراکوی می رسد.

بازار بزرگ استانبول
عکسی از غرفه دار بازار

مسجد سلیمانیه

یکی دیگر از جاذبه های گردشگری استانبول در نزدیکی بازار، مسجد سلیمانیه استانبول است. معمار این مسجد بزرگ هم مانند بیشتر ساختمان های زمان عثمانی، سنان آقا یا معمار سنان می باشد. گنبد بزرگ این مسجد زیبا، بر دیگر مساجد استانبول برتری داشته و مناره های آن سر به فلک کشیده است.

بازار بزرگ استانبول
زیبایی های بازار بزرگ

در این مسجد قبر سلطان سلیمان، خرم سلطان همسر وی، معمار سنان و مهری ماه سلطان (شاه دخت) واقع می باشد. موسسه های خیریه، حمام، مکتب خانه، بیمارستان و ... می شود. زمانی که در ساختمان های این مسجد گشت می زنید، چشم انداز از گلدن هورن استانبول (شاخ طلایی) را مشاهده خواهید نمود.

بازار بزرگ استانبول
بازار بزرگ استانبول در گذر زمان

قنات والنس تامین کننده آب شرب مردم

یکی دیگر از جاهای دیدنی استانبول در نزدیکی کاپالی چاریشی، قنات والنس است که به دستور امپراطور والنس در سال 375 پس از میلاد ساخته شد تا آب شرب مردم تامین شود. همچنین این قنات در زمان عثمانیان هم بسیار مورد توجه بوده ه بازسازی آن به دست معمار سنان (معمار مشهور زمان عثمانی ها) انجام شده است. در حال حاضر طاق های این قنات از وسط بلوار آتاتورک گذر می کند که باعث شده به مکانی دیدنی در شهر استانبول تبدیل شود.

بهترین زمان بازدید از بازار بزرگ استانبول

در این بازار ساعت شروع به کار از 9 صبح بوده و بی وقفه تا ساعت 7 بعد از ظهر ادامه می یابد. این بازار در روز تعطیل (یکشنبه) بسته می باشد که باید گردشگران این مسئله را در نظر بگیرند. توصیه می کنیم حداقل 3 ساعت از زمان خود را برای بازدید از این بازار اختصاص دهید که البته بسته به سلیقه افراد مختلف ممکن است این ساعت بیشتر یا کم شود.

فاصله بازار بزرگ استانبول تا میدان تکسیم چقدر است؟

از کاپالی چاریشی فاصله بسیار کمی تا میدان تکسیم وجود دارد که به راحتی می توان با تراموا به آن دسترسی پبدا کرد. در میدان تکسیم هتل های بسیاری واقع شده اند که در دسته لوکس ترین و بهترین ها هتند. اگر به دنبال آشنایی بیشتر با بهترین هتل های میدان تکسیم هستید همین الان کنید.

چرا شهرت بازار بزرگ استانبول جهانی است؟

این بازار قدیمی ترین و بزرگ ترین بازار سرپوشیده جهان است که سبب ساز این شهرت شده است.

بازار بزرگ استانبول یا همان کاپالی چارشی چند سال قدمت دارد؟

این بازار 565 سال سن دارد و سال ساخت آن به 1455 تا 1456 می رسد.

در این بازار چه کالایی عرضه می شود؟

فرش، ادویه، زیور آلات، عتیقه جات، سرامیک، کتاب، لوازم خانگی، پارچه و ... از جمله کالاهای ارائه شده در این بازار هستند.

بیشتر بخوانید :
منابع :