واکسن، واکسن کرونا، کدام واکسن برای کرونا بهتره؟ آسترازنکا بهتره یا سینوفارم؟ با زدن کدام واکسن می توانم به کشور های اروپایی و آسیایی سفر کنم؟ تمامی این سوالات، در ذهن تمامی اقشار جامعه خطور می کند. 2 سال از ورود ویروس منحوس کرونا می گذرد. چه قصه های تلخ و غم انگیزی در این 2 سال برای خانواده هایی رقم خورد که عزیزان خود را به دلیل این بیماری در شهر های مختلف به خصوص مشهد، تهران و اصفهان از دست داده اند.
اما با شروع واکسیناسیون کرونا از نیمه اول سال 1400، این بیماری به صورت چشمگیری کاهش پیدا کرد. اما به راستی واکسن سینوفارم در برابر ویروس کرونا موثر است؟ کدام کشورها با واکسن سینوفارم اجازه ورود می دهند؟ اگر این سوالات ذهن شما را درگیر کرده است، توصیه می کنیم این مطلب پرشین هتل را با دقت تا انتها بخوانید.
کدام واکسن ها مورد تایید سازمان جهانی بهداشت هستند؟
با آغاز عمومی شدن واکسیناسیون کرونا در تمامی کشورها، خبر های خوب و بدی درباره واکسن کرونا دهان به دهان پیچید. این خبر ها از عوارض واکسن ها و درصد ایمنی آن ها برای کرونا ویروس بود. ولی با این تفاسیر افرادی هم وجود داشتند که به دنبال مطمئن شدن از دوز های واکسن بودند تا بتوانند سفر خود را انجام دهند.

در ذیل این مطلب به شرح واکسن های مورد تایید سازمان بهداشت جهانی خواهیم پرداخت. با این وجود برخی از کشورها ممکن است از ورود افرادی با واکسن های غیر تایید شده، جلوگیری به عمل آورد. لازم به ذکر است که واکسن برکت در حال طی کردن آزمایشات سازمان بهداشت جهانی برای تایید است. (توجه داشته باشید که این واکسن ها طبق آخرین اخبار سازمان بهداشت جهانی نوشته شده اند)
1-مدرنا
2-بیونتک فایزر
3-آسترازنکا
4-جانسون اند جانسون
5-سینوفارم
6-نوواوکس
7-گامالیا/ اسپوتنیک وی

8-سینو وک
9-بهارات بیوتیک
با این تفاسیر که واکسن سینوفارم، پنجمین واکسن مورد تایید سازمان بهداشت جهانی است؛ اما همچنان ایالات متحده فقط لیست واکسن های اعلامی خود را قبول دارد و از ورود افرادی که با سینوفارم واکسینه شده اند، جلوگیری به عمل می آورد. نه تنها در ایالات متحده، بلکه در دیگر کشور های اروپایی هم برای خود قوانین و پروتکل هایی دارند که شاید، قوانین اتحادیه اروپا را نیز زیر سوال ببرد. همین امر باعث شده تا افرادی که قصد مهاجرت و سفر دارند دچار سردرگمی شوند.
آیا واکسن سینوفارم مورد تایید دیگر کشورها است؟
با این که تعداد واکسینه شدگان سینوفارم بیشتر از آسترازنکا و فایزر هستند؛ اما با هم حدود 116 کشور، واکسن آسترازنکا را قبول دارند. پس از آسترازنکا فایزر و مدرنا، جانسون و جانسون رتبه 2 تا 4 را دارند. سپس نوبت به واکسن سینوفارم می رسد که در جایگاه 5 قرار می گیرد. نکته جالب توجه اینجاست که بین تمام واکسن های ساخته شده در چین (سینوبیو)، سینوفارم مورد تایید کشور های مختلف می باشد.

با زدن واکسن برکت می توان به کشورهای دیگر سفر کرد؟
متاسفانه با وجود تلاش پزشکان و دانشمندان ایرانی در ساخت واکسن برکت، متاسفانه این واکسن نتوانسته تاییدیه سازمان بهداشت جهانی را بگیرد. از این رو واکسینه شدگان برکت، نمی توانند وارد هیچ کشوری شوند. البته طی آخرین اخبار منتشر شده، واکسن برکت در حال گذراندن آزمایشات سازمان بهداشت جهانی است تا تاییدیه آن را دریافت نماید.
واکسن های مورد تایید کشورهای مختلف
در ذیل مطلب به شرح واکسن های مورد تایید کشور های مختلف می پردازیم.
واکسن های تایید شده ترکیه
کشور ترکیه و شهر استانبول به عنوان توریستی ترین کشور خارجی نزد ایرانی ها محسوبل می شود. این اتفاق باعث شده تا کشور ترکیه تصمیم های مختلفی را درباره ورود افراد واکسینه شده بگیرد. طبق قانونی که در ترکیه گذاشته شده هر فرد که بیش از 12 سال سن داشته باشد باید تست منفی کرونا به همراه داشته باشد. البته این قانون تا زمانی بود که همه افراد واکسینه نشده بودند. در حال حاضر کشور ترکیه به افرادی که واکسن سینوفارم را زده اند ویزا صادر می کند. در حالی که برخی از منابع نا آگاه اطلاعات غلطی درباره این موضوع عرضه می کنند.

واکسن های تایید شده گرجستان
گرجستان از دیگر کشورهای همسایه ایران است که می توان بدون اخذ ویزا راهی آن شد. البته این وضوع تا 29 شهریور 1400 قطعی شد و مسافران ایرانی نمی توانستند وارد گرجستان شوند. نکته جالب توجه اینجاست که نه تنها مسافران ایرانی ورودی، بلکه ایرانی های مقیم گرجستان هم نمی توانند راهی کشور ایران شوند. تا قبل از این جریان، ورود به ارمنستان با ارائه تست منفی پی سی آر ممکن بود که باید پس از 3 روز اقامت مجدد این آزمایش تکرار شود. اما واکسن های فایزر، آسترازنکا، سینوواک و سینوفارم مورد تایید کشور ارمنستان هستند.
واکسن های تایید شده توسط ارمنستان
ارمنستان به عنوان یکی از کشورهای همسایه ایران مملو از گردشگران ایرانی است. زیرا طی قرار دادی که بین ارمنستان و ایران بسته شد، اتباع 2 کشور می تواننستد بدون اخذ ویزا و تنها با دریافت وزای فرودگاهی، وارد هر 2 کشور شوند. پس از پاندمی کرونا ارمنستان با زدن واکسن رایگان توانست توجه گردشگران بسیاری را به خود جلب کند.

به گونه ای که برخی افراد تصمیم گرفتند فقط برای زدن واکسن اقدام به تهیه تور ارمنستان کنند. تعداد بالای ایرانی ها به نسبت دیگر کشورها بسیار زیاد بود و همین امر موجب گردید تا تمهیدات دیگری اندیشیده شود. واکسن هایی که در کشور ارمنستان مورد تایید قرار می گیرند شامل اسپوتنیک لایت؛ اسپوتنیک وی، آسترازنکا و سینوواک می شود. از این رو مسافرانی که قصد سفر به ارمنستان را دارند باید حتما تست پی سی آر انجام دهند.
واکسن های مورد تایید امارات متحده عربی
امارات متحد عربی به عنوان یکی دگر از کشورهای همسایه حاشیه خلیج فارس ایران، قوانین سختگیرانه ای برای ورود گردشگران ندارد. توجه داشته باشید که درخواست سفر به دبی و اخذ ویزای گردشگری یا مهاجرتی منوط به برقراری تماس با آژانس های مسافرتی است که به صورت آنلاین کارهای اخذ ویزا و روادید را صادر می کنند.
افرادی که 28 روز از آخرین دوز واکسنشان می گذرد بدون نیاز به قرنطینه می توانند راهی دبی شوند. البته که برای سفر به دبی باید پیش از پرواز باید تست منفی کرونا به زبان انگلیسی را همراه داشته باشید. اما واکسن های مورد تایید امارات متحده عربی شامل سینوفارم، آسترازنکا، فایزر، مدرنا، اسپوتنیک وی و اسپوتنیک لایت می شود.

واکسن های تایید شده توسط عراق
سفر به عتبات عالیات تا قبل از شروع بیماری کرونا، پایه ثابت سفر ها بود که پس از مسئله کرونا ویروس به کلی منحل شد. جهت سفر به کشور عراق باید ویزای توریستی یا زیارتی را دریافت کنید که با مراجعه به کنسولگری عراق این امر میسر می شود. شهر های نجف؛ کربلا، کاظمین؛ سامرا و ... از جمله شهر های زیارتی کشور عراق هستند.
واکسن هایی که در کشور عراق مورد تایید هستند و گردشگران می توانند بدون تست پی سی آر وارد این کشور شوند، شامل سینوفارم، آسترازنکا، فایزر و اسپوتنیک وی می شود. توجه داشته باشید که اگر دچار بیماری کرونا شده اید، باز هم باید تست پی سی آر را انجام دهید.
عربستان کدام نوع واکسن را تایید می کند؟
انجام فریضه حج یکی از واجبات دین است که متاسفانه به دلیل ویروس منحوس کرونا، این امر میسر نیست. با این که محدودیت ها و پروتکل های بهداشتی در عربستان برگزار می شود تا سال گذشته 10 میلیون زائر حچ خود را به صورت عمره انجام داده اند. طبق آخرین اخبار در مرداد ماه گذشته 12 هزار ویزا برای افراد مختلف در سرتاسر دنیا از طرف دولت عربستان صادر شد.
طبق گفته های وزیر بهداشت عربستان سعودی افراد بالای 12 سال ملزم به استفاده از واکسن های مورد تایید این کشور هستند. تنها واکسن هایی که در عربستان سعودی تایید می شوند؛ آسترازنکا، فایزر و مدرنا هستند. زائران حج عمره توجه داشته باشند که در سامانه مخصوص حج و زیارت باید اقدام به ثبت وضعیت واکسیناسیون خود نمایند.
سخن پایانی درباره واکسن های مورد تایید کشورها
تا قبل از عمومی شدن واکسیناسیون در سطح جوامع، سفر کردن به شهر های ایران نیز میسر نبود چه برسد به کشورهای همسایه. اما پس از گسترده شدن وضعیت واکسیناسیون در سطح کشورها این سختگیری ها رنگ باخته و با پیشروی در این زمینه، امید است که به کلی تمامی مرز ها آزاد شوند.
باید ها و نباید هایی درباره واکسیناسیون وجود دارد که شاید عده ای به گمان اشتباه، امتناع از زدن واکسن کنند. این مسئله موجب می شود تا زنجیره ویروس کرونا قطع نشود و چه بسا مجدد، پاندمی دوباره عود کند. اگر به دنبال کسب اطلاعات دقیق برای سفر به استانبول یا دبی هستید، پیشنهاد می کنیم با شماره ی 021،43000020 در ارتباط باشید.